Overbefolkning er roden til alt ondt – også til global opvarmning!

Vi bliver ca. 80 mio. flere mennesker på jorden hvert år.

 

Overbefolkning med dens forbrug af ressourcer og forurening er ødelæggende for jorden.

 

Selv i Danmark stiger fødselstallet, så vi i dag er ca. 5,7 mio. indbyggere mod 4 mio. i 1950, hvor Danmark var bæredygtig.

 

Politikere taler om mere indvandring for at øge væksten, hvilket vil øge belastning af miljø og klima!

 

Menneskepligter, artikel 18: Familieplanlægning er ethvert pars ansvar

Indvandrere har ofte en høj fødselsrate, og flere indvandrere sammen med danskeres ønske om flere børn øger presset på landets fødeafdelinger, hvor prognosen er stigende med ca. 21% flere børn i 2025! Selv i Danmark bør der indføres familieplanlægning.

 

Gennemsnitligt udleder en verdensborger ca. 4 t CO2 om året, men danskernes gennemsnit er 17 t CO2 pr. år, så hver ekstra dansker er med til at forværre klimaet. Hvis befolkningstallet fortsat øges, vil der måske år 2100 være 8 mio. mennesker i Danmark.

 

I Japan er der en demografisk udvikling med dalende fødselstal med en prognose fra 117 mio. i dag til ca. 100 mio. mennesker i 2060. Premierminister Shinzo Abe ser positivt på udviklingen, og robotter og kunstig intelligens vil kunne klare evt. mangel på arbejdskraft i fremtiden.

 

I Afrika er udviklingen værre med en prognose på en stor stigning i befolkningstallet fra 1,2 mia. i dag til måske 5,6 mia. mennesker i 2100.

 

Vi har i mange år hjulpet de afrikanske lande med at afhjælpe børnedødelighed men glemte familieplanlægningen. Det afrikanske befolkningsoverskud vil derfor fortsat søge mod Europa men bør i stedet forbedre tilværelsen hjemme i Afrika.

 

David Attenborough (1926-, britisk naturforsker): Alle miljøproblemer bliver sværere, og til sidst umulige at løse med stadig flere mennesker

Læs også
Alle vore miljøproblemer ville være lettere at løse med færre mennesker, og sværere – og til sidst umulige at løse med stadig flere mennesker (David Attenborough, 1926-)

I 1950 var der 2,5 mia. mennesker på jorden, hvilket var klodens bæredygtighed mht. ressourcer. I dag er der 7,3 mia. mennesker – og måske 9,7 mia. i 2050 og 11 mia. mennesker i 2100. Med så stor en global befolkningstilvækst vil det være svært at løse miljøproblemer – og måske umuligt. Desuden skabes konflikter og krige ofte af for mange mennesker, der slås om færre ressourcer.

 

Udviklingen skal vendes, hvis kloden skal restitueres mht. biodiversitet, miljø og klima

Bistand bør kun gives til lande, der indfører familieplanlægning, og for at skabe økonomisk vækst skal ulandene lære at producere andet end børn. Kvinderne bør hjælpes med prævention.

 

Det må være forfærdeligt for kvinder at blive gravide fx i flygtningelejre, hvor deres børn oplever en ussel barndom. Er det ikke bedre, at børn ikke bliver født, end at de skal dø af sult?

 

Hvis jorden skal overleve som en beboelig planet, skal den globale opvarmning bremses

En amerikansk videnskabsmand i økologi og evolutionær biologi Guy McPherson (University of Arizona) mener, den menneskelige race kan uddø om 10 år (”I can’t see humans existing within 10 years. We can do nothing to stop the planet becoming too hot to grow food and support life”).

 

Ligegyldigt om man tror på det eller ej, skal befolkningstilvæksten stoppes for at bremse den globale opvarmning. Millioner af mennesker kan dø pga. katastrofale klimaændringer!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…