Nye chok-tal viser, at volden stiger – Danmark har langt mere grov vold, end politikerne har givet indtryk af

Colourbox

Skiftende justitsministre uanset partifarve har nærmest per refleks længe haft travlt med at bedyre, at kriminaliteten er konstant faldende.

 

Men realiteternes verden ude i samfundet en helt anden.

 

Politiets chefer, politikere og andre har som regel talt om kriminalitet i en ret bred forstand. De har kunnet dække sig ind under, at visse former for kriminalitet har været faldende.

 

Men sådan er det ikke når man ser på tallene for voldskriminalitet. Den er stigende, viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

 

Det har politikerne også haft svært ved at erkende.

 

Justitsminister Søren Pind (V) skrev således i en pressemeddelelse den 21. december sidste år, at “Anmeldelser om vold fortsat er på lavt niveau,” men fakta viser, at det langt fra er i overensstemmelse med den hverdag, landets borgere oplever.

 

På tidspunktet for Søren Pinds udtalelser lå antallet af voldsanmeldelser ifølge Danmarks Statistik højt:

 

I fjerde kvartal 2015 var der 4.678 voldsanmeldelser.

 

Det er en stigning på 584 voldstilfælde eller en stigning på intet mindre end 14,3 procent i forhold til fjerde kvartal året før.

 

I fjerde kvartal 2014 var der 4.094 personer, som anmeldte, at de var blevet ud sat for vold.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Volden i første kvartal sætter rekord

Her i årets første kvartal er det blevet endnu værre.

 

Voldsspiralen er fortsat opadgående med det resultat, at ikke færre end 5.088 personer i løbet af årets første tre måneder anmeldte, at de var blevet udsat for vold. Der er her tale om en stigning på små ni procent i forhold til fjerde kvartal 2015.

 

Således konstaterer Danmarks Statistik blandt andet, at:

 

”Antallet ligger nu højere end i andet kvartal 2006, der ellers har været det højeste, siden Danmarks Statistik begyndt at sæsonkorrigere tallene i 1995.”

 

Ifølge Danmarks Statistik er det i stigende grad offentligt ansatte, der udsættes for vold, og de står nu for omkring en fjerdedel af samtlige anmeldelser.

 

Også antallet af seksualforbrydelser stiger

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Det er ikke blot volden, der er stigende i Danmark. Også antallet af seksualforbrydelser viser en opadgående spiral.

 

Alene sidste år steg antallet af anmeldte seksualforbrydelser fra 616 i første kvartal til 717 i fjerde kvartal sidste år. Der er her tale om en stigning på intet mindre end 16,4 procent i løbet af blot et år.

 

Tendensen ser ud til at fortsætte i år, hvor der i året første tre måneder blev anmeldt 701 seksuelle overgreb.

 

Generelt drejer cirka halvdelen af anmeldelserne sig om blufærdighedskrænkelser.

 

Ligeledes er antallet af indbrud stigende

Af tallene fra Danmarks Statistik fremgår det ligeledes, at der er en kraftig stigning i antallet af indbrud i private hjem.

 

Alene fra fjerde kvartal sidste år og til første kvartal i år er der tale om en stigning på 5,5 procent fra 8.600 anmeldte indbrud i private hjem i de sidste tre måneder af 2015 og til 9.076 her i årets første kvartal.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

Der er her tale om en udvikling, der har stået på gennem hele sidste år med et støt stigende antal indbrud i private hjem startende med 8.028 anmeldelser i første kvartal 2015.

 

Også antallet af lomme- og tasketyverier stiger

Den samme udvikling gør sig også gældende hvad angår lomme- og tasketyverier, hvor antallet af anmeldelser steg med 5,7 procent fra 10.332 i sidste kvartal af 2015 til 10.924 anmeldelser her i årets første tre måneder.

 

Også i antallet af lomme- og tasketyverier har antallet af tilfælde været støt stigende gennem hele sidste år fra 9.226 i første kvartal og til de nævnte 10.332 i fjerde kvartal 2015.

 

Hvordan Justitsministeriet eksempelvis beregner sine voldsstatistikker og får en stærkt stigende voldsspiral til at fremstå som ”vold på et fortsat lavt niveau,” får stå hen i det uvisse, men måske man i Justitsministeriet benytter sig af Sir Winston Churchills bevingede ord om statistik, bedre kendt som Churchill-metoden:

 

”Den eneste statistik, du kan tro på, det er den, du selv har manipuleret.”

 

Læs også
Video: To arabere stak mand ned på togstation, fordi han var kristen – så hånede de ham og hans religion

http://denkorteavis.dk/2015/nye-tal-fra-danmarks-statistik-den-grove-vold-er-stigende-og-seksualforbrydelser-mod-born-er-eksploderet/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…