Tre nye biler ramt af sten fra motorvejsbro – myndighederne og medier går stille med omtalen af de urovækkende angreb

I går torsdag var der hele tre tilfælde af stenkast fra broer over motorvej.

 

Det ene eksempel fra Hillerødmotorvejen fik nogen omtale i medierne.

 

Men de to andre på Sydmotorvejen har der været stort set stille.

 

alle tre tilfælde er beskrevet i politiets døgnrapport, som kan læses her i artiklen.

 

Hillerødmotorvej

Efterlysning af vidner i forbindelse med stenkast fra motorvejsbro

 

Ca. kl. 12.00 i dag blev en sort Kia Venga, der kørte på Hillerødmotorvejen, ramt af stenkast fra en motorvejsbro. Broen ligger ved den første afkørsel fra Hillerødmotorvejen ved Ruten og Høje Gladsaxe Vej, oplyser politiet i sin døgnrapport.

 

Stenen knuste et soltag i bilen, men føreren – en 77-årig mand – blev heldigvis ikke ramt.

 

Københavns Politi efterforsker nu sagen, og i den forbindelse har Hillerødmotorvejen været lukket.

 

Politiet vil nu gerne høre fra borgere, der har set noget i forbindelse med episoden, eller som observerer mistænkelig adfærd på motorvejsbroer.

 

Kontakt politiet på 1-1-4, hvis du har set noget, eller har oplysninger i sagen.

Læs også
Chok: En større genstand knuste forruden på en bil, da den kørte under bro over Hirtshals-motorvejen

 

”Den slags hører ingen steder hjemme. Og vi håber meget på at høre fra borgere, som kan hjælpe os med oplysninger, der kan føre til opklaring.

 

Man skal vide, at vi ser med meget stor alvor på sagen, som vi betragter, som opførsel, der volder fare for liv og førlighed,” siger ledende politiinspektør Gert Gernyx Sejbak.

 

Pressen kan kontakte Gert Gernyx Sejbak, Københavns Politi, på 7258 8000.

 

 

Stenkast fra motorvejsbro – Ringstedvej/Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Lidt senere klokken 12.28 anmeldte en 21-årig mand fra Stensved, at han under kørsel i sin personbil ad Sydmotorvejen var blevet ramt en mindre genstand – formentlig sten – der havde forårsaget en ca. 4 cm stor bule i taget på hans bil.

 

Han formodede, at nogle unge mennesker, der befandt sig på Ringstedvejs bro over motorvejen, kunne have kastet noget mod bilisterne på motorvejen.

Læs også
Livsfarligt: Denne gang blev det kastet store grene mod bilister fra en motorvejsbro – to unge mænd med udenlandsk baggrund sigtet

 

En anden bilist anmeldte sig næsten samtidig også ramt af noget på frontruden (uden skade til følge) ved samme bro. Politiet kørte straks til området, men fandt ikke nogen personer i området, der også blev undersøgt for ”unaturlige” genstande.

 

Senere på aftenen talte TV Lorry med Kasper Carstensen, som kørte den varebil, der blev ramt.

 

Hvis stenen havde ramte højre, var den gået gennem glasset”, siger han til Lorry.

 

Der blev ikke fundet ting, der umiddelbart kunne forklare bulen i den 21-åriges bil. Sagen bliver nu efterforsket yderligere for at finde frem de unge mennesker på broen i et forsøg på at kunne stille nogen til ansvar for en eventuel strafbar handling.

 

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget i relation til sagen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger.

 

Sten igen i Avedøre

Læs også
Politiet har fået et vigtigt gennembrud i sagen om de betonklodser, der dræbte en kvinde og kvæstede hendes mand hårdt på motorvej ved Odense

Fire timer senere skete det igen. Der blev kastet sten fra Avedøre Havnevej og ned på motorvejen. Ingen biler blev ramt.

 

“Det her er ikke drengestreger. Man ved det er farligt at kast sten fra en bro ned på en vej, hvor biler kommer med høj fart”, siger politiet til TV2 fredag aften.

 

Fyns Politi får mange henvendelser om drabssagen på motorvejen

Fyns Politi skriver i en pressemeddelelse:

 

Masser af henvendelser fortsat i stenkastersag – politi fremviser kopi af betonblok.

 

Fyns Politi arbejder lige nu på højtryk med at prioritere og efterprøve de hundrevis af henvendelser, der er kommet fra borgerne i forbindelse betonklodsen, der søndag kostede en tysk kvinde livet, da den ramte familiens bil på den fynske motorvej.

 

-Vi er i fuld gang med at få system i de mange henvendelser, så vi først og hurtigt kan rykke på dem, der er mest interessante. Alle henvendelser bliver undersøgt, så vi forhåbentlig kan finde frem til den eller de, der kastede betonblokken ned fra broen, siger Michael Lichtenstein, der leder efterforkningen.

Læs også
En bil blev i dag ramt af sten kastet fra motorvejsbro – 3-4 voksne mænd løb fra stedet

 

Der kommer også fortsat henvendelser til Fyns Politi fra borgere og firmaer, der gerne vil udlove en dusør for oplysninger, der kan føre til sagens opklaring. Fyns Politi kan tilbyde hjælp med at administrere det praktiske, herunder deponeringen af penge til en dusør.

 

Fyns Politi ønsker ikke at oplyse i detaljer om, hvor mange der ønsker at udlove en dusør, eller hvilke beløb, der er kommet tilsagn om. Årsagen er blandt andet, at flere ønsker at være anonyme.

http://denkorteavis.dk/2016/de-dodbringende-sten-mod-tysk-familie-fra-motorvejsbro-har-kraevet-organiseret-forberedelse-maske-er-der-endda-inspiration-fra-islamisk-stat/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…