De dødbringende sten mod tysk familie fra motorvejsbro har krævet organiseret forberedelse – måske er der endda inspiration fra Islamisk Stat

Hos Fyns Politi føler man sig sikre på, at de store dræbende sten, der blev kastet mod en tysk families bil fra en motorvejsbro, ikke bare var spontane drengestreger. Den største af stenene vejede 30 kg.

 

Efterforskningsleder ved Fyns Politi, Michael Lichtenstein, siger til jv.dk:

 

”Stenene er blevet fragtet til broen på en eller anden måde. Det kunne meget vel være sket i en bil. For de er så tunge, at du skal have et eller andet at køre dem i. Du kan ikke bare gå med dem under armen.”

 

Gerningsmændene må ifølge Lichtenstein også have vidst, hvad de gjorde, da de smed de tunge sten ned mod en bil på motorvejen:

 

”Man må simpelt hen vide, at hvis man kaster en så stor sten ned på en bil i motorvejshastighed, så er der en overhængende risiko for, at nogen dør.”

 

Stenkasterne må med åbne øjne været gået efter at angribe og skade tilfældige bilister.

 

En mulig teori

Hvad deres formål har været med det, kan man kun gisne om. Foreløbig kender man hverken deres identitet eller baggrund.

 

Man ved, at stenkast mod biler og busser ofte forekommer i nærheden af indvandrer-ghettoer. Det gælder således det aktuelle angreb på Langesøvej i Odense og et lignende angreb samme steds i januar i år.

 

Man ved også, at nogle angreb med sten på busser rent faktisk er gennemført af unge indvandrere.

 

En mulig teori er, at det samme er tilfældet med angrebet på den tyske bil – med streg under teori.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Der var ikke tale om sort uheld

Det er under alle omstændigheder uhyggeligt, at en så aggressiv handling over for tilfældige mennesker nu har fundet sted i en række tilfælde. Natten til mandag skete det igen fra en bro over den ny Silkeborg-motorvej.

 

Og det er særlig uhyggeligt, at der er tale om en handling, som må være planlagt og organiseret.

 

At en tysk kvinde blev slået ihjel, kan ikke siges at være et sort uheld. Som efterforskningsleder Michael Lichtenstein fra Fyns Politi siger, må gerningsmændene have vidst, at deres handling meget vel kunne slå nogen ihjel.

 

Det har de tilsyneladende ikke haft noget imod, ellers havde de jo ikke gjort det. Måske har de ligefrem ønsket at dræbe nogen.

 

Den ny form for terror

Der er en flydende grænse mellem den type handlinger, hvor man tilsyneladende ikke har noget imod at udsætte tilfældige mennesker for livsfare, og så den nye form for terror, som Islamisk Stat agiterer for.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Den ny terror er rettet mod tilfældige mennesker i det offentlige rum. Og den bliver gennemført af en eller få personer med de våben, som de lige har for hånden.

 

Denne form for terror blev lanceret i september 2014 af en ledende skikkelse i Islamisk Stat, Muhammad al-Adnani. Han anbefalede muslimer at slagte deres ofre med en kniv, køre dem over med en bil eller … knuse deres hoved med en sten. Det sidste kunne jo være på en motorvej.

 

I denne sommer har vi set terrorhandlinger, der er inspireret af al-Adnanis anbefalinger. Herunder lastbilen, der pløjede igennem en menneskemængde i Nice.

 

Den samme ånd

Angrebet med de store sten mod den tyske bil og andre lignende angreb fra motorvejsbroer har formentlig ikke været tænkt som terrorhandlinger af gerningsmændene.

 

Men de er præget af den samme ånd. De udspringer af et voldsomt had til det omgivende samfund, og er båret af ønsket om at udsætte tilfældige mennesker i dette samfund for lemlæstelse eller død.

 

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

Der er stor fare for, at vi kommer til at se mere af den slags.

 

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…