Byråd har besluttet, at der skal være svinekød i alle børneinstitutioner – muslimer skal ikke afgøre, hvad der er madkultur i Danmark

Byrådet i Randers har mandag aften vedtaget et omdiskuteret og principielt vigtigt forslag.

Det skal for fremtiden sikres, at alle institutioner i kommunen servere frikadeller og anden form for svinekød. Det kan altså ikke vælges fra af den enkelte institution.

Flere institutioner i Danmark er begyndt at vælge frikadeller og andet svinekød fra. Det sker af hensyn til det stigende antal mslimer.

 

Det kan enten være muslimer, som selv ytre ønsket, eller det kan være institutionen som af egen drift fjerne svinekøddet.

 

Men det er forkert, mener mange danskere. De kan ikke forstå, hvorfor dansk mad skal fjernes fra alle af hensyn til en bestemt gruppes religion.

 

I en meningsmåling i BT i dag svarer 77 procent, at det er en god ide at tvinge daginstitutioner til at servere svinekød.  23 procent siger, at det må institutionerne selv bestemme.

 

Kommunalbestyrelsen i Herlev besluttede for nylig, at svinekød ikke kan vælges fra. Og nu følger Randers trop.

 

‘Vi ønsker, at de kommunale institutioner, der tilbyder madordninger, sikrer, at dansk madkultur er en central del af tilbuddet samtidig med, at der gives mulighed for at efterkomme brugernes ønsker’, står der i det forslag, som blev vedtaget.

 

Venstre og Dansk Folkeparti stemte for forslaget. De har sammen flertal i byrådet, stemte for, de øvrige partier stemte i mod.

 

Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti, som er manden bag forslaget, sagde søndag aften:

 

– I flere kommuner er der problemer med danske familier, som skal underlægge sig normer, der siger, at institutionen ikke serverer svinekød. TV 2 Østjylland.

 

– Kritikerne i byrådet kom som forventet med mishagsytringer, fordi de ikke ville forstå, at det ikke handler om at proppe frikadeller ned i halsen på nogen, der ikke ønsker det.

 

– Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at den nationale presse også ville interessere sig for emnet, siger Frank Nørgaard.

Læs også
En butikstyv forsøgte at løbe med en computer – men personalet var forberedt, fordi der var en meget usædvanlig ting ved ham

 

Det er gris eller ingenting

Gris på menuen er blevet et varm emne i andre lande.

 

Et af dem er Frankrig. Her er der tradition for, at muslimer kan få en alternativ retn, når der er svinekød på menen i skolekantiner og lignende steder.

 

Men nu har foreløbig tre kommuner besluttet at droppe den alternative ret.

 

Det er gris eller ingenting, siger borgmestrene. Hvis man ikke kan lide dagens ret, må man have mad med hjemmefra.

 

Du kan læse det forslag Randers byråd har vedtaget her:

 

Læs også
Hunden kunne selv finde ud af at tænde for komfuret – men det var de nu ikke så glade for i familien

http://nemweb.randers.dk/NemAgenda/DocumentView.aspx?document_id=1938091

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…