Musikeren Sting genåbner spillestedet Bataclan i Paris med islamisk inspireret nummer

Skærmprint.

Lørdag den 13. november var det et år siden, at muslimske terrorister slog til i Paris, hvor de dræbte 130 mennesker og sårede 433.

 

Etårsdagen for den frygtelige tragedie blev blandt andet markeret med en koncert på spillestedet Bataclan, hvor 90 mennesker mistede livet.

 

Den engelske musiker Sting havde fået æren af at give den første koncert på Bataclan, der har været lukket siden massakren.

 

Men Sting overraskede mange, fordi han valgte at fremføre nummeret Inshallah fra hans seneste udgivelse ”57th & 9th”.

 

Nummeret Inshallah handler om de flygtninge og migranter, der er druknet i Middelhavet på vej til Europa, om de efterladte og de overlevendes sorg.

 

Ved at fremføre nummeret på Bataclan ville Sting altså lige minde om, at det ikke kun er terrorofrenes efterladte der lider, det er også ”bådflygtningenes”.

 

Det er tragisk, at flere tusinde mennesker er druknet i Middelhavet, og hvor nogle af dem sikkert er fordrevet fra deres hjemegn på grund af terror. Men de har altså selv valgt at udsætte sig for stor fare ved at handle med kriminelle menneskesmuglere, på den illegale rejse til og gennem Europa.

 

Hvorfor i alverden skal dén fortælling forplumre mindet om de dræbte i Paris den 13. november 2015?

 

Men ikke nok med at Sting gerne vil relativisere terrornedslaget i Paris, han står heller ikke tilbage for, at demonstrere at han gerne vil advokere for islam.

 

”Inshallah er et smuk ord”, sagde han. (USA Today)

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Allahs vilje om dem der ikke vil underkaste sig islam er ærlig talt ikke særlig smuk. Men Sting har nok ikke læst hvad Allah har tiltænkt de vantro af uendelige pinefulde straffe. Og at Allah selv vælger at vildlede dem han vil. Som Allah siger på side to i Koranen, så han har selv plantet sygdom i de vantros hjerter.

 

Sting har tilsyneladende ikke har mod eller evner til, at se islam i øjnene, ellers ville han næppe have valgt at fremføre nummeret Inshallah til en mindekoncert for det største terrorangreb i Frankrig.

 

Det er Allahs vilje

Inshallah betyder ”om Gud vil” og det bruges af muslimer som en slags bøn til Allah, i forbindelse med en forestående opgave. Rettro muslimer er total vilde med ordet, og de siger det mange gange om dagen.

 

Men frasen er også et udtryk for et ekstremt skæbnebestemt livssyn blandt muslimer. Menneskers skæbne ligger i Allah hænder. Der sker ikke noget skidt eller godt uden at det er Allahs vilje.

 

Om Allah vil, når vi til Europa i en overfyldt gummibåd. Hvis ikke, er det Allahs vilje at vi drukner. Inshallah må denne koncertsal ikke blive opsøgt af terrorister. Hvis ikke er det Allahs vilje at 90 af os dør.

 

Nummeret Inshallah kan høre herunder.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…