Afsløring: Franske myndigheder fik advarsel om et kommende islamisk blodbad mod spillestedet Bataclan – men de lyttede ikke

Journalisten Philippe Cohen-Grillet har skrevet en bog om Bataclan (Foto: Twitter)

Årsdagen for det muslimske blodbad i musikhuset Bataclan i Paris fredag den 13. november nærmer sig. Alle de forventelige gribende mindeord og ceremonier vil blive belastet af en ny  bog, som tilsyneladende dokumenterer, at franske myndigheder var advaret mod terrorangrebet.

 

Det afviser myndighederne som en lodret løgn, men journalisten Philippe Cohen-Grillet står  fast på sine afsløringer i bogen.

 

I et interview på radiokanalen Europe1 tilføjer han, at ikke alene har myndighederne i årevis løjet om, at Frankrig var advaret af udenlandske efterretningstjenester. De fortsætter med at lyve.

 

De første advarsler går tilbage til et andet terrorangreb, som ramte Kairo den 22. februar 2009. Det kostede en pige fra et gymnasium i den parisiske omegnskommune Levallois-Perret  livet, Hun var på en udflugt til Egypten med hele sin skoleklasse.

 

Efter attentatet anholdt egyptisk politi seks personer. Blandt dem en fransk kvinde og en belgier af tunesisk oprindelse, Faruk Ben Abbes.

 

Denne tilstod ret hurtig over for politiet, at han var i færd med at forberede et nyt attentat på bestilling af Islamisk Stat. Denne gang på fransk grund mod musikhuset Bataclan, fordi det var ejet af jøder.

 

Egypterme lod straks oplysningerne gå videre til franskmændene, som åbnede en foreløbig undersøgelse og udpegede en undersøgelsesdommer.  Ben Abbes blev udleveret til Frankrig. Han er i dag 31 år, og bor i Toulouse i en slags husarrest.

 

Men den radikaliserede islamist er ikke en hvem som helst. Han er pot og pande med  brødrene Fabien og Jean-Michel Clain, som fra Syrien lagde stemmer til en bulletin fra Islamisk Stat om attentaterne i Paris, som kostede 130 mennesker livet og kvæstede 352. Langt de fleste var til koncert i Bataclan, men der var også dødsofre i idrætsparken Stade de France og på to fortovscaféer.

 

De juridiske undersøgelser efter det egyptiske tip stod på i to et halvt  år, og resultatet fylder 6.000 sider. Der er tale om en monumental fiasko, siger Philippe Cohen-Gillet. Den fortsatte terrortrussel blev fatalt undervurderet.

 

Koncerthuset blev nævnt flere gange under afhøringer af mistænkte, men i papirerne bliver ordet Bataclan kun nævnt syv gange, og i september 2012 indstiller undersøgelsesdommer Christophe Tessier officielt undersøgelserne uden at rejse tiltale mod nogen.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Alt skete bag lukkede døre. Ikke en eneste gang blev ejerne af Bataclan underrettet om truslerne. I så fald havde de naturligvis taget deres forholdsregler og skærpet sikkerheden omkring musikhuset.

 

Da blodbadet var fuldbyrdet, stod præsident Francois Hollande frem i TV og sagde, at der var tale om en krigserklæring fra en terroristhær, som  var organiseret og styret udefra, men med hjælp indefra, hvad efterforskning vil fastslå.

 

At efterforskning allerede havde resulteret i de lukkede undersøgelsers 6.000 siders dokumentation får Philippe Cohen-Grillet ingen myndigheder til at erkende. Der er tale om en løgnagtig stat, siger journalisten.

 

http://www.europe1.fr/societe/attentats-de-paris-les-autorites-francaises-ont-menti-et-continuent-a-mentir-2886143

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…