De bedste artikler om privatøkonomi fra Kim Valentin i 2015

Køb bolig mens renten er lav

Din bolig er en langsigtet investering, som løber over lang tid – måske resten dit liv. Dine boliglån løber over 20-30 år, derfor kan du tjene mange penge ved at optage lån, når renten er lav.

 

Din boligøkonomi er afgørende for, hvor meget du kan spare op. Ejer du din bolig påvirker boligøkonomien både din dagligøkonomi og din formue. Du skal jo bo et sted, og kombinationen af boligudgifter og opsparing har en særlig gunstig effekt på din privatøkonomi. Kombineret med den særlige skattefordel, du har som boligejer betyder det, at din bolig er din bedste opsparingsmulighed.

Læs artiklen

 

5 gode vaner der sparer penge til indkøb

Spar dig til en ekstra rejse til familien, hvert år. Lad ikke butikkerne lokke dig til at købe ting, du ikke ønsker eller har brug for. Se 5 gode vaner, der sparer penge til indkøb.

 

Det kræver selvdisciplin at opføre sig fornuftigt, når du køber ind. Det skyldes, at vi er tilbøjelige til at være impulsive, når det gælder indkøb. Forretningerne er naturligvis klar over, hvordan de kan påvirke vores beslutninger på vores vej gennem butikken. Derfor skal bevidst undgå impulsive beslutninger, når du køber ind, hvis du vil undgå fejlkøb og overforbrug.

Læs artiklen

 

Sådan investerer du pensionen selv

Investerer du pensionen selv? Få en bedre pensionsopsparing. Vælg pensionsselskabet fra og invester pensionsopsparingen i eget depot.

 

Opmærksomheden på pensionsselskabernes forretningsmetoder er skærpet de seneste 10-15 år. Det er kommet til et punkt, hvor der hersker en generel mistillid til, om pensionsselskaberne ser det som deres primære opgave at betjene kunderne, eller om det i højere grad handler om at skabe profit.

Læs artiklen

 

Dårlig økonomisk rådgivning er dyrere

Finansbranchen tjener mange penge på at annoncere høje udbytter med lav risiko. Stol ikke på en finansrådgiver, der tjener på at anbefale bestemte produkter. Dårlig økonomisk rådgivning er dyrere på lang sigt.

 

God økonomisk rådgivning kan give dig flere penge mellem hænderne, uden du behøver at sænke dit forbrug eller tager større risiko. Dårlig rådgivning gør det modsatte. Derfor gør du klogt i at tænke dig om, når du vælger, hvem der skal rådgive dig om dine penge.

Læs artiklen

Læs også
Danskerne låner som aldrig før

 

Sådan styrer du risikoen i din økonomi

Risiko er ikke nødvendigvis dårligt. Den rigtige risiko til den rigtige tid er en vigtig forudsætning for en god økonomi i det lange løb. Sådan styrer du risikoen i din økonomi.

 

I Danmark er vi glade for tryghed, og vi bryder os ikke meget om risiko. Det er ikke helt forkert at sige, at vi er risikoforskrækkede. Det har desværre uheldige konsekvenser i privatøkonomien, fordi vi ikke tør tage den nødvendige risiko, når vi har brug for det i vores liv.

Læs artiklen

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…