Asylansøgerne ødelagde for hundrede tusindvis af kroner – nu har lokalpolitiker fået nok

En stor gruppe asylansøgere har boet i ejendomme i Brøns i Sønderjylland som Udlændingestyrelsen havde lejet til dem.

 

Disse bygninger har de ødelagt og misligholdt på det groveste. Det skrev Den Korte Avis om 12.4. Klik til artiklen her.

 

Men ikke nok med, at asylansøgerne hærgede feriehusene i Brøns. Udlejeren fik også besked på at forholde sig passiv, hvis hun observerede, at asylansøgerne var i gang med at ødelægge noget.

 

Udlændingestyrelsen gav simpelthen udlejer Alice Lauridsen besked på, at hun skulle lade være med at tænke på det, derimod skulle hun glæde sig over, at det ødelagte ville blive erstattet med nyt.

 

 

Jan Voss Hansen fra byrådet er skuffet

Men udlejer blev svært skuffet, og hun henvendte sig til Jan Voss Hansen (DF) som er byrådspolitiker i Tønder kommune.

 

-Jeg opfatter Alice Lauridsen henvendelse som et nødråb om hjælp. Alice oplevede ´en laden stå til´ fra Udlændingestyrelsen og den daglige ledelse i det forhenværende asylcenter i Brøns.

 

-Så da Udlændingestyrelsen skulle besigtige skaderne på Alices ejendom, deltog jeg, så jeg ved selvsyn kunne se skadernes omfang. Det var nedslående.

 

-Men det, der næsten har undret mig mest, er, at jeg har erfaret, hvordan Udlændingestyrelsen kommunikerer og samarbejder med sine udlejere. Jeg mener umiddelbart, at Udlændingestyrelsen overtrumfer borger / udlejer med deres laden stå til. Desuden undrer det mig, at Udlændingestyrelsen er meget træg til, at svare på henvendelser fra udlejer. Det kan også være man slet ikke svarer.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

-Jeg forstår heller ikke, at Udlændingestyrelsen giver udlejer besked på, at hun ikke skal rette henvendelse til den daglige ledelse på centret eller videre op i systemet. Alice fik at vide, at hun ikke skulle bekymre sig, at skaderne blev dækket og at Udlændingestyrelsen nok selv skulle finde ud af hvad det kostede.

 

-Jeg mener, at denne sag med al tydelighed viser, de problemstillinger som findes, og den måde Udlændingestyrelsen griber det an på. Jeg kan så spørge mig selv, hvad hele denne leje og istandsættelser for knap 5 måneder leje, kommer til at koster de danske skatteborgere. Jeg må derfor anbefale Dansk Folkepartis forslag om statslige integrations- og flygtningecentre. Det som sker rundt omkring på dette område, er ikke rimeligt, og det er uansvarligt over for de danske skatteborgere.

 

DR har forsøgt at få en kommentar fra Udlændingestyrelsen til hele sagen, men de har ikke ønsket at sige noget.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…