Butiksejer offentliggjorde video med butikstyv – men så anmeldte tyven butiksejeren til politiet …

For de handlende i Danmark er der ikke megen hjælp at hente hos myndighederne, når de plages af butikstyverier.

 

Og hvis de i desperation vælger at offentliggøre videoer af butikstyvene, er det butiksejerne selv, der bliver straffet.

 

Den Korte Avis kan fortælle om to sager i henholdsvis Silkeborg og Nakskov, hvor det er butiksejere, der først og fremmest bliver retsforfulgt, hvis de i desperation forsøger at stoppe tyverier ved at offentliggøre videoer af tyvene.

 

I Silkeborg anmeldte tyven butiksejeren til politiet

Det seneste tilfælde er fra Silkeborg, hvor ejeren af tøjbutikken “Laura Thomsen”, Henrik Mølbach Thomsen, på sin facebook offentliggjorde en video af en ung kvinde, der stjal en jakke til knap 6.000 kroner.

 

Der er tale om en butik, der sælger dyrt modetøj til kvinder.

 

Som han skulle, havde Henrik Mølbach Thomsen i første omgang henvendt sig til politiet med bevismaterialet mod den unge kvinde, men det fik han ikke meget ud af.

 

“Jeg fik at vide af politiet, at det ville komme nederst i bunken, og derfor lagde jeg videoen ud på facebook,” forklarer Henrik Mølbach Thomsen til Ekstra Bladet / Krimicentralen TV 3 den 10. oktober

 

Det skulle han dog aldrig have gjort. Den unge kvindelige tyv anmeldte ham prompte til politiet for overtrædelse af Persondataloven.

 

Den kvindelige tyv: Det er ikke i orden at hænge mig ud

Tilsyneladende er den 23-årige kvindelige tyv ikke spor flov over, at være blevet grebet på fersk gerning.

 

Læs også
En butikstyv forsøgte at løbe med en computer – men personalet var forberedt, fordi der var en meget usædvanlig ting ved ham

Tværtimod forklarer hun i anonymiseret form til TV MIDTVEST den 8. oktober, at hun finder det forkasteligt, at Henrik Mølbach Thomsen udstiller hendes tyveri for offentligheden.

 

“Det var selvfølgelig forkert, og jeg fortryder meget. Men man kan tydeligt genkende mig på den video, og det synes jeg ikke er i orden. Det påvirker også min familie, og det skal ikke gå ud over dem, at jeg har dummet mig,” siger den 23-årige kvindelige butikstyv således til TV MIDTVEST.

 

Han kunne jo bare have meldt mig til politiet

Hun understreger blandt andet, at Henrik Mølbach Thomsen jo bare kunne have anmeldt sagen til politiet. Hvilket han som bekendt også gjorde, men uden resultat.

 

Modsat mener Henrik Mølbach Thomsen, at hun burde have tænkt på sin familie, inden hun begyndte at stjæle i hans forretning.

 

“Jeg har selvfølgelig stor empati for tyvens familie, og jeg kan også sagtens forstå, at det har ramt dem. Men det skulle hun have tænkt over inden,” siger Henrik Mølbach Thomsen blandt andet til TV MIDTVEST.

 

Butiksejeren kan nu se frem til et bødeforlæg fra Datatilsynet

Læs også
Butikstyv gjorde mildt sagt ingenting for at undgå at blive fanget – alligevel er hun stadig på fri fod

 

I Nakskov blev butiksejeren straffet hårdere end tyvene

Tilbage i 2013 var ejeren af den nu lukkede sportsforretning med fiskegrej og fritidstøj- og sko og alt til både, “J.G.B. Marine” i Nakskov, John Brockmann, godt træt af en bande rumænere, der gennem længere tid havde stjålet i hans butik.

 

John Brockmann fortalte dengang til Den Korte Avis, at det ikke var unormalt, at han i løbet af en uge havde 20 – 30 rumænere rendende i sin forretning, uden at de købte noget.

 

Politianmeldelser havde intet hjulpet, og han blev til sidst så desperat over tabene, der var løbet op i omkring 100.000 kroner, at han offentliggjorde en video, der viste fire mandlige rumænere og en otte-årig pige i fuld gang med at stjæle i hans forretning.

 

Videoen blev dengang bragt i Ekstra Bladet og her i Den Korte Avis og medførte, at en privat person anmeldte John Brockmann til Datatilsynet, som gav ham en bøde på 5.000 kroner.

 

Takket være videoen kunne politiet i Nakskov anholde rumænerne. De blev senere idømt en bøde på 2.000 kroner for tyveriet, men undgik udvisning, da de var EU-borgere.

 

Læs også
Butikstyv flygtede med købmanden hængende i bildøren: Tyveri af en blomst fik de utroligste følger for en 34-årig mand fra Herning

“De er snart mere velkomne end landets egne borgere”

Da Datatilsynets afgørelse faldt med en bøde på 5.000 kroner, var Den Korte Avis den 7. oktober 2013 i forbindelse med John Brockmann:

 

“Hvad er det for et signal at sende? Kom og stjæl og bedrag, som du vil. Bagefter straffer vi dem, der afslører dig,” sagde Jan Brockmann dengang til Den Korte Avis,” og understregede:

 

“Folk, der ikke er her for andet end blot at stjæle og røve, har efterhånden snart flere rettigheder end os andre. Udenlandske forbrydere er snart mere velkomne en landets egne borgere.”

 

John Brockmann ankede Datatilsynets afgørelse, men det fik han ikke meget ud af. Den 29. januar 2014 afgjorde Retten i Nykøbing Falster, at at John Brockmann havde begået en kriminel handling ved at offentliggøre videoen af rumænske tyve og stadfæste bøden på de 5.000 kroner.

 

Nu er “J.G.B. Marine” i Nakskov lukket

Den Korte Avis ville i går, tirsdag den 11. august, gerne have været i kontakt med John Brockmann for at høre, om han fortsat havde problemer med rumænske tyveknægte.

 

Læs også
Han gennemførte et vellykket butikstyveri – men der var noget, han ikke lige havde tænkt over

Det lykkedes ikke, men vi fandt ud af, at hans forretning lukkede for to måneder siden.

 

Hvad årsagen så end kan have været, så ligger det under alle omstændigheder fast, at John Brockmann ved tidligere lejligheder har fortalt til Den Korte Avis, at hvis de store tab som følge af tyverier og den stadigt dyrere installation af sikkerhedsforanstaltninger fortsatte, kunne han ikke se anden udvej end at dreje nøglen om.

 

Læs andre artikler om emnet her og her og her.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…