Denne unge kvinde er til salg – Islamisk Stat har åbnet et slavemarked og deres katalog med billeder af ‘varerne’ er hjerteskærende

Yazidierne tilhører et af Iraks ældste minoritetssamfund og bor fortrinsvist i landets nordvestlige region Sinjar. I august 2014 blev Sinjar erobret af Islamisk Stat, der ifølge Iraks menneskerettighedsminister Mohammed Shia al-Sudani dræbte mere end 500 yazidiere.

 

Flere tusind mænd, kvinder og børn blev taget som slaver, og knap 3000 yazidier menes fortsat at være fanger hos IS. Der er ingen internationale bestræbelser på at redde dem, men flere privatpersoner er trådt til. En af disse er yazidien Abu Shuja.

 

Abu Shuja var engang smugler, og i dag bruger han sit undergrundsnetværk til at koordinere redningsaktioner. Han har selv været inde på Islamisk Stats territorium omkring tyve gange og har reddet knap 400 piger og kvinder fra slaveri.

 

 

Slavemarked annonceres på WhatsApp

Islamisk Stat bruger WhatsApp til at annoncere, at der eksempelvis afholdes slavemarked de næste tre dage, hvor krigerne kan komme og handle. Slaverne er blevet fotograferet og tildelt et nummer, hvorefter jihadkrigerne kan bladre i “kataloget” på deres mobiltelefon og overveje et eventuelt køb.

 

 

 

 

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Islamisk Stat har udgivet en prisliste for yazidi og kristne piger, hvoraf det fremgår, at pigernes værdi stiger, jo yngre de er. De dyreste piger tilhører således kategorien 0-9 år. Abu Shuja henviser til, at IS henter billigelse i koranen til slavetagning af 9-årige ikke-muslimske piger, lige som Muhammed havde en på 9 år.

 

 

Små børn indoktrineres til at blive jihadkrigere

De små drengebørn, som Islamisk Stat tager til fange, optrænes til at blive jihadkrigere fra 5-års alderen, og de sendes til fronten når de er 13 år. Når de er 15 år, kan de tage sexslaver.

 

 

Hanan blev taget til fange sammen med sin 5-årige søn Wissam. Hun kunne magtesløst se til, mens IS lærte Wissam arabisk og fik ham til at glemme sit kurdiske modersmål. IS terpede koranen med ham og indpodede ham islamiske slagord. Han har fået en passion for våben og vender gerne sin uladte maskinpistol mod familiemedlemmer og venner. Han også trænet halshugningsteknik hos IS, idet han skar halsen over på en kanin.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Efter ni måneders fangenskab lykkedes det Hanan at få dem begge løskøbt, og hun sætter sin lid til, at Wissam med tiden vil glemme Islamisk Stats hjernevask og igen blive hendes elskelige søn, som hun kendte ham.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…