Ung somalier gjorde Johanne Schmidt-Nielsen mundlam, da han kom med en grim afsløring

Foto: Privar og FT

Johanne Schmidt-Nielsen deler materiale ud til et gademøde, da Mahamud kommer hen til hende. Han har noget vigtigt på hjerte.

 

Men Enhedslistens frontfigur er tydeligvis ikke særlig glad for at høre det, han har at fortælle. Den modige og ærlige unge mand har svært ved at få hende til at lytte. Den ellers stortalende politiker bliver nærmest mundlam.

 

Mahamud Al-Hadi erfaringer er ellers uhyre vigtige. Optrinnet bliver filmet af Danmarks Radio, og videoen ligger i bunden af denne artikel.

 

Her kan man høre Mahamud fortælle, at der er mange, som snyder sig til sociale ydelser. De fusker med papirerne, og siger at de har ondt i ryggen, så de kan få førtidspension, siger han:

 

”Det er for nemt at få førtidspension”.

 

”Jeg synes, det er meget svært”, svarer Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Hun udstråler, at hun absolut ikke har behov for en uddybning. Men Mahamud fortsætter:

 

”Måske det er blevet lidt sværere. Men jeg synes, at det er et problem, at vi bruger så mange penge på sociale ydelser, og at vi betaler meget i skat, for at folk bliver hjemme og nyder godt af det.”

 

Journalisten fra DR kommer med et spørgsmål: ”Er der nogle, som udnytter systemet?”

 

Johanne Schmidt-Nielsen benytter straks anledning til at bakke væk fra Mahamud og det ubehagelige samtaleemne.

 

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

Enhedslisten betragter generelt dem, der modtager sociale ydelser, som stakkels ofre, der får alt for få penge fra det offentlige. Al tale om socialt bedrageri bliver betragtet som en usmagelig jagt på svage mennesker.

 

Men den går jo ikke, når afsenderen er en somalier på 18 år, som tilmed vil stemme på Enhedslisten.Så den samtale skal bare lukkes i en fart.

 

Helt slipper hun ikke. Senere bliver hun spurgt af journalisten og snakker pænt udenom:

 

”Jeg synes, at alt snyd er forkert. Uanset om det er nogen, der snyder sig til en førtidspension, eller om det er nogen, der snyder i toppen af samfundet. Men i det store billede er det hammersvært at få en førtidspension”.

 

Og så skynder hun sig at tale om, at de ledige skal have et arbejde. Og det giver Mahamud hende ret i:

 

”Der skal være gode muligheder for at få arbejde. Man skal integrere sig, for det giver en god fremtid for Danmark, sagde den 18-årige, der efter samtalen godt kunne finde på at stemme på Enhedslisten.

 

Læs også
Det politisk korrekte DR styrtbløder seere og lyttere

Men her skal han ikke regne med den store forståelse for sin ærlige snak. Man må så håbe, at det ikke får ham til at resignere, så den ansvarsfølelse og det samfundssind, han lægger for dagen, smuldrer.

 

Se optagelsen med Mahamud og Johanne Schmidt-Nielsen her:

 

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/Valg2015/Video/2015/05/28/164445.htm

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…