Muslimske elever nægtede at deltage i et minuts stilhed for ofrene på Charlie Hebdo

I en række franske skoler var der problemer, da man i torsdags skulle gennemføre et minuts stilhed til ære for de dræbte på ugemagasinet Charlie Hebdo. På skoler i lokalområder med mange muslimer nægtede en del elever pure at deltage.

 

I en skole i Seine-Saint-Denis oplevede man, at hele 80 procent af eleverne i en klasse sagde nej til at deltage. Nogle af dem fremførte teorier om, at det var et komplot mod muslimer. Læreren fik dog nogle af dem med efter nogen diskussion.

 

I en skole i Lille truede en elev ligefrem læreren med følgende: ”Jeg slår dig med kalashnikov’en!” (dvs. kalashnikov-riflen, som terroristerne på Charlie Hebdo brugte).

 

Flere elever erklærede, at de ansatte på Charlie Hebdo ”selv havde bedt om det”. Andre sagde, at de ”ikke kunne se, hvad det skulle gøre godt for” med et minuts stilhed. En elev bad om at blive fritaget for at ”ære sådan nogle mennesker”.

 

En elev i Paris forklarede sin lærer: ”Men De forstår ikke, profeten, de skulle ikke have tegnet ham (…) han er hævet over mennesker.”

 

En gymnasielærer i Roubaix blev torsdag morgen mødt med følgende bemærkning fra flere elever: ”Jeg støtter dem, der slog dem ihjel.” På samme skole blev et fællesmøde for 400 elever overdøvet af en højlydt summen. Den pågældende gymnasielærer bebuder, at hun vil søge forflyttelse.

 

En del elever anede slet ikke, hvad sagen drejede sig om. Der havde været tavshed om den i deres hjem.

 

Nogle lærere valgte helt at opgive et minuts stilhed for at undgå ballade.

 

Voksende spændinger

Disse rapporter fra skoler giver en fornemmelse af de modsætninger, der præger det franske samfund. Der var også muslimske elever, der blev udsat for chikane. Men først og fremmest gik de negative reaktioner den modsatte vej.

 

I en del muslimske hjem er der ingen forståelse for den kamp for ytringsfriheden, som Charlie Hebdo har ført. De ser tværtimod den slags som et angreb på muslimer og en krænkelse af profeten.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Søndagens store demonstration i Paris – og andre demonstrationer i provinsen – gjorde front mod terroristernes blodige aktioner mod Charlie Hebdo og mod jøder. Muslimske organisationer deltog også i demonstrationen i Paris.

 

Men i de muslimske miljøer, som de pågældende elever kommer fra, føler man ingen trang til at deltage i denne front. Der var efter alt at dømme meget få deltagere i demonstrationen fra de muslimske parallelsamfund i Paris’ forstæder.

 

Der er stærke spændinger i det franske samfund, der har Europas største muslimske befolkning – og der er udsigt, at spændingerne vokser fremover.

 

(Kilde: Le Figaro)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…