Højtuddannede luksusflygtninge sultestrejker, fordi de keder sig

Vida Vättern (Foto: Google Maps)

47 flygtninge bor på et motel ved den store sø Vättern midt i Sverige. Det er berømt for sin smukke beliggenhed med udsigt over søen. I mange år har det været populært blandt turister.

 

Men nu bor der flygtninge. Og de er bestemt ikke tilfredse. De siger ellers, at de er flygtet fra krigens rædsler, men man får sin tvivl, når man høre dem brokke sig over indkvarteringen.

 

En tryg tilværelse på et smukt beliggende motel, med svenskere, som står på pinde for dem, er ikke godt nok til dem.

 

De keder sig. Derfor sultestrejker de.

 

Sverige betaler

Sverige er lige nu ved at segne over den enorme tilstrømning af asylansøgere fra især Syrien.

 

Alle bygninger bliver taget i brug og svenskerne bliver fortrængt fra de steder, hvor de plejer at holde ferie. Andre mister deres hjem. Den Korte Avis skrev om nogle af dem i går.

 

Over alt bliver der taget ågerpriser betalt af svenske skatteydere. Udgifterne er så store, at det går ud over velfærden.

 

Utilfredshed

Men mange fIygtninge, som især kommer fra Syrien, er vrede over det, de bliver budt. Menneskesmuglerne har lovet dem guld og grønne skove i Sverige, Danmark og andre europæiske lande.

 

Flere er veluddannede fra overklassen i Syrien og andre lande. De sultestrejkende flygtninge er læger, piloter, håndværkere, ingeniører  og lærere.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

De vil ofte være særdeles godt vandt hjemmefra med høje indtægter, store huse og god levestandard. en del af dem har sandsynligvis haft tjenestefolk, som de kunne koste rundt med.

 

Det har adskillige gange fået asylansøgere og flygtninge til at protestere og sultestrejke. De har selv sagt, at årsagen var kedelig mad, små værelser, dårlige lamper og landlige omgivelser. Den Korte Avis har skrevet om flere konflikter.

 

Og nu er den så gal igen. Denne gang i Vida Vättern.

 

Ali”

”Ali” på 22 år er en af de utilfredse. Han siger til Sveriges Radio: ”Det er frustrerende, man føler sig vred og fyldt med negative følelser. Intet føles positivt lige nu.”

 

Bassam fra Syrien klager over, at han bor isoleret i en skov.

 

Og Ahmad ligeledes fra Syrien siger, det er som at bo i et fængsel, og at han er desperat og keder sig.

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

 

40 af de 47 flygtninge har indledt en sultestrejke. De mener, at der ikke er noget at lave på stedet.

 

Ali siger, at motellet ligger isoleret, og det er svært at komme rundt. Der er kun seks buskort til deling, og der er ikke mange busafgange til de nærmeste byer.

 

Syv deltager ikke

Ikke alle asylansøgerne er enige. Syv deltager ikke i sultestrejken.

 

Tomas Negussie fra Etiopien siger, at han er ikke komme til Sverige på grund af maden.

 

”Jeg er kommet på grund af friheden”, siger Thomas som fortæller, at han har gået meget igennem i sit land. Han håber også på en god uddannelse og et godt liv.

 

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

Stort pres for at finde boliger

Sidste år kom der over 100.000 til Sverige. Derfor er det efterhånden næsten umuligt at finder steder, hvor de mange asylansøgere og flygtninge kan bo. Og hele tiden strømmer nye til.

 

19.000 ankom i årets første tre måneder. Det er mere end 10 gange så mange som Danmark.

 

Den svenske velfærd smuldrer på grund af enorme udgifter til udlændingepolitikken.

 

Situationen bliver mere og mere desperat. Asylansøgere er krænkede over forholdene. Luksusflygtninge kalder Avpixlat dem, og oprøret breder sig blandt svenskerne.

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6168006

http://nyanser.se/4924/hogutbildade-asylsokande-hungerstrejkar/

http://nyheter.4an.eu/?cat=30583

Læs også
Voldelige elever har taget magten i svenske skoler – “lærerne tør knap nok gå forbi dem på trapperne”
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…