Handicappede i Ishøj får stjålet deres el-scooter – de unge mænd griner, der sker dem ingenting

Facebook via Uriasposten

Bjarne Johansen er meget glad for sin el-scooter. Han er handicappet efter en hjerneblødning for fire år siden, og el-scooteren betyder, at han alligevel har en frihed til selv at købe ind og besøge venner og familie.

 

Han skulle bare ud af døren, her stod el-scooteren parkeret og var lige til at sætte sig op på.

 

Men i de seneste uger har han ikke kunnet være sikker på, at el-scooteren stod foran døren. Den har været stjålet. Og den har ikke kun været stjålet én gang. Den har været væk flere gange på kort tid.

 

Bjarne er langt fra den eneste handicappede i Ishøj, der har haft den grimme oplevelse. Siden påske er 25 el-scootere blevet stjålet eller ødelagt. (TV2 Lorry 21.5)

 

Det er en asocial adfærd som er ødelæggende for et samfund, hvis den får lov til at brede sig. Men reelt sker der ikke de unge gerningsmænd noget. De får blot at vide, at den slags gør man ikke. Deres grove og kriminelle adfærd har tilsyneladende i det store og hele ingen konsekvenser. De kan bare fortsætte. Og alt tyder på, at det er det, de gør. Til stor skade for de handicappede.

 

Dyrt for skatteyderne

Tyverierne er især sket i de beskyttede boliger i Ågården og Østergården.

 

En enkelt hjerneskadet mand har i løbet af halvanden måned fået stjålet eller beskadiget sit elkøretøj hele seks gange.

 

“Det er selvfølgelig frygteligt for den borger, fordi han i perioder slet ikke kan forlade sit hjem”, siger Bettina Berg, som er områdeleder i Ishøj Kommune. (TV2 Lorry)

 

En el-scooter koster 25.000 kroner. De 25 stjålne eller beskadigede el-scootere er udlånt af Ishøj Kommune. Den kriminelle og dybt asociale adfærd koster altså skatteyderne mange penge.

 

Det bliver værre og værre

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Antallet af tyverier er vokset mærkbart. I 2014 brugte Ishøj Kommune dobbelt så mange kroner på elkøretøjer sammenlignet med året før. En stor del af denne stigning skyldes tyveri og hærværk. (TV2 Lorry)

 

Nogle af el-scooterne er stjålet i et stort boligområde. Og på Facebook er det blevet beskrevet, hvordan indvandrerrødder er set køre rundt på el-scootere. (eb.dk)

 

Holdningen til handicappede og deres el-scootere i Ishøj er udtryk for et skred i samfundsmoralen.

 

En el-scooter kan man  ikke tage med op i lejligheden. Derfor bliver den typisk parkeret foran indgangen til opgangen, hvor den handicappede  bor.

 

Sådan har det altid været. Og det har ikke før været et problem.

 

I et samfund som det danske har det i realiteten været en fælles moral, at man ikke opførte sig groft asocialt og usolidarisk overfor handicappede og man stjal eller ødelægge i hvert fald ikke noget, der var så fundamentalt for dem som en el-scooter.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

Fællesskabet og sammenhængskraften var så stærk, at man bare ikke gjorde den slags. Der var fælles værdier som tillid og ansvarsfølelse, der i vidt omfang bandt folk sammen og gjorde samfundet velfungerende.

 

Men den asociale adfærd og det voksende antal tyverier viser, at det smuldrer.

 

Vi tager en samtale

Ishøjs borgmester Ole Bjørnstorp siger, at tyverierne bliver taget meget alvorligt. Og der er ingen tvivl om at han mener det.

 

Men det der bliver gjort er reelt ingenting.

 

Ole Bjørnstorp forklarer, at kommunen sammen med politiet har fundet frem til de unge gerningsmænd, og at politiet godt var klar over, hvem de var.

 

Kommunen har flere gange  taget en samtale  med forældrene.

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

 

“Vi har også talt med de unge og sagt, at det går altså ikke. Det er mennesker, der er afhængige af det her”. (Lorry)

 

Erfaringerne viser, at samtaler og dialog kun har en begrænset virkning.

 

Myndighederne skal udvide en betydelig autoritet for at sætte sig i respekt. Det kræver at de unges handliger har konsekvenser som kan mærkes.

 

Sådan er det ikke mindst blandt unge med indvandrerbaggrund, der ofte har rødder i en helt anden kultur end en blød dialog-kultur. Det viser flere studier blandt andet fra andre europæiske lande med samme problemer.

 

Sker det ikke bliver samfundet betragtet med foragt.

 

Imens vokser problemet. Bjarne Johansen og flere andre har fået en mere utryg og besværlig hverdag.

Læs også
Røde partier sætter Mette Frederiksen under stort pres for at give indvandrerne flere penge til velfærd på bekostning af danskerne

 

http://www.tv2lorry.dk/artikel/267966?autoplay=1&video_id=103441

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…