“Du ser elendig ud,” sagde hans datter. Så traf han en vild beslutning og blev superhelt

Matt Manning, 45-årig ingeniør fra Ohio i USA, vejede over 100 kg. Han havde helbredsproblemer med smerter i hjertet og besvimelsesanfald en gang imellem.

 

Det bekymrede ham. Samtidig generede det ham, at hans børn syntes, at han var alt andet end imponerende at se på. Da datteren så billedet af ham i hans ”velmagtsdage”, lød hendes kontante kommentar:

 

”Mand, hvor ser du elendig ud. Jeg ville også føle mig elendig, hvis det var mig.”

 

Samtidig ville Matt også gerne være friskere, så han kunne deltage i flere aktiviteter med børnene.

 

Så han begyndte at overveje, om tiden ikke var inde til at gøre noget. Og da hans far måtte igennem en større hjerteoperation, tænkte han: ”Det er også den vej, det går for mig, hvis jeg ikke gør noget.”

 

Konkurrence

Så traf han en vild beslutning. For at sætte sig selv under pres meldte han sig til en fitness-konkurrence arrangeret af et foretagende ved navn Bodybuilding.com. Det bragte konkurrencemennesket op i ham.

 

Som han siger: ”Jeg vidste, at jeg var nødt til at ændre mig. Jeg vidste, hvorfor jeg var nødt til at ændre mig. Jeg vidste, hvad det var, jeg skulle ændre. Og da jeg så e-mailen fra Bodybuilding.com om konkurrencen, vidste jeg, hvornår jeg ville ændre mig.”

 

Han lagde sin kostvaner kraftigt om, skar ned på måltiderne og begyndte at faste hver dag mellem kl. 16 og kl. 8 næste morgen. Og han lavede daglige fitness-øvelser.

 

Hans kone Candice bakkede ham stærkt op. Men først og fremmest mobiliserede han al sin viljestyrke. Som han siger i dag:

 

”Det skal komme indefra. Du skal virkelig ønske det, have driften til det i dig selv.”

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Det kom der ud af det

Matt tabte over 20 kg på fire måneder, og han fik en meget atletisk skikkelse, som man kan se på billedet. Og så vandt han konkurrencen! Det indbragte ham i øvrigt omkring 250.000 kr.

 

Men først og fremmest bryster han sig af, at hans børn har stor respekt for, at han havde vilje og udholdenhed til at gennemføre projektet. Han har fungeret som en rollemodel for dem på en måde, der er nok er endnu stærkere end prædikener om, at de skal tage sig sammen, gøre sig umage osv.

 

”De kalder mig en superhelt nu,” lyder det med slet skjult stolthed.

 

(Kilde: Daily Mail)

Læs også
Fitnesscenteret er for alle

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…