Krigen i Syrien fører nu til skyderi i Danmark

collage

Islamisk ekstremisme, som legitimerer terrorisme, breder sig faretruende i Europa. Det gælder i høj grad også i Danmark.

 

PET slog for nylig fast, at der herhjemme findes ”flere hundrede personer”, som aktivt arbejder på grundlag af en sådan ekstremistisk ideologi, og at de har et meget stort antal sympatisører.

 

Krigen i Syrien har i høj grad skubbet på denne dybt bekymrende udvikling.

 

Islamistiske miljøer i Danmark bruger de ”hellige krigere” i Syrien som forbilleder, der kan opdrage unge muslimer herhjemme til rabiate holdninger. Og de unge opildnes til selv at tage ned og deltage i krigen.

 

Det sker via radikale organisationer, moskeer og i høj grad på Facebook og andre sociale medier.

 

Herhjemme har vi faktisk allerede oplevet det første skyderi, som er inspireret af kampene i Syrien.

 

Koger afhuggede hoveder

Mindst 100 danske muslimer har allerede deltaget i krigen i Syrien. En del af dem kæmper eller har kæmpet sammen med den berygtede organisation ISIS, som står på FN og USA’s terrorliste, og som er forbundet med al-Qaeda.

 

Nogle af dem dør dernede – foreløbig mindst 10. Mange andre kommer hjem som stærkt radikaliserede og forråede mennesker.

 

Den britiske avis The Telegraph giver et indtryk af, hvad de unge danske muslimer kan lære hos ISIS i Syrien:

 

”Medlemmerne af ISIS morer sig med at filme sig selv, mens de koger afhuggede menneskehoveder i gryder, brænder fanger levende eller sprænger cafeer og legepladser i luften.” Ifølge avisen er ISIS nu også begyndt at bruge korsfæstelser som aflivningsmetode.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Nogle af de hjemvendte vil være parate til hellig krig i Danmark, og de har fået våben- og kamptræning, der gør dem i stand til at gennemføre brutale terrorhandlinger og anden politisk vold.

 

”Danmark lever på lånt tid i forhold til at forhindre et terrorangreb, ” som den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp har udtrykt det. (Jyllands-Posten). Det samme mønster finder man i mange andre europæiske lande.

 

Skyderi

En terroraktion inspireret af Syrien har vi endnu ikke oplevet i Danmark. Men et skyderi har der været.

 

Det er Politiken, der bringer sagen frem.

 

Kort før midnat den 23. april i år blev der affyret en række skud mod en villa nær Skanderborg, hvor der bor en børnefamilie.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Ifølge Politiken mener politiet i Skanderborg, at skuddene blev affyret af danske islamister med tilknytning til krigen i Syrien. PET vil ikke udtale sig i sagen.

 

Politiets formodning er, at skuddene var rettet mod manden bag den såkaldte Syrienblog. Det er en hjemmeside på dansk, der støtter Assad-regimet i Syrien.

 

Hjemmesiden er altså et talerør for det regime, som islamisterne fører krig mod i Syrien. Det gør islamisterne ekstra ophidsede, at Syrienblog omtaler navngivne islamister i hånende vendinger og oplyser om deres adresser, familiemedlemmer m.m.

 

Så nu ville de slå bagmanden ihjel. Der er bare det ved det, at det efter alt at dømme slet ikke er manden bag Syrienblog, der bor i det hus, som blev beskudt!

 

Islamisterne har åbenbart ikke sørget for at informere sig ordentligt, før de skød. En uskyldig mand og lige så uskyldige medlemmer af hans familie kunne være blevet dræbt, hvis skytterne havde været bedre til at ramme.

 

Man kan frygte, at den hellige krig i Syrien avler flere væbnede angreb og afstraffelser i Danmark. Så vi på den måde får et nyt, rabiat voldeligt islæt i det fredelige danske samfund.

 

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

Den første terrorhandling?

Men først og fremmest er der grund til at frygte, at hjemvendte Syrien-krigere begår terror.

 

Noget tyder på, at en del af dem dernede direkte modtager træning i, hvordan de skal gennemføre terrorhandlinger, når de vender tilbage til Europa. De lærer blandt andet at lave og bruge bilbomber og selvmordsveste.

 

Samtidig med denne praktiske oplæring bliver de systematisk hjernevaskede og gjort til hæmningsløse fanatikere og terror-aspiranter. Det fremgår blandt andet af informationer, som en desertør fra den rabiate organisation ISIS har givet The Telegraph.

 

På stribe har efterretningstjenesterne i Europa da også udnævnt terrortruslen fra de hellige krigere i Syrien til den største sikkerhedstrussel, som de europæiske lande i dag står over for. PET er en del af dette kor.

 

Den første fuldbyrdede terrorhandling i Europa med tråde til Syrien har muligvis allerede fundet sted. Det var mordene på fire mennesker på det jødiske museum i Bruxelles den 24. maj i år.

 

Den formodede drabsmand, en fransk araber ved navn Mehdi Nemmouche, har været hellig kriger i Syrien.

Læs også
Indvandringskritisk parti stormer frem i Holland efter det islamiske terrorangreb

 

Holdningen blandt muslimer i Europa

Vi ved ikke meget om, hvad europæiske muslimer i almindelighed mener om krigen i Syrien. Men en enkelt meningsmåling gennemført af den hollandske radio/TV-station NCRV er opsigtsvækkende.

 

Ifølge netmediet Dagelijkse Staandard viser den, at 72 procent af landets muslimer støtter, at hellige krigere drager ned for at kæmpe mod Assad-regimet. Kun 8 procent med hollandsk baggrund gør det samme.

 

Det skal understreges, at de adspurgte ikke har forholdt sig til de metoder, som for eksempel ISIS anvender, eller til terrorisme i øvrigt. Alligevel må denne måling kaldes foruroligende.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…