Fire anholdt for terrorplaner – måske skulle Dronning Elizabeth dræbes under højtidelighed søndag

au4

Scotland Yard har arresteret fire formodede islamiske ekstremister for planer om at begå terror. Det sker efter flere måneders overvågning af dem. Anholdelserne indgår i en større efterforskning af ”islam-relateret terrorisme”.

 

Avisen The Sun hævder at vide, at de fire ville dræbe Dronning Elizabeth under den såkaldte Remembrance Day søndag.

 

På denne dag ærer man det britiske kongeriges faldne soldater – en tradition, der tager udgangspunkt i Første Verdenskrig. I år vil Første Verdenskrig også være i centrum, fordi det på tirsdag er 100 år siden, at den blev afsluttet.

 

Det britiske hof meddeler, at dronningen ikke agter at ændre sine planer. Hun vil være til stede og nedlægge en krans.

 

Politiet vil ikke udtale sig om The Suns historie om, at den planlagte terror skulle foregå på Remembrance Day og være rettet mod dronningen.

 

Andre britiske medier anser det for mere sandsynligt, at planerne drejede sig om drab på tilfældige mennesker, måske soldater. Altså terror af samme type, som man har set flere tilfælde af på det seneste – blandt andet i Canadas hovedstad Ottawa, hvor en soldat blev dræbt.

 

Jernring

Uanset hvad de fire anholdtes planer gik ud på, er der stor frygt for, at der skal ske noget på Remembrance Day eller eventuelt på 100 års dagen for Første Verdenskrigs afslutning tirsdag

 

Under alle omstændigheder bliver der lagt en jernring omkring kongefamilien og premierminister David Cameron under ceremonien søndag. Der har allerede i et par uger været bevæbnede vagter ved de centrale mindesmærker.

 

Netop på grund af dette sikkerhedsopbud tales der om, at der i stedet kan være en bevæbnet enkeltperson, som pludselig går til angreb på en af de flere hundrede mindehøjtideligheder, der foregår andre steder end ved de tæt bevogtede mindesmærker i London.

 

Sammenhold

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Briterne holder vejret i disse dage. Uanset om der sker noget i denne omgang, lægger Scotland Yard ikke skjul på, at der er en hel del andre islamiske ekstremister i Storbritannien, som pønser på at slå til med terror, hvis de kan komme af sted med det.

 

Sandsynligvis vil disse trusler få briterne til at stå endnu mere sammen om at ære de faldne på dette års Remembrance Day.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…