Løkke helt til grin: Troede, at han talte med formanden for Den afrikanske Union, men det viste sig at være en russisk komiker

Der kan vist ikke herske megen tvivl om, at udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) følte sig smigret, da han fik en opringning.

 

Det var den magtfulde kommissionsformand for Den Afrikanske Union, Moussa Faki, der var i røret og ville drøfte en række emner med den danske udenrigsminister.

 

Formentlig har Løkke troet, at det drejede sig om hans højt besungne Marrakesh-aftale, og det har sikkert passet ham helt fint.

 

Men om Moussa Faki nogensinde har hørt om Lars Løkke Rasmussen, skal være usagt, og det var da heller ikke ham, der havde ringet, men en russisk komiker.

 

Og Løkke hoppede i med begge ben.

 

En video af samtalen florerer nu på internettet

Siden torsdag har en video af samtalen floreret på internettet, skriver Ritzau – der er link til videoen i slutningen af artiklen.

 

Udenrigsministeriet bekræftede i fredags over for Ritzau, at videoen er ægte.

 

Af videoen fremgår det blandt andet, at den magtfulde afrikaner, som altså er en russisk komiker, spørger Løkke, om der er mulighed for at Ukraine kan afgive Krim-halvøen og dele af Østukraine til Rusland.

 

Løkke svarer beredvilligt, at han kender til ”rygter om, at folk har hemmelige planer” uden at røbe, hvem det skulle være eller hvor, han havde hørt det.

 

Gætter på, at Ukraine vil bede om fredsforhandlinger

Under samtalen vil den russiske komiker også have Løkkes vurdering af muligheden for fredsforhandlinger.

 

Og Løkke Rasmussen, der jo tror, at han taler med kommissionsformanden for Den Afrikanske Union, svarer beredvilligt, at:

 

”Det er tydeligt, at Rusland regner med en form for ukrainsk udmattelse i det lange løb,” lyder det Løkke, som fortsætter:

 

”Det er ikke nemt for mig at forudsige, men på et tidspunkt gætter jeg på, at den ukrainske præsident vil tilpasse situationen og erklære, at tiden nu er kommet til at begynde forhandlinger.

 

Videoen, der varer et kvarter, er ifølge det russiske nyhedsbureau Tass blevet offentliggjort på platformen Telegram,” skriver Ritzau.

 

Den findes også på videoplatformen Rumble, hvor den er blevet lagt op torsdag.

 

Belønnes af Putins regering med en hæderspris

Det er de to russiske komikere Vovan og Lexus står bag.

 

Deres rigtige navne er Vladimr Kuznetsov Alexey Stolyarov, og de er kendte for at lave falske opkald, såkaldte pranks, til politikere og andre offentlige personer.

 

Sidste år belønnede det russiske udenrigsministerium dem i juni med en pris for deres arbejde, skriver Tass.

 

Prisen blev overrakt af ministeriets talsmand, Maria Zakharova.

 

Det skete i forbindelse med den første russiske prisceremoni for internetindhold, The World Must Know, som udsendes på det russiske sociale netværk, Vkontake.

 

”I har udrettet det utrolige, men livet byder også på nye afsløringer, nye tests,” sagde Zakharova ifølge ved prisoverrækkelsen ifølge Tass og forsatte:

 

”I har erobret telefonerne til så mange politikere og verdenskendte mennesker, så her får I den telefon, der kaldes ’regeringskommunikation’.”

 

Hun forklarede, at der er ingen opkaldstastatur, ingen knapper på telefonen og sagde:

 

”Ring, glæd os og verden med nye afsløringer,” lød det fra talsmanden for det russiske udenrigsministerium.

 

Nu har de da i hvert fald via Danmarks udenrigsminister fået afsløret, at der i forhold til Rusland er rygter om planer med Krimhalvøen og Østukraine.

 

Uden tvivl til stor glæde for Putin og hans slæng.

 

Godt gået, Løkke!

 

Link til bekræftet video med Lars Løkke Rasmussen:

https://rumble.com/v3q66z4-prank-with-minister-of-foreign-affairs-of-denmark-lars-lokke-rasmussen.html

 

Øvrig kilde:

https://tass.com/society/1459879

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…