Bestanden af bier vokser i USA

Foto: Ole C. P. Sørensen
Getting your Trinity Audio player ready...

Washington Post kan oplyse, at den tidligere bekymrende tilbagegang i antallet af bier i USA nu er vendt til fremgang.

 

Det amerikanske landbrugsministerium, USDA, gennemfører hvert femte år en stor landbrugstælling – Census of Agriculture – og resultatet af tællingen fra The National Agricultural Statistics Service (NASS) anses for at give et autoritativt billede af de aktuelle dyrebestande.

 

Tællingen omfatter alle bedrifter med en landbrugsproduktion på mindst 1.000 dollars og den seneste tælling viser, at der i USA nu er omkring 3,8 millioner bisværme – en stigning på 31 pct. siden 2007 og 1 million flere bisværme alene i de sidste 5 år. Hertil kommer et ukendt antal “vilde” bier.

 

Det amerikanske landbrugsministerium producerer også statistik over produktionen af honning i USA. Denne statistik, der dog kun omfatter honningproducenter med mere end 5 bistader, viste en stigning i honningproduktionen på 11 pct. til 139 millioner pund fra 2,51 millioner kolonier.

 

En stor del af stigningen i antallet af bisværme stammer fra små producenter og ikke mindst i Texas har der været en enorm vækst i antallet af bier.

 

Årsagen er, at siden 2012 har de fleste counties i Texas indført en skattefradragsordning, for landmænd, der holder bier på mindst 20 tønder land.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…