Turister rejser rundt i Syrien, mens syrere får permanent ophold i Danmark –  de er dyre i drift og har rekord i voldtægter

Arkivfoto/YouTube af syrere, da de ankom til Europa

 

Medens danske rejsebureauer i stigende grad arrangerer grupperejser til Syrien, huser Danmark over 30.000 syriske flygtninge, som officielt ikke kan vende tilbage på grund af krigshandlinger.

 

Således havde Penguin Travel sidste år fire grupperejser til Syrien og sender en ny gruppe afsted den 31. marts, oplyser Demo Dorph, Penguin Travel, og tilføjer, at det typisk er danske og engelske turister, der fylder flysæderne til Syrien.

 

Rejseleder: Trygt at rejse i Syrien

Til efteråret med afgange henholdsvis 13. oktober og 10. november har Panorama Travel to kulturelle grupperejser til Syrien med rundrejse i landet.

 

”Det er atter trygt at rejse til Syrien, hvis man undgår de nordligste og østligste område,” skriver rejseleder Søren Bonde blandt andet på bureauets hjemmeside og fortsætter:

 

”Modsat hvad de fleste tror, er Syriens byer og kulturskatte overraskende velbevaret, og man mærker kun lidt til krigens ødelæggelser. Vi ser dog flere ødelagte kvarterer, når vi kører gennem byen Holms.”

 

Men de 34.000 syrere, der som følge af borgerkrigen har fået midlertidigt ophold i Danmark, kan ifølge Udlændingestyrelsen ikke sendes retur på grund af krigshandlinger i landet.

 

Udhuler paradigmeskiftet til fordel for syrerne

Da Folketinget den 21. februar 2019 vedtog det såkaldte paradigmeskifte med en stramning af udlændingepolitikken, betød det blandt andet, at en opholdstilladelse som udgangspunkt altid skulle være midlertidig.

 

Ikke desto mindre fik 192 syrere permanent opholdstilladelse i 2021.

 

Det antal blev sidste år mere end fordoblet med tildeling af 468 permanente opholdstilladelser, medens der allerede i januar i år er blevet givet permanent opholdstilladelse til 84 syrere

 

De er nu registret som indvandrere og kan ikke sendes retur til Syrien, medmindre de bliver udvist på grund af kriminalitet.

 

Samtidig er Flygtningenævnet, som vi skrev her i avisen i går, i stor stil begyndt at spænde ben for Udlændingestyrelsens afgørelser om at fratage syrere deres opholdstilladelse i Danmark.

 

Ud af i de alt 358 inddragelser af opholdstilladelser til syrere, som Udlændingestyrelsen gennemførte i årene 2021 og 2022, blev langt over halvdelen eller i alt 225 underkendt af Flygtningenævnet.

 

Og det er sket med en begrundelse, der udhuler paradigmeskiftet.

 

Har intet med krigshandlinger i Syrien at gøre

Som udgangspunkt skal Flygtningenævnet begrunde sine afgørelser med henvisning til krigssituationen i Syrien, men det har ikke været tilfældet i de aktuelle sager.

 

Afgørelserne er åbenlyst i strid med paradigmeskiftet, da de baseret på tilknytningsforhold til Danmark samt studier og arbejde med videre.

 

I hvert fald mener vicedirektør i Udlændingestyrelsen, Henrik Thomassen, at det er disse forhold, der har ligget til grund for Flygtningenævnets afgørelser.

 

”Den tid, der går kan betyde, at man har fået en større tilknytning. Man har været her i længere tid, man har måske fået tilknytning til arbejdsmarkedet eller gået i gang med en uddannelse,” siger vicedirektør i Udlændingestyrelsen Henrik Thomassen til DR og fortsætter:

 

 

”Det er faktorer som gør, at Flygtningenævnet kan træffe en anden afgørelse end os.”

 

Bliver dyrt for danskerne, hvis denne udvikling fortsætter

Som bekendt var det oprindeligt meningen, at syrerne skulle sendes tilbage, når der blev fred i landet, men med Flygtningenævnets tilsyneladende nye praksis kan det blive en dyr omgang for danskerne.

 

Langt hovedparten af de 34.000 syriske krigsflygtninge har været her siden 2011 og kan ikke undgå på en elle anden måde at have fået en vis tilknytning til Danmark.

 

Og de er dyre i drift.

 

Det ikke været muligt for Den Korte Avis at få aktuelle tal frem, men i perioden 2015 – 2017 løb nettoudgifterne til syriske flygtninge op i 8,1 milliard kroner.

 

Det fremgår af et svar den 3. maj 2021 fra finansminister Nicolai Wammen (S) til Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

 

Syriske mænd har tårnhøj kriminalitet

Daværende integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har tidligere karakteriseret flygtninge og indvandrere fra Menapt-landene, herunder Syrien, som kriminelle, uintegrerbare og på sociale ydelser.

 

Det bekræftes af Danmarks Statistik, der har registreret, at syriske mænd har et kriminalitetsindeks på 202 i 2021, medens deres efterkommere er helt oppe på et indeks på 358.

 

Til sammenligning ligger danske mænd med et kriminalitetsindeks på 88.

 

Syrerne ligger dog i modsætning til libaneserne og somalierne ikke i top, hvad angår kriminalitet generelt, men på et helt specielt område kan ingen slå dem.

 

Rekord med 28 domme for voldtægt

Under invasionen i 2015 og 2016 dukkede over syv tusinde syriske mænd op i Danmark, hvilket resulterede i en stribe af voldtægter.

 

Alene i 2017 blev syv syriske mænd dømt for voldtægt med somaliske og iranske mænd på andenpladsen med hver fire voldtægtsdømte.

 

Alt i alt er 28 syriske mænd blevet dømt for voldtægt i perioden 2016 – 2021.

 

Kan ikke ankes

Flygtningenævnet er med landsdommer Mohammad Ahsan som formand sammensat af en række dommere, medarbejdere i Udlændinge- og Integrationsministeriet samt advokater udpeget af Advokatrådet.

 

Dets afgørelser kan ikke ankes, og med Nævnets nye kurs må danskerne således til at lære at leve med, at kun et fåtal syrere vil blive hjemsendt.

 

Her kan du læse mere om Flygtningenævnets formand og hans bror, der er dømt for momssvindel og skal betale statskassen 118 millioner kroner:

https://denkorteavis.dk/2023/nu-mohammad-ahsan-er-regeringens-kandidat-som-international-dommer-har-tidligere-fortiet-at-hans-bror-var-sigtet-i-sag-om-momssvindel/

 

Kilder til denne artikel:

https://denkorteavis.dk/2023/flygtningenaevnet-spaender-ben-for-hjemsendelse-af-syrere-saadan-blev-4000-syrere-til-over-40-000/

 

https://www.ft.dk/samling/202012015 – 20/almdel/fiu/spm/298/svar/1788260/2404929.pdf

 

https://www.ft.dk/samling/20211/almdel/UUI/samspm/P/index.htm

 

https://us.dk/media/10481/hjemmeside-januar-2023.pdf

 

https://www.statistikbanken.dk/20024 (Tabelkode: VAN5RKR)

 

https://www.statistikbanken.dk/20021 (Tabelkode: VAN5)

 

https://www.statistikbanken.dk/STRAFNA4

 

https://fln.dk/da/Om_os/Organisation_og_sammensaetning/Navnsmedlemmer

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…