De var for farlige: Tre IS-kvinder udvist fra Syrien til Sverige – i Danmark er tre IS-kvinder og deres fjorten børn netop landet

Arkivfoto fra Islamisk Stat af ukendte kvinder (You Tube)

Medens den svenske regering efter pres fra de kurdiske myndigheder i det nordlige Syrien har set sig nødsaget til at hente tre IS-kvinder tilbage til Sverige, forholder det sig anderledes i Danmark.

 

Her evakuerer regeringen frivilligt ligeledes tre IS-kvinder samt deres fjorten børn til Danmark fra al-Roy-lejren, hvor de opholder sig i det kurdiske besatte område i det nordøstlige Syrien.

 

”Vi har en evakuering, der er meget nært foreståede. Jeg kommer ikke ind på detaljer, og det gør jeg ikke af sikkerhedsmæssige årsager. Både for de involverede myndigheder og de personer, som skal evakueres.”

 

Sådan lød det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til TV 2 onsdag aften, og nu meddeler DR med henvisning til kilder, at de netop er landet i Danmark.

 

Mette Frederiksen for to år siden: De hører ikke til her

Oprindeligt havde statsminister Mette Frederiksen (S) pure afvist at bringe kvinderne og børnene tilbage til Danmark.

 

”Vi har jo truffet den beslutning som regering, at vi ikke tager børnene til Danmark, fordi deres forældre har vendt Danmark ryggen, rejst ud, tilsluttet sig Islamisk Stat og dermed truffet et valg, både på egne og på deres børns vegne,” lød det således fra Mette Frederiksen (S) i Folketinget den 9. november 2019.

 

Problemet er, at der ikke er lovhjemmel til at tage børnene fra forældrene, så statsministeren fortsatte:

 

”Det betyder i mine øjne, at hvis man som Folketing og regering traf den beslutning i dag, altså at de børn skal til Danmark eller et andet europæisk land, er det ikke kun børnene, man træffer beslutning om, så er det også deres mødre og potentielt også deres fædre, og det er det, vi ikke vil, for de mennesker har ikke hjemme i Danmark. De hører ikke til her.”

 

Men i maj sidste år traf Mette Frederiksen så alligevel den beslutning efter pres fra støttepartierne og til stort raseri fra Dansk Folkeparti.

 

De svenske IS-kvinder: Krigsforbrydelser og folkemord

Umiddelbart foreligger der ikke noget konkret om de forbrydelser, Mette Frederiksens IS-kvinder skulle have begået ud over, at de er sigtet for terror.

 

Det gør der til gengæld om de tre svenske.

 

Således står to af dem ifølge de kurdiske myndigheder bag krigsforbrydelser og folkemord, skriver den svenske avis Aftonbladet.

 

Medens de to blev anholdt af svensk politi ved ankomsten til Stockholms lufthavn, Arlanda, fik den tredje lov til at forblive på fri fod, men skal senere afgive forklaring.

 

Kurderne: Højt profilerede terrorister

De svenske IS-kvinder betegnes af de kurdiske myndigheder som højt profilerede terrorister, som udgør en trussel mod sikkerhed og lov og orden i området.

 

Således skrev kurderne ifølge Aftonbladet i deportationsaftalen med det svenske udenrigsministerium blandt andet, at:

 

”Myndighederne har stærke grunde til at betragte disse kvinder som aktive trusler mod sikkerhed, lov og orden. Af sikkerhedsmæssige årsager vil de blive deporteret på livstid sammen med deres børn fra området i det nordøstlige Syrien kontrolleret og administreret af AANES, med et forbud mod at vende tilbage.”

 

Foregik i al hemmelighed

De svenske myndigheder har under hele forløbet holdt kortene tæt til kroppen med det resultat, at de tre IS-kvinder og deres seks børn i al hemmelig landede i Arlanda den 3. september.

 

I den forbindelse havde det svenske udenrigsministerium anmodet kurderne om at holde operationen hemmelig.

 

 

“Vi lagde stor værdi på, at det konsulære besøg finder sted uden mediedækning af sikkerhedsmæssige årsager,” skriver koordinatoren for delegationen, der forhandlede med kurderne, ambassadør Fredrik Florén, i en e -mail til Aftonbladet.

 

 

Den svenske avis skriver ikke noget om, hvorvidt en eller flere af de tre IS-kvinder har dobbelt statsborgerskab.

 

 

Det er til gengæld tilfældet med en af de kvinder, der skal til Danmark.

 

 

Bliver alligevel hentet til Danmark sammen med sine seks børn

Da regeringen og et flertal i Folketinget i maj måned besluttede at hente IS-kvinder i den kurdiske fangelejr med børn til Danmark, blev kvinderne delt op i to grupper.

 

 

I alt fire kvinder med fem børn og dobbelt statsborgerskab har administrativt fået frataget deres danske, og kan derfor ikke mere sætte deres ben i Danmark.

 

Tilbage var der de tre IS-kvinder, der nu er tale om. De var alle udelukkende danske statsborgere, troede myndighederne, men nu viser det sig, at den ene af dem havde dobbelt statsborgerskab.

 

 

Det oplyser både DR og Ekstra Bladet med henvisning til anonyme kilder.

 

 

Der er tale om kvinden med de syv børn, men hun får alligevel ikke som de fire andre IS-kvinder frataget sit danske statsborgerskab, men vil tværtimod fortsat blive hentet til Danmark.

 

 

Det fastslår udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i en mail til DR, hvor han skriver:

 

 

”Regeringen besluttede før sommerferien at evakuere 14 børn fra Syrien. Den beslutning står vi ved. Også selvom det betyder, at det formentlig først vil blive afgjort i en dansk retssal, om en af mødrene kan fratages sit statsborgerskab.”

 

 

Er i al hemmelighed blevet sigtet

Nu viser det sig, at de tre IS-kvinder, der vil blive hentet til Danmark, i al hemmelighed allerede er sigtet og varetægtsfængslet in absentia.

 

 

Så når de på et tidspunkt lander i Københavns Lufthavn, vil de blive kørt direkte i arresten.

 

 

Det skrev vi om her i avisen i går med DR som kilde.

 

 

Varetægtsfængslingerne foregik for dobbelt lukkede døre, men på grundlag af politiets journalnumre oplyser DR, at sigtelserne drejer sig om terror.

Læs mere her:

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-10-06-evakuering-af-danske-kvinder-og-boern-fra-syrien-er-naert-forestaaende-siger

 

https://www.dr.dk/nyheder

 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8QE9mG/is-kvinnorna-for-farliga-for-syrien–utvisades-till-sverige

 

https://www.dr.dk/nyheder/indland/regeringen-gaar-imod-egen-linje-en-kvinde-med-dobbelt-statsborgerskab-hentes-hjem

 

https://denkorteavis.dk/2021/dr-afsloerer-de-tre-is-kvinder-er-i-dyb-hemmelighed-sigtet-inden-ankomsten-til-danmark/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…