Regeringens børnepenge til ‘fattige’ familier går især til ikke-vestlige indvandrere – danskerne får en lang næse

Parallelsamfund i Toveshøj ved Aarhus (Arkivfoto: Privat)

Kom til Danmark og få ekstra børnepenge. Omtrent sådant lyder det indirekte budskab til omverdenen, efter at Mette Frederiksen (S) har overtaget regeringsmagten.

 

Selvom Mette Frederiksen ikke vil forbyde kønslemlæstelse af små drengebørn, førte hun sig alligevel under valgkampen i stor stil frem som børnenes statsminister med løfter om ekstra børnepenge til såkaldt fattige børnefamilier.

 

Nu er der kommet tal på bordet, efter at Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, har spurgt ind til de udbetalte beløbene hos Beskæftigelsesministeriet.

 

Og pengene er i stor stil kanaliseret til ikke-vestlige familier

 

Tolv millioner til ikke-vestlige og seks millioner til danske familier

Af svaret fra Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fremgår det, at næsten otte tusinde familier med ikke-vestlig baggrund tilsammen siden august sidste år har modtaget tolv millioner kroner ekstra i børnepenge.

 

Til sammenligning har 4.815 danske familier modtaget seks millioner kroner, medens familier med vestlig baggrund har modtaget 0,4 millioner.

 

Alt i alt er der siden august sidste år og  indtil videre blevet udbetalt 18,6 millioner kroner i form af ekstra børnepenge, og hvoraf hovedparten som nævnt er gået til ikke-vestlige familier.

 

Det midlertidige ekstra børnetilskud er på mellem 500 og 700 kroner om måneden per barn i alderen 0 – 14 år under ordningen, der kører indtil juni 2021.

 

I Dansk Folkeparti er Peter Skaarup både forbløffet og forarget over oplysningerne.

 

”Mette Frederiksen erklærede inden valget, at en socialdemokratisk regering ville videreføre den stramme udlændingepolitik, men nu ser vi igen et løftebrud og et slapper-tiltag,” siger Peter Skaarup til Den Korte avis og fortsætter:

 

”Og så det i øvrigt skandaløst, at danske familier ikke får nær de samme beløb.”

 

Midlertidig ordning – venter på en ydelseskommission

Af svaret fra Peter Hummelgaard fremgår det, at formålet med det midlertidige børnetilskud er at afhjælpe problemerne med børnefattigdom, indtil en ydelseskommission har fremlagt sine anbefalinger, og et nyt ydelsessystem kan træde i kraft.

 

”Det midlertidige børnetilskud ydes til forældre med børn i alderen 0-14 år og sikrer familierne bedre økonomiske vilkår og bedre mulighed for at være en del af fællesskabet,” skriver Hummelgaard i sit svar til Peter Skaarup og fortsætter:

 

”Børn i Danmark skal vokse op under ordentlige forhold med mulighed for at være en aktiv del af fællesskabet uanset baggrund og forældrenes situation.”

 

Millionerne ruller, og de ruller i ikke-vestlig retning

 

Læs hele svaret fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard her:

https://www.ft.dk/samling/20201/almdel/beu/spm/14/svar/1714453/2282425/index.htm

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…