Sagen, der ikke vil gå væk : Døde mink vælter op af gravene, medens justitsministeren forsøger at forklare, at Mette F. aldrig gav ordre til aflivningerne

Efter at myndighederne efter ordre fra statsminister Mette Frederiksen har aflivet millioner af mink, er nogle af de døde mink nu begyndt at vælte op af gravene.

 

Således oplyser DR, at de mink, der er blevet begravet i én meters dybde på militærets øvelsesterræn ved Holstebro, nu er trængt op gennem graven og ligger frit på jordoverfladen.

 

”I forbindelse med forrådnelsen kan der dannes nogle gasser, som gør, at det hele udvikler sig lidt, og så for de på den måde i værste fald presset sig op af jorden,” siger Thomas Kristensen til DR. Han er pressechef i Rigspolitiet, som har ansvaret for nedgravningerne.

 

Og medens de aflivede mink som næsten spøgelsesagtige genfærd nu vælter op af deres grave, forsøger Mette Frederiksens justitsminister at forklare, at hun aldrig har givet ordre til en total nedslagtning af omkring 15 millioner mink.

 

Smittede såvel som raske.

 

Døde mink forurene sø

Og som om det ikke var nok.

 

Lidt før klokken 19 skrev den ny fødevareminister Rasmus Prehn på twitter, at døde mink er gravet ned for tæt på en badesø i Holstebro. De vil forurene badevandet og skal derfor hurtigst muligt flyttes.

Nick Hækkerup: Udtalelser på pressemøder forpligter ikke borgerne

På Slotsholmen, hvor Justitsministeriet holder til, er justitsminister Nick Hækkerup (S) stærkt utilfreds med, at pressen bruger udtrykket ”ulovlig ordre” om Mette Frederiksens beslutning om at aflive samtlige mink i Danmark.

 

”Det er simpelthen ikke rigtigt, at regeringen på pressemøderne den 4. og 5. november 2020 har givet en ulovlig ordre,” skriver Nick Hækkerup i en pressemeddelelse den 19. november.

 

Således har Mette Frederiksens udtalelser på pressemøderne den 4. og 5. november ingen retlig gyldighed og forpligter ikke borgerne, og dermed er der ikke tale om en ulovlig ordre, anfører Nick Hækkerup:

 

”Udtalelser på pressemøder og politiske udmeldinger i øvrigt udgør hverken administrative retsforskrifter eller konkrete forvaltningsakter, der kan skabe rettigheder eller pligter for borgerne,” lyder det fra landets justitsminister, som konkluderer:

 

”Sådanne udtalelser er således efter deres karakter ikke omfattet af legalitetsprincippets krav om hjemmel.”

 

Og dermed har Mette Frederiksen heller ikke begået grundlovsbrud

Sagt på en anden måde, så behøvede Mette Frederiksen ifølge sin justitsminister således ikke at have et lovgrundlag for sine udtalelser, da de ikke forpligter borgerne til at følge hendes ordrer, og dermed har hun hokus pokus heller ikke begået grundlovsbrud.

 

At både landets borgere og ikke mindst minkavlerne samt politi og militær for slet ikke at tale om Folketingets medlemmer er så tumpede, at de ikke forstod det, men tog landets statsminister på ordet, må jo så ifølge Nick Hækkerup være deres egen sag.

 

Men ingen var tumpede: En regeringsbeslutning, lød det fra Mette F

Uanset Nick Hækkerups pinlige og kluntede forsøg på at få al tale om grundlovsbrud til forstumme, så er der tilsyneladende en lille, men ikke ubetydelig væsentlig detalje, han overser.

 

Mette Frederiksen præsenterede ordren om aflivning af samtlige mink som en regeringsbeslutning:

 

”Når alle mink skal aflives, så ved vi godt, at det bliver meget svært for erhvervet at komme igen. Det er en uhyre vanskelig situation. Og det er derfor en beslutning, vi som regering træffer med et tungt hjerte,” lød det fra Mette Frederiksen på pressemødet den 4. november.

 

Der er altså tale om en regeringsbeslutning, som justitsminister Nick Hækkerup som medlem af regeringen selv har været med til træffe, men som han nu hævder, at ingen havde behøvet at rette sig efter, da den blev meddelt på et pressemøde.

 

Forstå logikken, hvem der kan, og for at gøre forvirringen totalt, går der nu helt kludder i det.

 

Mette F: Jeg vidste ikke, at der ikke var lovhjemmel til ordren

 

Medens hendes justitsminister som nævnt nu er ude med en erklæring om, at Mette Frederiksens udmelding den 4. november ikke forpligtede nogen til nogen til noget som helst, da der var tale om et pressemøde, har Mette Frederiksen den modsatte holdning.

 

Det gav hun klart udtryk for under spørgetimen i Folketinget tirsdag den 17. november, hvor Mette Frederiksen erkendte, hvad man kan kalde uagtsomt grundlovsbrud, idet hun gik ud fra, at hun havde lovhjemmel til at udstede ordren på pressemødet.

 

”Det er en fejl, at der ikke var lovhjemmel, og det har vi beklaget. Det er klart, det siger sig selv, at der altid skal være lovhjemmel, når der træffes beslutninger,” lød det i et svar til Venstres formand Uffe Ellemann-Jensen

 

Og statsministeren fortsatte:

 

”Hvis vi var blevet bekendt med, at der ikke var lovhjemmel til at træffe den her beslutning, så havde vi jo sagt det på pressemødet.”

 

Samtidig med, at justitsminister Nick Hækkerup sidder og fumler med en pressemeddelelse, hvor han skriver, at ingen behøver at rette sig efter, hvad hans statsminister siger på et pressemøde, står selvsamme statsminister i Folketinget og siger det modsatte.

 

Det virker næsten symbolsk, at døde mink nu vælter op af deres grave.

 

Dansk Folkeparti kaldte i går Justitsministeren i samråd om forløbet af minksagen i Justitsministeriet.

Læs også:

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/doede-corona-mink-presser-sig-op-fra-graven-en-meters-dybde-kan-ikke#!/

 

Læs Nick Hækkerups pressemeddelelse her:

https://www.justitsministeriet.dk/pressemeddelelse/justitsminister-nick-haekkerup-om-kritik-af-regeringen-for-at-give-en-ulovlig-ordre-paa-pressemoeder-den-4-og-5-november/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…