Islamister laver massiv svindel med corona-støtte – mistanke om, at en del af pengene ryger videre til terrorister

Corona-krisen har skabt et stort system af offentlig støtte til virksomheder. Det gælder i Danmark og andre europæiske lande.

 

I Tyskland viser nye afsløringer, at en betydelig del af denne støtte udbetales til folk, der slet ikke er berettiget til den.

 

Ifølge myndighederne har ekstreme islamistiske kredse – salafister – således været særdeles aktive med at indkassere støttepenge, som de ikke har adkomst til.

 

De har misbrugt samfundets ønske om at hjælpe borgere i nød under krisen.

 

Her er ikke noget, der hedder solidaritet og anstændighed i forhold til det samfund, som har modtaget dem.

 

Berygtet moské

Mistanken om svindel med corona-støtte retter sig blandt andet mod fem salafister, der er knyttet til Fussilet-moskeen i Berlin-bydelen Moabit.

 

Det er en stærkt berygtet moské. Her færdedes blandt andet terroristen Anis Amri, der dræbte adskillige mennesker på et julemarked midt i Berlin ved at pløje en lastbil gennem den feststemte menneskemængde. Radikaliseringen af Amri foregik i den pågældende moské.

 

Nu gør moskeen sig så bemærket på anden vis.

 

Salafister med tilknytning til den har ifølge BILD søgt det offentlige om massive beløb i akut corona-støtte. En nærmere undersøgelse afslørede, at de overhovedet ikke var berettiget til en sådan støtte.

 

I alt har en mindre gruppe salafister på den måde svindlet sig til et støttebeløb svarende til omkring 705.000 kr. Foreløbig har politiet beslaglagt cirka to tredjedele af dette beløb.

 

Politiets aktion er resultatet af en efterforskning siden midten af april, hvor kriminalpolitiet og statsadvokaturen i Berlin har rettet søgelyset mod islamister, der er registreret som sikkerhedstrusler (Gefährder) hos efterretningstjenesten.

 

”Vi vil selvfølgelig forhindre, at pengene havner i de forkerte hænder,” siger en talsmand for anklagemyndigheden i Berlin.

 

Støtte videre til terrorister

Den indsats er der tilsyneladende et stort behov for. Ahmad Amir, også kaldet ”Abul Baraa”, der er hadprædikant i den overvågede salafistiske moské, er således mistænkt for at sende den offentlig corona-støtte videre til terrorister i Syrien og andre dele af Mellemøsten!

 

Ahmad Amihr har sammen med sin kone søgt om corona-strakshjælp på i alt 18.000 euro – svarende til omkring 135.000 kr.

 

Ahmad Amir søgte angiveligt selv penge til at starte et autoværksted, mens hans kone påstod, at hun skulle bruge støttepenge til at starte en internet-handel med honningprodukter.

 

Men den rabiate salafist blev taget med fingrene i kagedåsen: I stedet for at kanalisere de offentlige støttemidler, han havde fået, videre til et autoværksted, forsøgte han at hæve beløbet kontant. Men så kontaktede banken politiet.

 

Søgte samme beløb fem gange ”ved en fejltagelse”

Ahmad Amihr er langt fra den eneste salafist, der har udvist stor foretagsomhed med at malke de offentlige kasser. En anden af slagsen er en syrer, der omtales som Siaf H.

 

Han har fem gange søgt om corona-støtte på et beløb svarende til omkring 67.000 kr. Og han har modtaget cirka en tredjedel af dette beløb i corona-strakshjælp.

 

BILD spørger ham, hvorfor han har søgt denne strakshjælp hele fem gange. Hans fantasifulde svar lyder:

 

”Det må være en fejltagelse. Jeg sendte ansøgningsformularen online. Men jeg fik aldrig et svar.” Siaf H.’s påstand synes altså at være, at han søgte det samme beløb hele fem gange, fordi han var usikker på, om myndighederne havde modtaget ansøgningen!

 

Skam få den, der mistænker ham for at søge fem gange, fordi han håbede på, at myndighederne ikke opdagede det …

 

Salafist med cowboyhat

Siaf H. forsikrer over BILD, at han intet har med religion og salafisme at gøre. For at understrege, hvor ganske almindelig verdslig han er, lader han sig fotografere af BILD iført cowboyhat.

 

Han hævder, at han ikke har været i en moské i årevis.

 

Ikke desto mindre regner myndighederne ham altså til kredsen af salafister fra Fussilet-moskeen.

 

Andre ansøgere fra den salafistiske moské har søgt om penge til angiveligt nødlidende sushi-butikker, frisørsaloner og iscafeer. Og det er lykkedes dem at få fat i corona-penge.

 

Terrorist søger corona-hjælp

Ugemagasinet Der Spiegel beretter om en af disse – en mand, der kaldes Adnan C., og som også er rabiat islamist.

 

Torsdag gennemførte myndighederne en razzia på hans adresse. Det drejer sig om en lejlighed, hvor huslejen betales af det offentlige.

 

Alligevel har manden lejet denne offentligt betalte lejlighed ud til en anden og indkasseret pengene! Også denne sag bliver nu efterforsket som socialt bedragi.

 

En anden mistænkelig islamist-type har ligeledes forsøgt at tilrane sig skatteborgernes penge. Det drejer sig om en vis Walid S., der havde nære forbindelser til Anis Amri, terroristen fra julemarkedet. Walid S. planlagde i øvrigt selv et terrorangreb Berlins halvmaraton i 2018.

 

Men nu søgte han altså om corona-hjælp fra det offentlige!

 

Det fik han dog ikke, fordi han ikke ville oplyse sit skattenummer til offentligheden. Den gik trods alt ikke.

 

Kun toppen af isbjerget

Ved slutningen af april har retsvæsnet i Berlin registreret næsten 200 tilfælde af muligt bedrageri i forbindelse med corona-strakshjælp – med til et samlet beløb svarende til over 5 mio. kr.

 

Men her er kun tale om ”toppen af isbjerget”, oplyser myndighederne.

 

Salafisternes svindel med de offentlige støttekroner vidner om deres fjendtlighed over for det samfund, der har taget imod dem.

 

De søger ganske enkelt at berøve dette samfund for så mange penge som muligt for at bruge disse midler til deres hellige salafistiske kamp mod det selv samme samfund.

 

Hæmningsløst går de efter at udnytte naiviteten i de bløde europæiske samfund. Alt for ofte lykkes det. Men undertiden bliver der trods alt trukket en grænse fra myndighederne.

 

Så klapper fælden for en mand som Siaf H. – uanset hvor meget han giver den med cowboyhat.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…