En 10-trins-guide til, hvordan du føder et sundere barn

Graviditet kommer ikke altid af sig selv, når det passer i kalender og karriere. Men man kan forberede kroppen ifølge en ny bog.
Charlotte Bech: KLARGØR KROPPEN FØR GRAVIDITET. 10 NATURLIGE TRIN til at få et sundere barn – også for mænd. Hæftet med flapper. 320 sider. 299,95 kr. Muusmann Forlag. Udgivet d. 16.6.2020.

 

***** fem stjerner ud af seks

____________________________________________________________________

 

I præsentationen af ”Klargør kroppen før graviditet” skriver forfatteren og lægen Charlotte Bech bl.a. følgende:
”Det handler ikke om selve det at blive gravid. Det handler om at få et sundt barn. Der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at øge muligheden for at få et sundt barn. Faktisk skal du starte i rigtigt god tid før graviditeten med at klargøre kroppen, og derfor er bogen her beregnet til sunde og raske mænd og kvinder, der har tiden foran sig. Du kan klargøre kroppen før graviditet ved simpelthen at følge de 10 trin her i bogen.”

 

En 10-trins-manual lyder heftig
Hvis en læser eller to i den fødedygtige alder – eller med en datter / søn, der har ønske om at få børn – allerede her bliver meget træt ved tanken om alt det, de kommende forældre nu skal til at leve op til, så kan jeg ikke fortænke dem i hjertesukket.
En 10-trins-manual lyder heftig – og er det også – men forfatteren griber det helt rigtigt an ved at lave en køreplan kogt ind til en maggi-terning:
At gøre lidt er bedre end ingenting
Begynd med én ting fra hele bogen
Senere kan du så vælge i alt 10 ting – én ting fra hvert af de 10 trin. Se trinene som en bred vifte af gode råd til at få et sundere barn
Brug lynguiderne, der er placeret i begyndelsen af hvert trin, og som bidrager til at bevare overblikket
Sidst, men ikke mindst: Brug bogen som en opslagsbog og inspiration til at ændre livsstil.

 

Den kommende far bliver også inddraget
Den kommende far bliver også inddraget, for det er optimalt, hvis programmet bliver gennemført som par. Takker den ene i parret nej, skal det dog ikke afholde den anden fra at binde an med foretagendet alene.

 

De 10 trin guider altså til en række justeringer af livsstil. Sigtepunktet er et stressfrit og kemifrit liv, der omfatter motion, sund mad og drikke, optimale kosttilskud, normalisering af vægt, yoga, meditation, massage, dufte, lys og musik. De sidste 6 punkter i opremsningen peger på, at forfatteren trækker på sin viden om ayurveda,
Følges anvisningerne øger det muligheden for at få et sundt barn.

 

Fertiliteten ligger ikke og venter
Bogen fastslår, at fertiliteten ikke ligger og venter til op i 40-års alderen. Kvinden har kun et begrænset antal æg, som gradvist bliver brugt op for hver menstruation, så omkring 35-års alderen er der kun få tilbage. Også sædcellernes kvalitet påvirkes af mandens alder, af kemikalier i mad og miljø, samt af wifi (sic!).

Ifølge forfatteren er det derfor bedst at blive gravid, når man er på sit kønshormonelle højdepunkt i 20’erne:

 

”Går man i gang med de 10 trin i god tid, vil det øge muligheden for, at graviditeten bliver sundere, fødslen lettere, og først og fremmest at barnet bliver strålende sundt. At det bliver roligt, sover om natten og spiser om dagen, så de nybagte forældre kan få deres nattesøvn hver nat og opleve efterfødselsperioden som en dejlig, positiv og smilende tid med masser af overskud. Hvor kvinden får sin ungpigefigur tilbage igen, hvor kærligheden blomstrer og lykkefølelsen breder sig i hele familien.”
Den sidste sætning bliver mig lige en omgang for lyrisk og alternativ. Men da jeg selv i mine yngre dage flirtede med ayurveda, ved jeg, at filosofien bag – i form af et holistisk syn på kropslig sundhed – har rigtigt meget for sig. Det er bare svært i en stresset hverdag at holde sig på sporet!
En bog, der griber fat om nældens rod

 

Charlotte Bech fortjener tak for at have skrevet en bog, der griber fat om nældens rod: Hvis du gerne vil have børn, er det rigtigt smart ikke at vente til den lange uddannelse er blevet omsat i ’villa, Volvo og verdensrejser’. Det kunne nemt ende med årelang behandling for barnløshed i slut-trediverne og kunstig befrugtning.

 

Et stort plus ved bogen er, at den samler og formidler – pædagogisk – en række vigtige informationer om krop, kost og helse. Med 10-trins-guiden ved hånden får den enkelte mulighed for at tage et medansvar for sin krop og dermed bidrage til at give et kommende barn de mest mulige start-vilkår.
Og alt andet lige: Er det ikke bedre end at overlade sagen til lægevidenskabelige teknologier?

_________________________________________________________________
OM FORFATTEREN
Charlotte Bech er foredragsholder og kursusleder med en baggrund som læge for gravide og fødende kvinder i Tennessee, USA, inden for mave-tarm-kirurgi på Gentofte Amtssygehus samt hæmatologi på Rigshospitalet.
Hun har forsket i ayurveda og supplerer denne metode med det bedste fra den traditionelle lægevidenskab.
Man kan læse mere om forfatteren på www.Charlottebech.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…