Skoleelev fik besked på at tage kors af, da der skulle tages klassebillede – men så kom vreden

Skoleklassen var stillet op til skolefotografering.

 

Men så får fotografen øje på en af drengene. Det er en 15-årig dreng, der har et kors i en kæde om halsen.

 

Han får besked på at tage korset af.

 

“Hun bad mig fjerne korset, fordi det ikke var godt, hvis det kunne ses på skolefotoet”, siger den 15-årige ifølge Aftonbladet.

 

Drengen gjorde som ham fik besked på.

 

Det forløb har gjort flere vrede.

 

En af dem er ærkebiskoppen i Uppsala, Antje Jackelén.

 

“Det var en meget uheldig hændelse. Men det overrasker mig egentlig ikke. Jeg tror, at det kun er toppen af isbjerget, vi ser her”, siger hun.

 

Skolens rektor kritiserer også beslutningen og siger, at den var forkert. Og fotografen er meldt til Diskrimineringsombudsmanden.

 

Fotografens forening (SER) lægger også luft til fotografens beslutning.

 

Ifølge foreningens billedpolitik er det ikke tilladt med “Banner, tegn, tøj eller andre attributter med racistiske eller diskriminerende meddelelser såvel som politiske og religiøse meddelelser”, skriver avisen.

 

Men fotografen har fortolket denne politik for voldsomt, da han bad drengen tage sit kors af, det siger Märt Pärtma, formand for SER.

 

Hun mener, at foreningen nu skal overveje sine retningslinjer.

 

Opbrud i Sverige

Denne lille men meget principielle hændelse, kan måske ses som et udslag af det tøbrud, der så småt er i gang i Sverige.

 

Genne de senere år har der været en stribe indgreb buldret afsted mod svenske traditioner og kultur som luciaoptog, pebberkagedrenge, midsommerfester og flere andre.

 

Blonde svenske piger har farvet deres hår mørkt og drenge er angrebet, fordi de er svenske.

 

Alt dette er sket, uden at de officielle Sverige for alvor har reageret.

 

Svensk kultur blev forkastet. Men der blev gjort næsten alt for at styrke og værnet om indvandrernes mellemøstlige, muslimske eller afrikanske adfærd og kultur.

 

Men nu er konsekvenserne af denne vanvittige holdning for alvor begyndt at vise sig som samfundets opløsning. Det er så dramatisk, at førhen politisk korrekte politikere, medier og politi åbent og højlydt er begyndt at advare. Selv de indvandringskritiske Sverigedemokrater, der har været behandlet som en paria, er også så småt på vej ind i varmen hos de borgerlige partier.

 

For nogle år siden var fotografen sandsynligvis blevet rost. Men i dag får hun kritik.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…