Vine til lune forårsaftener

Ugens kup-vine venter kun på én ting, nemlig at vejret snart vil opføre sig så ordentligt, at vi kan få gang i den udendørs grill og kan nyde nogle gode glas i de lune forårsaftener. Blæst, regn og hagl er ligesom ikke det, der står øverst på ønskelisten, nu hvor egen endelig er sprunget ud, og frugttræerne står i blomst.

 

Hvidvin

 

Weingut Karl Erbes, 2018 Ürziger Würzgarten, Riesling Feinherb, Ürzig an der Mosel, Tyskland. Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 89 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Tyske vinbønder laver efter min mening nogen af verdens bedste hvidvine, specielt når det drejer sig om dem, som fremstilles på Riesling druen. En af de bedre hedder Karl Erbes, som startede i 1967 og i dag har overdraget det meste af arbejdet til sønnen Stephan. Vinen her er stilren med komplet balance mellem sødme og syre. Servér den til friskpillede fjordrejer og hør englene synge.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Weinhaus Freiherr von Göler, 2017 Burg Ravensburg, Riesling, Sulzfeld, Baden, Tyskland – Kampagnepris 100 kr.

 

Man kan næsten fornemme historiens vingesus, når denne tørre Riesling-vin fra den sydtyske delstat Baden skænkes op i glasset. På slottet, der i dag ejes af den snart 80-årige Heinz Heller, har adelsfamilien von Göler siden 1251 dyrket marker med vin.  Siden 2010 på økologisk basis. Den aktuelle vin er frisk, elegant og mineralsk, og den passer fantastisk godt til sushi og skaldyr. Og selvfølgelig som aperitif!

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Rosévin

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Bodegas Concejo, 2018 Carredueñas, Cigales DO, Valoria la Buena, Valladolid, Spanien – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 75 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

De danske vindrikkere er efter nogle år med rynken på næsen blevet vilde med rosévin. Og selvom man ikke skal slukke sin tørst med vin, men med god, dansk postevand, så er denne type, meget læskende, hvad enten det er koldt eller varmt i vejret. Hvert vinland har sine egne udgaver, og denne fra Castilla y León i Nordvestspanien er lavet på den spanske nationaldrue Tempranillo. Perfekt til tapas.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

 

Les Maîtres Vignerons de Saint-Tropez, 2018 Note Bleue, Côtes de Provence, Presqu’Ile de Saint-Tropez, Frankrig – Normalpris 114,99 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Les Maîtres Vignerons er en sammenslutning fra 1964 af 9 domæne-slotte i Provence. Deres jord ligger i et maritimt klima, og undergrunden består af sand, kalk, skifer, granit og vulkansk materiale, hvilket tilsammen giver optimale forhold for druedyrkning til rosévine. Note Bleue er lavet af 80% Cinsault og 20 % Grenache druer.

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Bodegas Tapihue Wines, 2017 Reserve Rosé, Casablanca Valley, Chile – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 75 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Denne Reserve-vin er fremstillet af Pinot Noir druer, og selvom mosten kun har været i kontakt med drueskindet i ganske få timer, så er der stor koncentration og smagsintensitet, når vinen når glasset. Det er en herlig aperitif, men kan også serveres til sommersalater og retter med lyst kød.

 

Importør: Vinslottet, Greve

 

Vignobles Paul Mas, 2018 Rosé de Syrah, Languedoc-Roussillon, Pays d’Oc, Frankrig – Kampagnepris 69,95 kr. hos udvalgte Meny- og Sparbutikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Paul Mas hører til de store producenter i Sydfrankrig, hvor han selv ejer over 800 hektarer land, men herudover modtager druer fra lokale bønder, som dyrker 1500 hektarer. Denne vin hører til i ”bælle”-kategorien, for der er ingen skarpe kanter eller forstyrrende frugtsyre, som bremser på vej ned til de ædlere dele. Og sødme er der nok af.

 

Importør: Amka, Randers

 

Les Vignobles Foncalieu, 2018 Exguise Rosé Prestige, Pays d’Oc IGP, Arzens, Frankrig – Normalpris 79 kr. – Tilbudspris 59 kr. – På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.Vinen er fremstillet af 100 pct. Grenache druer og fremstår meget elegant i glasset med sin Østersølaksefarve. Duft og smag hviler på en koncentration af frugt og bær og en behagelig frugtsyrebalance. En lækker aperitif eller ledsager til letdampede fiskeretter.

 

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup

 

Rødvin

 

Læs også
Kom marts du søde milde!

Château Beau Soleil, 2014 Pomerol APC, Gironde, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 349,95 kr. – Tilbudspris 249,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Slottet med sine kun 4 hektarer ligger på nogle af de bedste vinmarker i Pomerol og ejes af slotssamleren Thierry Rustmann, som også har foden inden for på Château Talbot og Château Sénéjac i Medoc. Denne udgave er lavet af 95% Merlot og 5% Cabernet Franc druer og er usædvanlig blød og imødekommende med meget raffinement og finesse.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Bodegas Nexus, 2012 Frontaura Crianza, Ribera del Duoro DO, Pesquera de Duero, Spanien – Normalpris 275 kr. – Tilbudspris 125 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Når der står Crianza på en flaske fra Ribera del Duero, betyder det, at den har fået mindst 2 års lagring dels på fad dels på flaske, før den frigives til salg. Frontaura er en eksplosion af moden frugt i fin og elegant syrebalance. Det er vinen, som bør prøves og serveres, når grillen er kommet i gang igen.

 

Forhandler: Megavin, Odder

Læs også
Putin serverer dårlig vin

 

Azienda Agricola ”Le Ragose”, 2014 Valpolicella Ripasso, Classico Superiore DOC, Negrar, Italien – Normalpris 169,60 kr. – Tilbud: 3 flasker for 250 kr. hos MENY.

 

Betegnelsen Ripasso fortæller, at vinhusets ejere, Marco og Paolo Galli, har hældt ung Valpolicella-vin på nogle vinfade, som er fyldt med restaffaldet fra Amarone-produktion. Skaller og frugtkød giver kraft til den unge vin, og når lagringen efter nogle år er færdig, fås en særdeles drikværdig vin i glasset.

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…