Vin til vinterferien

Vinterferien er i fuld gang, men har endnu ikke opmuntret til udeliv af betydning i den isnende blæst. Derimod har fjernsynsstationerne udvidet programmerne med gamle, men seværdige film, som man så kan fordrive tiden med. Og hvad kan så forhøje nydelsen ved at se på de fordums skuespillere? Et glas vin selvfølgelig. Nedenfor bringes et udvalg, som nok kan friste.

 

Hvidvin

 

Weingut Loosen Bros, 2017 Dr. L, Riesling Dry, Bernkastel, Mosel, Tyskland – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 250 kr. hos MENY.

 

Vinproducenten Dr. Ernst Loosen er en af de store spillere i den tyske vinindustri i Mosel, og firmaet har høj status for sin eminente kvalitet i alle segmenter. Den aktuelle Dr. L er tør uden at være knastør, og den har markante frugtnoter med elegante strejf af blomst og mineral. En supervin som velkomstdrink eller ledsager til alt godt fra havet.

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Domaine La Rieste, 2017 Blanc de Blanc, Côtes de Gascogne IGT, Saint-Martin d’Armagnac, Frankrig – Normalpris 79,95 – Tilbudspris 59,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Domænet er tilknyttet kooperativet Plaimont, som ligger i det vinområde, hvor De Tre Musketerers helt d’Artagnan trådte sine barnesko. Gården er på 16 hektarer og er beplantet med Colombard, Sauvignon Blanc og Gros Manseng druer, som nyder godt af briser fra Atlanterhavet. Det giver friskhed og god aroma af grapefrugt, passionsfrugt, stikkelsbær og hyld. Alt i alt en velafbalanceret og rund hvidvin.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Rødvin

 

Vinyes Doménech, 2017 Bancal del Bosc, Montsant D.O., Capcanes, Tarragona, Catalonien, Spanien – Normalpris 169 – Tilbudspris 99 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Vinområdet har først modtaget sit kvalitetsstempel – Denominacio d’Origen – i 2001, men har en historie, som går tilbage til romertiden. Det er nabo til Priorat, men priserne på vin er mere fremkommelig. Vinen her er baseret på Garnacha og Cariñena druer og har en meget krydret aroma. Smagen er rund og fylder munden med frugt, balsamico og engelsk lakrids. Den passer smukt til tapas.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

 

Domaine Le Roquète, 2016 Le Pigeolet, Vin de Pay de Vaucluse, Rhônedalen, Frankrig – Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 109,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Bag denne vin står ejerne af den berømte vingård Le Vieux Telegraphe, Frederic og Daniel Brunier. Vaucluse-vinen er lavet på 30 år gamle vinstokke dyrket på marker i hhv. Côtes du Rhône og Ventoux og består af 80% Grenache, 10% Syrah og 10% Carignan og Cinsault druer. I munden fås en behagelig rund oplevelse af moden frugt med afpasset styrke, hvor kirsebær og blomme er dominerende.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Cantine Provinco Italia, 2014 Sasso Al Vento, Puglia IGT, Rovereto, Trentino, Italien – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Den er på tilbud hos Mega Vin i uge 9. Den mærkelige blanding af Apulien i syd og Trentino i nord skyldes, at vinfirmaet får produceret sine vine over hele Italien, men tapper dem på et kæmpeanlæg i Rovereto. Sasso Al Vento – Klippen i vinden – er lavet på Primitivo, som af salgsfremmende årsager nu kaldes Zinfandel af hensyn til amerikanske forbrugere. Den er velegnet som allround-ledsager til alle varme kødretter.

 

Importør: Mega Vin, Odder

 

Domaine Notre Dame de Cousignac, 2016 Rhône Villages ACRVC, Bourg Saint- Andéol, Frankrig – Kampagnepris 110 kr. Vinen er fremstillet af Grenache og Syrah + en smule Carignan druer og rummer stor styrke domineret af frugt og klassiske Rhône-krydderier som timian, rosmarin og peber. I mere end 25 år er dyrkningen på markerne foregået uden kemiske sprøjtemidler og kunstgødning, og vinene er således ce4rtificeret som økologiske. En anbefalelsesværdig vin til simremad på en sur vinterdag.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Hermanos Mateos Higuera, 2016 Ylirum, La Mancha DO, Ciudad Real, Spanien – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 66,30 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Vinen er lavet af 100% Tempranillo druer i det steghede landskab i La Mancha syd for Madrid. I modsætning til sine fætre og kusiner andre steder på den iberiske halvø er denne udgave af druen både kælen og saftig. En let køling af vinen vil fremme bekendtskabet og gøre det langvarigt.

 

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Cantine Angelo Rocca & Figli, 2017 RealZin, Salento IGT, Apulien, Italien – Kampagnepris 74,95 kr. hos Meny- og Sparbutikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinen er ifølge importøren lavet på 100 % Zinfandel druer, som i Italien hedder Primitivo, men iflg. en DNA-undersøgelse har vist familieskab. Farven er flot rubinrød, duften koncentreret af frugt og smagen rund og næste fløjlsblød med en lang finale. Server den til lam og få ros af middagsgæsterne.

 

Importør: Amka, Randers

 

Bodega Serra Norte, 2016 Ananto, Utiel-Requena D.O.P., Requena, Valencia, Spanien – Normalpris 65 kr. – Tilbudspris 45 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Området er et af Spaniens ”vinsøer”, hvor kvaliteten er så tilfredsstillende, at en vin som denne sagtens kan gå for at være ”Husets vin” på et mindre spisested. Den kan anvendes til det meste og glider ned uden besvær til f.eks. en gang uformel tapas. Den er sat sammen af Bobal og Tempranillo druer.

 

Læs også
Kom marts du søde milde!

Importør: Vinslottet, Greve

 

Cantine L. C., 2017 Italian Zin, Puglia IGT, Apulien – Normalpris 59,95 kr – Tilbudspris 50 kr. På tlf. 89911844 oplyses nærmeste forhandler.

 

Igen en italiensk Primitivodruevin, som smykker sig med navnet Zinfandel. Den smager upåklageligt og har alle druens fortræffeligheder, hvor den udprægede rosinsmag er den fremherskende.

 

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…