Vin til forårets pris

”Den kiedsom vinter gik sin gang”, skrevet den danske digter Ambrosius Stub, som levede fra 1705 til 1758. Nu er hans smukke leg med ord og pris til forårets komme igen aktuelt, for den 1. marts er ifølge almanakken den dato, hvor alting igen begynder at grønnes. Det fejrer vi andre mere prosaisk med et godt glas vin, og et godt bud er det indhold, som vinhandlerpanelet foreslår nedenfor.

 

Hvidvin

 

Cantine Vesevo, 2015 Greco di Tufo, Greco di Tufo DOCG, Tufo e Torrioni, Campania, Italien – Normalpris 130 kr. – Tilbudspris 99 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

Greco di Tufo er en meget efterspurgt vin i hjemlandet, men nærmest ukendt uden for støvlelandets grænser. Den er lavet på druen Greco, der menes at være indført af oldtidens grækere, og navnet Tufo fortæller, at vinstokkene vokser i lava fra vulkanen Vesuv. Fra glasset stiger en duft af fersken, pærer og melon, mens smagen er aromatisk, rund og fyldig uden megen syre. God til grillet fisk og skaldyr.

Importør: Vinslottet, Greve

 

Picton Bay Wines, 2018 Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand – Kampagnepris 69,95 kr. hos udvalgte Meny- og Sparbutikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

De newzealandske vinbønder i Marlborough distriktet i den nordlige del af landets sydø har rigtig godt fat i, hvordan Sauvignon Blanc druen presses til at yde sit bedste. Denne vin er produceret på 100 pct. ren Sauvignon Blanc og fremstår frisk og sprød med eksotisk duft af tropisk frugt, nyslået græs og krydderurter. Smagen er liflig og understreges af en behagelig frugtsyre. Den skal drikkes nu, hvis man vil beholde den friske karakter.

 

Importør: Amka, Randers

 

Rødvin

 

Majella Wines, 2015 The Musician, Coonawarra, South Australia, Australien – Normalpris 169,95 kr. – Tilbudspris 99,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Vinhuset blev etableret i 1969, men startede først at tappe egen vin på flaske i 1989. Det viste sig at være en god ide, for i dag rangerer det som et af ”down under’s” fineste producenter. Den aktuelle vin er sat sammen af 55% Cabernet Sauvignon og 45% Shiraz, som sammen udsender en formidabel aroma af mynte, solbær, sveskeblommer, chokolade og vanilje. I munden er den blød og venlig, men udvikler en lang, lang flot eftersmag.

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Bodegas Hermanos Sastre, 2017 Viña Sastre, Ribera del Duero DO, La Horra, Spanien – Normalpris 149 kr. – Tilbudspris 99 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vinområdet ligger tæt op ad floden Duero i barske omgivelser nord for Madrid, og det har i årevis kappedes om førstepladsen med vinområdet Rioja. Her udfolder nationaldruen Tempranillo sig på flotteste vis, og man skal være indstillet på at få vin med kraft og saft i glasset og sørge for, at der serveres mad med styrke til. Vinhuset kan måle sig med nabo-mastodonter som Vega Sicilia og Dominio de Pingus.

 

Importør: D’Wine, Aalborg.

 

Bodega Vistalba, 2015 Arido Bonarda, Mendoza, Argentina – Normalpris 110 kr. – Tilbudspris 69,30 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Bonarda druen stammer fra Piemonte i Italien. Her giver den nogen ikke særligt spændende vine, men i Argentina folder den sig ud i fuldt flor og formår at give den populære Malbec drue kamp til stregen. Den har stor personlighed i Arido og udstråler potens og styrke i glasset. En stor, beskidt – og i dag politisk ukorrekt – T- bone Steak er dens rette ledsager.

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

 

Bodega Anta Natura, 2015 Anta a4 Nuestro Equilibre, Ribera del Duero DO, Castilla y Leon, Spanien. Kampagnepris 92 kr.

 

Vinhuset, der ejes af skuespilleren Antonio Banderas, råder over 235 hektarer marker, som er beplantet med 75% Tempranillo, 15% Merlot og 10% Cabernet Sauvignon druer. Det giver kældermesteren mulighed for at male med en lidt bredere pensel i retning af dagens internationale stil. Anta a4 består dog af 100% ren Tempranillo lavet af druer fra unge planter, hvilket gør den mørke, tunge smag meget frisk.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Cantine Cielo e Terra, 2016 Passaia, Toscana Rosso IGT, Montorso Vicento, Veneto, Italien – Normalpris 89 kr. – Tilbudspris 69 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker. På tlf. 20304046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Med en blanding af Merlot og Sangiovese druer går man som vinmager aldrig galt i byen. Man er på forhånd næsten sikret succes. Passaia er således en meget blød og venlig vin, som vil behage de fleste, og den passer fint til et velassorteret frokostbord med lidt lunt til.

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup

 

Château Pesquié, 2014 Le Paradou, Vin de Pays d’Oc, Sydrhône, Frankrig – Normalpris 79,95 kr. – Tilbudspris 59,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Denne vin fra Pesquié-slottet, der stammer fra 1750’erne, er udelukkende lavet på Grenache drue og har ikke fået nogen fadlagring for at bevare den friske frugtsmag. I munden observeres god fylde og balance mellem syre og frugt. En rigtig party-vin, som ikke ruinerer værten.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Nugan Estate, 2015 Third Generation, Sangiovese Shiraz, South Eastern Australia, Australien – Normalpris 69,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 125 kr. hos MENY.

 

Navnet Nugan borger for god vinkvalitet, og ikke uden grund hører firmaet til blandt toppen af de mest eksporterende australske producenter. Moden frugt og blid garvesyre går op i en højere enhed og resulterer i en vin, som holder til ethvert godt måltid med kød.

Læs også
Kom marts du søde milde!

 

Importør: GOBIvin, Valby

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…