Vin til det spæde forår

Selvom stundom regn og slud taler imod, så viser små grønne skud på buske og træer, at det spæde forår for alvor er ved at bide sid fast. Samme kendsgerning underbygges også af, at der nu også er begyndt at dukke rosévin op på vinhandlernes hylder. Rosé hører jo foråret og den forestående konfirmationstid til.

 

Hvidvin

 

Bodega Valdehermosa, 2017 Rantamplán, Rueda DO, Castilla y Léon, Nova del Rey, Spanien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 89,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinhuset blev etableret i 2011 til egenproduktion, men erfaringerne stammer tilbage fra 1920, da ejeren, David Garcias familie startede dyrkning af druer til videresalg til omkringliggende vinproducenter. Vinen her er lavet på 100 % Verdejo druer, som er plukket om natten for at bevare friskhed og kølighed. Smagen er intenst blomsterrig med noter af eksotiske frugter som papaja og ananas.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Cantine Cielo e Terra, 2018 Gran Maestro, Bianco Puglia IGT, Apulien, Italien – Normalpris 89 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 6 flasker. På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

 

Producentens vinmager Massimo Marin har kastet sig ud i et sjældent eksperiment med hvidvin ved at anvende samme teknik, som normalt bruges, når der laves Amarone rødvin. Den hedder Parziale Appassimento, hvor en del af druerne tørres, før de gæres sammen med den øvrige most. Resultatet er en duftbombe med tropiske frugtnoter.

 

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup

 

Rosévin

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

L’Estandon Vignerons, 2018 Saint Louis, Coteaux Varois en Provence AOC, Brignoles, Var, Provence. Frankrig. Kampagnepris 89,95 kr. På tlf. 31319691 oplyses nærmeste forhandler.

 

Estandon er et af Frankrigs største og mest moderne kooperativer. Med ca. 130 medlemmer, hvoraf omkring 20 er mindre sammenslutninger, er L’Estandon blandt de ledende producenter af rosévin af højkvalitet i Provence. Dette ry lever 2018 Saint Louis 100% op til. Farven er laksefarvet, duften indbydende og smagen perfekt, og hvad kan man så ønske sig mere.

 

Importør: Vino Pellegrino/@StarWineConsult

 

Caves Primavera, 2017 Primavera Rosé, Beira Atlântico, Aveiro, Portugal – Kampagnepris 49,95 kr. hos MENY, Spar, Din Købmand og Løvbjerg.

 

Vinhuset Primavera ligger 70 km syd for portvins-hovedstaden Porto, og vinen er udelukkende lavet af druesorten Baga, som vokser i Beira Litoral-området i den nordlige del af landet. Farven er sprudlende lyserød, og aromaen og smagen præget af frisk frugt og bær. Servér den kølig her og nu som velkomstdrink eller som ledsager til en gang hjertemuslinger.

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Importør: Amka, Randers

 

Rødvin

 

Smith-Anderson Wine Group, 2013 Diamond Ridge, Grand Reserve Meritage, Sonoma County, Californien, USA – Normalpris 269 kr. – Tilbudspris 149 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

På etiketten er anført orden ”Meritage”, og det betyder, at det er Bordeaux druer, som er anvendt til produktionen. I dette tilfælde er der tale om 59% Merlot, 28% Cabernet Franc og 13% Malbec. Vinen er harmonisk og afbalanceret med en pragtfuld duft af moreller og brombær og en langt varende smag af krydderier. En værdig ledsager til ribeye steak.

 

Importør: Megavin.dk

 

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Finca Villadops, 2017 Garnaxta, Penedes DO, Massis del Garraf, Catalonien, Spanien – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 89 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Garnaxta er det catalanske ord for Garnacha-druen, som vi også kender som Grenache i sydfranske vinområder. Denne spanske udgave har mere sødme end normalt, men mister hverken elegance eller friskhed i helhedsbilledet. Sammen med tapas er vinen en ren lækkerbisken.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

 

Pulenta Family Wines, 2017 La Zulema, Luján de Cuyo, Mendoza, Argentina – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 89,25 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er fremstillet af 100% Malbec druer og fremstår mørk og rubinrød i glasset. Der er duft af sveskeblomme, blåbær og julens brune kager. I munden opleves en dejlig smag af sødmefuld frugt, som balancerer flot med vinens syre. Kan anbefales til mangt og meget, men mere konkret til en linseret kogt på kalvehaler.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

Læs også
Kom marts du søde milde!

 

Tenuta di Collosorbo, 2016 Rosso Toscana IGT, Castelnuovo dell’Abate, Montalcino, Toscana, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 250 kr. hos MENY.

 

Vingården ejes af Giovanni Giacci og hendes to døtre, Laura og Lucia. I dag står døtrene for driften af ejendommen, som efter en betragtelig indsats i dag hører til blandt eliten af Brunello di Moltalcino producenter. Hoveddruen i denne Rosso er Sangiovese, og både duft og smag er elegant og præget af modne frugter. Perfekt til prisen.

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Bodega Lanzaga, 2015 LZ, Rioja DOC, Lanciego, Spanien – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Bag vinen står en af Spaniens himmelhunde blandt vinmagere, Telmo Rodriguez. Han søger som vinkonsulent for producenter på hele den iberiske halvø ustandselig grænser for, hvordan han kan overskride gældende kvalitetsnormer og pine druerne for de sidste dråber, så vinene bliver eksorbitante. Den aktuelle LZ er ekstremt aromatisk og elegant og forkynder Tempranillo druen med en helt ny tekst.

Læs også
Putin serverer dårlig vin

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Domaine & Maison les Alexandrins, 2016 Syrah, Orange, Nordrhône, Frankrig – Kampagnepris 95 kr.

 

3 prestige vinhuse i Nordrhône har sammen med kultproducenten Nicolas Perrin i Sydrhône dannet et eksklusivt samarbejde, hvor udgangspunktet er det klassiske håndværk, som skaber fremragende produkter med uovertrufne kvaliteter. 2016 Syrah er et blend af 95% Syrah og 5% Viognier druer. I munden blander smagen af viol sig med blomme og bliver en smuk match til frokost-charcuterier.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Cantina Tollo, 2015 Bell’Epoca, Rosso Terre di Chieti IGT, Abruzzo, Italien – Normalpris 69 kr. – Tilbud: 6 flasker for 350 kr.

 

Vingården hører til de store spillere i Abruzzo-vinområdet og råder over ikke mindre end 3000 hektarer, hvor man blandt flere andre dyrker Montepulciano druen, som intet har at gøre med Brunello. Fra Chieti-provinsen henter Tollo sine økologiske druer til sin Bell’Epoca Rosso. Den er velsmag og smager godt til en gårdkylling med ris og karrysovs.

 

Importør: Vinslottet, Greve

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…