Spændende vine på menuen

Højsommeren går på hæld, men denne uges udvalg af kupvine tegner godt for det sortiment, vi skal læske ganen med i de kommende måneder. Det er ikke kun rosévin, som i denne sommer har slået ny rekord hos forbrugerne, men også bobler og hvidvin, der i stigende grad står på menuen, uden at det går nævneværdigt ud over salget af rødvin. Bemærkelsesværdigt er det også, at så mange vinkøbere har indset, at kvalitet koster, og derfor er indstillet på at betale højere priser. 

 

Boblevin

 

Caves Oriol Rossell, 2019 Cava Brut Cuvée Especial, DO Penedes, Sant Marcal, Barcelona, Catalonien, Spanien – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 79 kr. pr. styk ved Kkøb af 6 flasker.

 

Cava er den spanske betegnelse for en vin med bobler, og hoveddruerne i denne knastørre, lækre mousserende vin er Xarel-lo, Macabeo og Parellada. Farven er strågul og boblerne bittesmå som i en ægte Champagne. Det er den fødte aperitif, men er samtidig en flot ledsager til fisk og skaldyr.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

 

Vigna Dogarina, 2018 Prosecco Extra dry, DOC Treviso, Campodipietra di Salgareda, Venedig, Italien – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 89,25 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Prosecco er en mousserende vin, der fremstilles i det nordøstlige Italien i regionerne Veneto og Friuli af druesorten Giera, som lokalt kaldes Prosecco. Den opfattes af producenterne som et godt alternativ til Champagne eller Franciacorta. Vinen her dufter af fersken og nyslået græs og har en dejlig frugtfyldt smag i munden.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Hvidvin

 

Læs også
Gode vintilbud til kriseplagede danskere

Klein Constantia, 2018 CV2 Special Selection, Sauvignon Blanc, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 109 kr. – Tilbudspris i ugerne 34 og 35 hos Megavin i Odder  59,95 kr. 

 

Ejendommen Klein Constantia blev grundlagt i 1685 af Simon vad der Steel, som var første hollandske guvernør i Cape Town. Vingården blev købt i 1980 af familien Jooste, som brugte mange midler på markedsføring på verdensplan, før den i 2011 blev solgt til amerikaneren Zdenek Bakala og englænderen Charles Harman. Vinen er fremstilles af 100% Sauvignon Blanc druer, og de lyst farvede dråber med smag af tropefrugter står fint til fisk og hvide fjerkræretter.

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

 

 

 

Importør: Amka, Randers

 

Weingut Karl May, 2018 Sommer Weiss, Rheinhessen, Osthofen, Tyskland – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker. 

 

Vinhuset hører til i toppen af tyske vinproducenter og fik i 2018 udnævnt to af sine Rieslingvine til hhv. Tysklands og verdens bedste. Sommer Weiss er lavet på to druesorter, Müller-Thurgau og Weissburgunder, hvor den første bidrager med aroma af blomster og grønne æbler, mens den anden forsyner vinen med rygrad og fylde,

 

Forhandler: Mega Vin, Odder.

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Rosévin

 

Klein Constantia, 2018 CV2 Rosé, Cabernet Franc, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 109 kr. – Tilbudspris i ugerne 34 og 35 hos Mega Vin, Odder, 59,95 kr.

 

Vinen er fremstillet af 100 pct. Cabernet Francdruer fra marker, der ligger få kilometer uden for Cape Town. Lagringen er udelukkende foregået på ståltanke for at bibeholde mest mulig frugt og friskhed i vinen. Farven er laksefarvet, og duften rummer spor af citrus, kirsebær og granatæble. En oplagt ledsager til buffet eller som velkomstdrink.

 

Importør: Amka, Randers

 

Rødvin

 

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Tenuta di Collosorbo, 2016 Rosso di Montalcino DOC, Castelnuovo dell Abate, Montalcino, Italien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 350 kr. hos MENY.

 

Vingården ejes og drives af tre kvinder, moderen Giovanna Giacci og hendes to døtre Laura og Lucia. I fælleskab har de bragt produktionen af denne Brunello op i mesterskabsklassen, hvor frugtrigdom er dominerende. Druen er Sangiovese Grosso, som er modnet på slovenske og franske egetræsfade. Et superkøb, som passer til en rigtig festmiddag.

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Bodega Terra de Falanis, 2015 Serps, Costers del Segre DO, Lleida, Catalonien, Spanien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 129,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Terra de Falanis er et projekt skabt af ejerne af vingården Anima Negra på Mallorca og en række vinmagere i Catalonien. Målet er at være et modtræk mod den tendens, man møder mange steder i verden, at vin nærmest skal smage af det samme. Vin skal bevare sit lokale præg og være stukket sammen på en måde, hvor seriøsiteten er bevaret, men der også levnes plads til vinens munterhed. Sådan opleves Serps, som er lavet på en blanding af Tempranillo-, Shiraz- og Cabernet Franc-druer.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

Læs også
Kom marts du søde milde!

 

Château de Fleurie, 2017 Fleurie AOP, Pontanevaux, Beaujolais, Bourgogne, Frankrig – Kampagnepris 129,68 kr.

 

Efter et dyk i populariteten, som nåede uanede højder i 1980’erne, er efterspørgslen og interessen for vinene fra Beaujolais igen blomstret op. Det er vinenes frugtige lethed på et marked, som er præget af sukrede, alkoholtunge vine, der magnetagtigt trækker et kræsent publikum. Bag denne vin står Maison Jean Loron, som i mere end 300 år har lavet vine i Beaujolais og Macon. Så det er vin baseret på erfaring, man her serverer og kun høster ros for!

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Forth Wave Wine, 2017 Elephant in the Room, Cabernet Sauvignon, Limestone Coast, Katara, New South Wales, Australien – Normalpris 125 kr. – Tilbudspris 109 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

De fleste kender udtrykket ”En elefant i en glasbutik”, og det er sådan, producenten af denne vin opfatter sit eget produkt. Den har nemlig den saft, kraft og de høje alkoholprocenter samt de tydelige spor af egetræssmag, som ikke længere lever op til den moderne vinstil, men som stadig har mange tilhængere. Med andre ord er det en potent ledsager til kraftige grillbøffer.

 

Importør: Vinslottet, Greve

 

Château Le Chêne, 2016 Haut-Medoc AH-MC, Cissac, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Slottet ejes af vinmanden Vincent Fabre og ligger i smørhullet mellem Pauillac og St. Estèphe nord for Bordeaux by. Vinen er fremstillet af 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og 5% Petit Verdot – et klassisk, fyldigt sammenstik, som efter min opfattelse bringer hysterisk glæde til smagsløgene. Andre, som er begejstret for marmeladevine, vil sikkert ryste opgivende på hovedet over denne begejstring. 

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Klein Constantia, 2017 CV2 Cabernet Sauvignon-Merlot, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 129 kr. – Kampagnepris i ugerne 34-35 hos Mega Vin i Odder: 59,95 kr.

 

Vinen er fremstillet på druesorterne Cabernet Sauvignon (52%), Merlot (36%) og Petit Verdot (12%) og har lagret 14 måneder på ståltanke og franske egetræsfade. Strukturen i den granatrøde vin er god, og op i næsen stiger en intens duft af frugt domineret af sveskeblommer. Smagen er blød og rund med noter af kirsebær og chokolade. Eftersmagen er lang og tør.

 

Importør: Amka, Randers

 

Cantina Botter, 2017 Gran Verosso, Veneto IGT, Fossalta di Piave, Italien – Normalpris 84,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 200 kr. På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

 

Cantina Botter er en af de virkelig store spillere på det italienske vinmarked, hvor det har opereret siden 1928 som leverandør af bulkvin og producent af mærkevarevin. Gran Verosso er lavet på et blend af druer med Corvina-druen som dominerende. Sødme og frugt gør vinen meget populær som ledsager til alle former for grillmad.

 

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…