Sommerens sidste vine

Sommeren synger på sidste vers, og officielt forkynder kalenderen, at i næste uge går vi ind i efteråret. Så det gælder om at udnytte de udendørs glæder ved grillen eller blot den almindelige hygge med et lækkert glas vin, når temperaturerne tillader det. Nedenfor omtalte vine er alle velegnet til disse formål. 

 

Hvidvin

 

Domaine Labouré-Roi, 2017 Vallon d’Or, Pouilly-Fuissé AP-FC, Nuits-Saint Georges, Côte d’Or, Bourgogne, Frankrig – Kampagnepris 199,95 kr. hos MENY.

 

Vinhuset blev grundlagt i 1832 og i 2016 overtaget af den berømte vinmand Jean- Claude Boisset. Vinen er fremstillet af 100% Chardonnay drue, hvoraf 30% har ligget på egetræsfade. Denne fadlagring går igen i den komplekse smag, hvor der fornemmes et elegant samspil mellem frugt og syre. Sammen med skaldyr sidder den lige i øjet.

 

Importør: GOBIvin, Valby.  

 

Weingut Kracher, 2017 Pinot Gris, Burgenland, Illmitz, Østrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris 109,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Vingården hører til toppen i Østrig og kan bryste sig af utallige nationale og internationale priser og omtaler. Denne Pinot Gris-vin har en flot strågylden farve i glasset op fra hvilket, der vælder en duft af æbler og melon. Smagen er fyldig med noter af tropiske frugter og strejf af citrus. Det er en eminent ledsager til hvide asparges kogt med bid og lufttørret skinke.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.  

 

Bodegas Garciarévalo, 2018 Finca Tresolmos, Rueda DO, Metapozuelos, Valladolid, Castilla y Léon, Spanien – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 79 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Bodegaen ligger i ingenmandsland 15 km fra nærmeste nabo i vinområdet Rueda ca. 170 km nordvest for Madrid. Nogle af dens vinstokke har overlevet alt lige fra vinpesten i slutningen af forrige århundrede til borgerkrigen i 1930’erne, siden vinmarken Pago de Tresolmos – ”Marken med de tre elme” – blev beplantet i 1860’erne og skabte grundlaget for nogle af Spaniens bedste hvidvine. Den aktuelle er fremstillet på 100 pct. Verdejo drue.

 

Læs også
Gode vintilbud til kriseplagede danskere

Importør: D’Wine, Aalborg.  

 

Terra de Falanis, 2016 Serps, Costers del Segre DO, Fulleda, Catalonien, Spanien – Normalpris 119,95 kr. – Tilbudspris 109,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Terra de Falanis er et projekt udtænkt af ejerne af vingården Anima Negra på øen Mallorca og går ud på at samle en række små vinbønder på fastlandet og sammen med dem lave nogle vine, der er lige så autentiske og oprindelige, som dem de laver på Anima Negra. Et af resultaterne er 2016 Serps. Den er fremstillet på druesorterne Macabeo og Garnacha Blanca og er en rigtig godbid at få i glasset.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.  

 

Vigna Dogarina, 2018 Pinot Grigio, Venezia DOC, Triest, Italien – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 69,30 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Pinot Grigio er en drue, som giver flotte vin til mad, men som sagtens kan drikkes alene. Druerne til denne vokser på marker i nærheden af Triest. Duften minder om nyslået græs blandet med honningmelon. I munden virker den tør, men alligevel cremet og med en raffineret syre. En rigtig eftersommervin til terrasse eller altan.

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Importør: Propperiet, Brædstrup.  

 

Rødvin

 

William Cole Vineyards, 2015 Columbine Special Reserve, Colchagua Valley, Chile – Normalpris 115 kr. – Tilbudspris 99 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vinhuset William Cole har i de seneste år hørt til de mest prisvindende chilenske vinproducenter, og det forstår man godt, når man smager denne reserve-vin, der er lavet af Carmenère druer. Druen, der oprindelig kom fra Bordeaux i Frankrig, betegnes i dag som Chiles nationaldrue. Det er den helt rigtige vin at servere til en grillet bøf.

 

Importør: Vinslottet, Greve.  

 

Bodegas Anta Natura, 2018 Anta a4, Ribera del Duero DO, Villalba de Duero, Burgos, Spanien – Kampagnepris 92 kr.

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Ribera del Duero ligger på den enorme højslette Castilla y Léon, der nærmest kan betegnes som menneskefjendsk, men paradisisk for vindyrkere med høje ambitioner. 

 

Dem har skuespilleren Antonio Banderas, og med i sit køb af Bodegas Anta Natura har han sikret sig to gamle vinmarker, der bare leverer druer til guddommelige vine. Altså, hvis man er tilhænger af kraftig Tempranillo, og hvem er ikke det?

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.  

 

Bodegas Viña Vilano, 2018 Vilano Roble, Ribera del Duero DO, Pedrosa del Duero, Burgos, Spanien – Normalpris 89 kr. – Tilbudspris 59,95 kr. På tlf. 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Viña Vilano er en af de store spillere i Ribera del Duero, hvad angår dyrkning af druesorten Tempranillo. Årligt høstes omkring 2 millioner kg druer, og da der går 1,2 kg druer til én flaske vin, er der tale om en produktion ud over det normale. Og med det in mente smager vinen fortrinligt. Der er saft og kraft for alle pengene.

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup.  

 

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Sovibor – Sociedade de Vinhos de Borba, 2015 Fazer as Onze, Alentejo DOC, Portugal – Kampagnepris 59 kr. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Alentejo er en region i Mellemportugal syd for Lissabon og er internationalt mest kendt for sin produktion af kork. Men også på vinområdet er man godt med. Den aktuelle vin kommer fra den lille landsby Borba og er stukket sammen af druesorterne Trincadeira, Alicante Bouschet, Aragonez og Syrah. En fin repræsentant for høj portugisisk vinkvalitet.

 

Importør: Amka, Randers

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…