“Munkebo bliver det ny Vollsmose” – etniske parallelsamfund breder sig over Danmark

Vollsmose (foto: Privat)
Jørn Pedersen er formand for boligforeningen Skovparken i Munkebo lidt uden for Odense.

 

Han er vred.

 

Det fredelig Munkebo er ved at blive forvandlet til et nyt Vollsmose, der er præget af ikke-vestlige muslimske parallelsamfund.

 

“Munkebo bliver til det nye Vollsmose. Det sker stille og roligt, men sikkert,” siger Jørn Pedersen til fyns.dk.

 

Der er flyttet flere indvandrere til Munkebo, og det betyder mere asocial adfærd og splittelse mellem beboerne.

 

Jørn Pedersen siger til avisen, at unge mennesker med anden etnisk baggrund råber og skriger, tager stoffer. De er uden vilje til at indordne sig, og der bliver også lavet mere hærværk.

 

“For et par uger siden blev der begået hærværk for 20.000 kroner. Det skal vores beboere betale”, siger han til fyens.dk.

 

Han oplever også, at danskere bliver dårligere behandlet end beboere med anden etnisk baggrund.

 

“Jeg forstår ikke, at der skal forskelsbehandles på den måde, der bliver. Vi havde en dansker, der havde et kaninbur, der stank. Hun skulle flytte ud, hvis hun ville beholde sin kanin. Så hun flyttede. Dem med anden etnisk baggrund råber og skriger, og hvis de får en betinget fraflytning, så griner de og fortsætter deres adfærd, indtil de bliver smidt ud af boligen. Så får de fat i en sagsbehandler og siger, at de er glade for at bo her, og så får de lov at blive boende. Det er ikke rimeligt”, siger Jørn Pedersen.

Byrådsmedlem: Ikke så slemt

Byrådsmedlem John Eriksen (S) bor også i Munkebo. Han har selv oplevet problemer.

 

“For nylig var der to indvandrerdrenge, som stjal vores nabos knallert. Så fulgte jeg efter dem, og så kom politiet og fik dem anholdt”, siger han til fyens.dk.

 

John Eriksen mener dog ikke, at Munkebo er særlig hårdt ramt.

 

Sådan en problemfornægtende reaktion har gennem de seneste årtier bidraget til, at problemerne bare er vokset.

 

så længe problemerne ikke er så store, er det nemmeste ikke at gøre noget.

 

Og når problemerne vokser sig store som i Vollsmose, så er det næsten umuligt at bremse udviklingen.

 

Parallelsamfund breder sig

I Danmark har vi flere store parallelsamfund som Vollsmose. Og de breder sig støt og roligt til mellemstore og mindre byer.

 

Parallelsamfundene breder sig, fordi antallet af mennesker med ikke-vestlig ofte muslimsk baggrund vokser i antal. Og en betydelig del af indvandrerne bliver ikke integrerede men lever i parallelsamfund med egne love og regler.

 

Tilstrømningen blev ikke bremset i tide og nu er situationen ved at blive uoverskuelig.

 

Den tidligere regering fik vedtaget en helhedsplan med meget bred opbakning.

 

Den betyder blandt andet, at man nu mange steder begynder at rive gode boliger ned i de områder, hvor der bor mange indvandrere. Det sker i et forsøg på at sprede mennesker med indvandrerbaggrund.

 

På Skovvejen i Kolding skal der for eksempel rives omkring 250 boliger ned. Det var på Skovvejen, at en kvinde styrtede ned fra en altan efter at være blevet knivstukket. Hendes mand og to andre er sigtet for drabsforsøg. De har alle mellemøstlig baggrund.

 

Vi ved ikke om de er skyldige.

 

Men uanset hvad så forsvinder en forkvaklet ‘æreskultur’ og et undertrykkende kvindesyn forsvinder ikke, selv om man river flere hundrede gode lejligheder ned og spreder mennesker med indvandrerbaggrund.

 

Det samme kan man sige om Akacieparken i Valby, hvor en 27-årig somalisk mand blev dræbt og tre såret i masseslagsmål i går.

 

Så længe antallet af dårligt integrerede indvandrere fortsætter med at vokse, så risikerer man kun at få spredt problemerne til flere områder – som for eksempel Munkebo, som også er kommet på regeringens ghettoliste.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…