Morten Østergaard: Stor forskel på vores pensionsaftale og S-forslag

Foto: radikale.dk
Morten Østergaard er en del af rød blok, men indgår en aftale om pension med regeringen og Dansk Folkeparti.

 

Selv om De Radikale peger på Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som statsminister, har partiet indgået en aftale med blå blok om seniorpension.

 

Aftalen giver en borger mulighed for tidligere pension, hvis vedkommende maksimalt kan arbejde 15 timer om ugen efter 20-25 år på arbejdsmarkedet.

 

De Radikales leder, Morten Østergaard, siger, at der er en “stor forskel” på den nye aftale og Socialdemokratiets pensionsforslag, som ikke kan understreges nok.

 

– I modsætning til Socialdemokratiets forslag kan enhver søge om seniorpension, hvis de lever op til kriterierne. Det betyder, at hver eneste lønmodtager på det danske arbejdsmarked får den samme ret til at søge.

 

– Det gælder uanset, hvilken uddannelse man valgte at tage, og hvornår man trådte ind på arbejdsmarkedet. Det er en markant forskel, siger Morten Østergaard.

 

Han henviser til, at Mette Frederiksen lægger op til, at det i Socialdemokratiets forslag kun skal være folk, der har været mere end 40 år på arbejdsmarkedet.

 

Han tolker det sådan, at målet har været at afskære folk med længere uddannelse fra rettigheden, fordi de er kommet senere ud på arbejdsmarkedet.

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…