Marrakesh: Danmark giver hundredvis af millioner til lande, der nægter at tage imod egne statsborgere – DF vil have en forklaring

Arkivfoto/Skærmprint YouTube

Alene i år vil Danmark give udviklingsbistand på over langt tre hundrede millioner kroner til lande, som nægter at tage imod egne statsborgere

 

Der er tale om asylansøgere, der har fået afslag på asyl i Danmark, og som nægter at rejse frivilligt og derfor skal hjemsendes med tvang.

 

Med Marrakesh-aftalen skulle det problem ellers være løst, bedyrede den tidligere regering med støtte fra blandt andet Socialdemokratiet.

 

Men det er det åbenbart ikke blevet, og samtidig lukkede man øjnene for noget helt andet.

 

Såkaldt kontrolleret afrikansk indvandring

Anført af Dansk Folkeparti stødte aftalen i løbet af sidste år på en stadig voksende folkelig modstand.

 

Blandt andet på grund af bestemmelser om kontrolleret afrikansk migration til Europa, som ifølge aftalens tekst skal bidrage til den europæiske økonomiske og sociale udvikling.

 

Med en tilslutning til Marrakesh-aftalen ville Danmark og de øvrige underskrivende EU-lande forpligte sig til at tage imod de indvandrende afrikanere samt sikre dem almindelige sociale goder såsom understøttelse og boliger med videre.

 

Ikke juridisk bindende, men …

I et sidste forsøg på at forhindre den daværende regering i at tage til Marrakesh den 10. december 2018 og tilslutte Danmark aftalen, havde Dansk Folkeparti den 5. december i Folketinget fremsat et hasteforslag, hvor man forsøgte at få flertal imod regeringens planer.

 

Hvilket som bekendt mislykkedes totalt.

 

Under debatten understregede daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gang på gang blandt andet, at Marrakesh-aftalen ikke er juridisk bindende, men det er den åbenbart alligevel for nogle, må man forstå:

 

”Denne erklæring er den første af sin slags, der bredt anerkender, at stater har en forpligtelse til at tage egne statsborgere retur,” lød det således under debatten fra Lars Løkke Rasmussen.

 

Og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) supplerede:

 

”Jeg har jo flere gange prøvet på egen krop at sidde over for afrikanske ledere og få gennemført sådan nogle hjemsendelsesaftaler, og det er ikke nogen nem sag,” lød det fra Inger Støjberg, som understregede:

 

”Men det, at der nu er sat pen til papir om lige præcis det, at man jo er forpligtet til at tage egne borgere tilbage, og at man bekræfter det med den her aftale, synes jeg da er helt, helt afgørende.”

 

Alligevel hænger Danmark i øjeblikket på over seks hundrede udviste

Under en højtidelighed i FN den 17. december 2018 deltog Danmark i den endelige ratificering af Marrakesh-aftalen, og her et lille år efter er det tilsyneladende kun lykkedes at få tvangsudsendt en udenlandsk statsborger.

 

Det er den terrordømte dansk- marokkaner Sam Mansour, bedre kendt som Boghandleren fra Brønshøj, og som Marokko hidtil har nægtet at tage imod.

 

At det kunne lade sig gøre skyldes udelukkende det, faktum, at Lars Løkke Rasmussen i Marrakesh den 10. december tog kontakt til den marokkanske regering.

 

I øvrigt blev Mansour arresteret, da han den 4. januar i år landede i Marokko ledsaget danske politibetjente og er nu varetægtsfængslet med en sigtelse for terror hængende over hovedet.

 

Men tilbage i Danmark kæmper Rigspolitiet fortsat med at komme af med de tvangsudviste asylansøgere.

 

Ifølge Rigspolitiets aktuelle opgørelse hænger Danmark således i øjeblikket på i alt 629 tvangsudviste asylansøgere, som kommer fra tolv forskellige lande, der nægter at tage imod dem.

 

Af dem får de seks lande dansk bistandshjælp i millionklassen

Af en aktindsigt, som Kristeligt Dagblad har fået hos Rigspolitiet, fremgår det, at i alt seks lande, der modtager bistandshjælp fra Danmark, fortsat nægter at tage imod egne afviste asylansøgere, hvis de hjemsendes med tvang.

 

Disse seks lande modtager tilsammen 385 millioner kroner i bistandshjælp, skriver Kristeligt Dagblad.

 

Der er tale om Irak, Iran, Sudan, Congo, Syrien og Myanmar. Vedrørende Congo fremgår det ikke af artiklen, om er er tale om Republikken Congo eller om Den Demokratiske Republik Congo.

 

Hos Dansk Folkeparti vil udenrigsordfører Søren Espersen nu have en forklaring.

 

Han kalder tallene chokerende.

 

”Det er fuldstændig urimeligt, at vi sender hundredvis af millioner til lande, der nægter tage deres egne afviste asylansøgere hjem. Det er chokerende, og ministeren skal selvfølgelig sørge for, at det stopper øjeblikkeligt,” siger Søren Espersen til Den Korte Avis og tilføjer:

 

”Og det hænger slet ikke sammen med det, som regeringen med opbakning fra Socialdemokratiet bedyrede, da Dansk Folkeparti i december sidste år havde rejst en debat i Folketinget om Marrakesh-aftalen, nemlig at udviklingslandene takket være aftalen nu ville blive nødt til at tage deres afviste asylansøgere retur.”

 

Søren Espersen oplyser, at Dansk Folkeparti vil kræve en redegørelse fra ministeren for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn (S), og kræve svar på, hvor meget det totale beløb for udviklingsbistand til de pågældende lande løber op i.

 

Ligeledes vil Dansk Folkeparti desuden have regeringen til at indstille al hjælp til de pågældende landene.

 

Her kan du finde Rigspolitiets statistikker over udsendelser:

https://politi.dk/-/media/mediefiler/dokumenter/landsdaekkende/statistikker/udsendelser/2019-oktober-udsendelsesstatistik.pdf?la=da&hash=23EDE070C2F526149A80CE5C8322906C8E39895E

 

Læs også:

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/danmark-giver-store-beloeb-til-lande-der-naegter-modtage-afviste-asylansoegere

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…