Lækre sommerlige vine til Pinse

Kirkeårets tredje store begivenhed er Pinsen, som fejres på søndag og mandag. Ved Jul og Påske har Faderen og Sønnen fået deres fejring, så nu er det Guds Ånd, Helligånden, der står for tur.

 

Før Jesus steg til himmels på Kristi Himmelfartsdag, lovede han sine disciple en talsmand, som kunne tale på deres vegne, når de skulle ud i verden og fortælle om den genopstandne frelser. Denne talsmand blev Helligånden, og den kom til disciplene præcis 50 dage efter Jesus’ død i Påsken.

 

Overleveringerne siger, at Helligånden gav disciplene ildtunger, som gjorde det muligt for dem at tale og forstå alle sprog. På den måde kunne de sprede den kristne tro over hele verden. Pinsen kaldes derfor også den kristne kirkes fødselsdag.

 

Efter denne mini-genopfriskning af baggrunden for Pinsen, går vi over til ugens vine.

 

Hvidvin

 

Bodegas José Pariente, 2017 Verdejo, Rueda DO, Valladolid, Spanien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 129,95 pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Vindistriktet Rueda er en del af vinområdet Castilla y León i Nordvestspanien. Her laver vinbønderne nogle fremragende hvidvine som denne, der er fremstillet på 100 pct. Verdejo-drue. Duft og smag er frugtig og frisk af både fersken, pære og passionsfrugt suppleret op med svage noter af lakrids og nød. En særdeles flot aperitifvin med naturlig sødme.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Negociant Ravoire et Fils, 2017 Rhône to the Bone, Côtes du Rhône, Salon-de-Provence, Frankrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 69.95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

I Frankrig opererer man med et begreb, der hedder negociant eller ”negosse”. Det er en vinkøbmand, der opkøber vin eller druer og sørger for behandling, flaskning og salg, og fra en sådan kommer denne udmærkede hvidvin, som er fremstillet på druesorterne Grenache Blanc (70%) og Viognier (30%). Den passer fint til f. eks grillet fisk, men holder også til rabarbertærte.

 

Forhandler: Mega Vin, Odder

 

Rosévin

 

Bodegas y Viñedos Familia Conesa, 2018 ”La Doncella”, Castilla-La Mancha, Albacete, Spanien – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 79 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er fremstillet på 100% økologisk dyrket Tempranillo druer, som vokser i vinområdet Pago Guijoso, der har sin helt egen kvalitets- og oprindelsesgaranti. I glasset opleves en spændende duft af karamel, ribs og hindbær parret med grønne stikkelsbær. Smagen er blid og blød. Omgivelserne, som vinstokkene vokser i, er ekstreme såvel klimatisk som jordbundsmæssigt, så hver vin er et kunststykke for sig.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

 

Azienda Agricola Monte del Fra, 2018 Chiaretto, Bardolino DOC, Veneto, Italien – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 89 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Denne behagelige rosévin er fremstillet af 65% Corvina, 30% Rondinella og 5% Sangiovese, som udblødes i 24 timer. 20% af mosten tappes fra og anvendes til rosé, mens de resterende 80% videreforarbejdes til rød Bardolino. Farven her er laksefarvet, og duften byder på hindbær og orangeskal. Smagen er frisk og delikat.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Espaco Rural, 2018 Origens Rosé, Alentejo, Portugal – Kampagnepris 65 kr. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Alentejo ligger i den mellemste del af Portugal og dækker en tredjedel af landet. Regionen grænser op til spanske Andalusien i øst og Algarve i syd. Vinen her er produceret på druesorterne Touriga Nacional (60%) og Aragonez (40%). Farven er smuk lyserød som en vildlaks fra Østersøen. Der er god harmoni mellem frugt og syre, og vinen er god som aperitif eller ledsager til en grillet kylling.

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

 

Importør: Amka, Randers

 

Rødvin

 

Château Peybonhomme Les Tours, 2015 Cru de Prestige, Blaye – Côtes de Bordeaux ABCB, Cars, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Slottet(forsidefoto) ejes af Jean-Luc Hubert og har en historie, som går tilbage til det 13. århundrede. I dag dyrkes udelukkende biodynamisk og økologisk på ejendommen, der er klassificeret som Cru Bourgeois. Vinen er sat sammen af de klassiske Bordeaux-druer som Cabernet Sauvignon (15%), Merlot (75%), Cabernet Franc (10%) og Malbec (5%). Duften er flot og frugtig med noter af kirsebær og solbær og en lang mineralsk eftersmag. Et godt valg til f.eks. en ret baseret på sommerbuk.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.  

 

Læs også
Kom marts du søde milde!

Cantina Giacosa Fratelli, 2017 Bussia, Barbera d’Alba DOC, Neive, Piemonte, Italien – Kampagnepris 113,50 kr.

 

Ved foden af Alperne ligger Italiens berømte vinområde Piemonte. I landsbyen Neive ”regerer” brødrene Maurizio og Paolo Giacosa, og sideløbende med et stort udvalg af både Barolo- og Barbaresco-vine producerer de også lettere Barbera-vine på enkeltmarken Bussia. Denne type har gennem ny teknik fået et kvalitetsløft, som bringer vinene op i kategorien ”Særdeles godt køb”.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

 

Domaine Roger Sabon, 2018 Côtes du Rhône, Chateauneuf du Pape ACRC, Rhônedalen, Frankrig – Normalpris 109,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 240 kr. hos MENY.

 

Vinhuset blev grundlagt i 1952 af Roger Sabon, som i 1976 blev afløst af sønnen Jean-Jacques, hvis evner som vinmager bragte vinene op i top-10-klassen. I dag står svigersønnen Didier Negron for produktionen. Han laver eminent god vin, og den aktuelle vin lever op til det bedste i Rhône-dalen. Den vil lukke munden på selv den mest kræsne anmelder.

 

Læs også
Putin serverer dårlig vin

Importør: GOBIvin, Valby

 

Negociant Fernand Laroche, 2018 Pinot Noir, Cuvée Grand Dame, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrig – Normalpris 89,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 129,95 kr. På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinen er produceret på 100% Pinot Noir druer fra gamle vinstokke, som vinkøbmanden har fundet i det sydlige Bourgogne et stykke vej fra Chablis, hvor hovedinteresserne foregår. Vinen kan med sin smag af kirsebær og jordbær betegnes som en øjenåbner for de vinelskere, der endnu ikke har Bourgogne med i sortimentet. Her får de en god introduktion til en verden helt for sig selv.

 

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup

 

Cantina Tollo, 2015 Valle d’Oro, Montepulciano d’Abruzzo DOP, Tollo, Italien – Normalpris 79 kr. – Tilbudspris 69 kr. pr styk ved køb af 6 flasker.

 

Cantina Tollo er et kollektiv bestående af 913 vinbønder i provinsen Abruzzo, som ligger i Mellemitalien ud mod Adriaterhavet. Til sammen råder de over mere end 3000 hektarer jord. I glasset har vinen en dybrød farve, mens aroma og smag præges af solbær, kirsebær, lakrids og en anelse vanilje. En rigtig ”Muntermacher”!

 

Importør: Vinslottet, Greve

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…