Læge døde efter 15-20 slag i hovedet – 54-årig ingeniør fængslet

Charlotte Asperud (Foto: Politiet)

I går eftermiddag har vi anholdt en 54-årig mand med adresse i Hørsholm og sigtet ham for drabet på Charlotte Asperud, der blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje natten til den 30. april. Skriver Nordsjællands Politi.

 

Den anholdte er i forvejen kendt af politiet, og han har ikke ønsket at udtale sig til os. Han skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør i dag klokken 10. Vi skal nok opdatere jer på, hvad grundlovsforhøret resulterer i.

 

Vi kan på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på, hvad der har ført til anholdelsen, men vi vil gerne sende en stor tak til alle de borgere, der har henvendt sig med store og små tip. Vi er meget taknemmelige for, at I bakker op om vores arbejde.

 

Den sigtede blev ved Retten i Helsingør blevet varetægtsfængslet i fire uger. I kan i øvrigt læse mere om grundlovsforhør og varetægtsfængsling her: http://www.domstol.dk/saadangoerdu/grundlovsforhor/

I retten tirsdag formiddag var han iklædt sorte jeans og en hvid, kortærmet polotrøje med lyslilla krave og logo hen over brystet. Skriver ritzau.

Ifølge EkstraBladet 15.5 var han uddannet ingeniør.

Han er ubarberet, og hans hår er tyndt på toppen.

 

Hvad anklagemyndigheden fremlagde af beviser under grundlovsforhøret, er uvist. Senioranklager Bente Schnack anmodede om lukkede døre, da politiets efterforskning ifølge hende stadig er på et tidligt stadie.

 

Trods protester fra pressen valgte dommer Allan Gaardbo at efterkomme ønsket fra senioranklageren.

 

– I en sag af denne karakter og på dette tidlige stadie anses det for skadeligt for efterforskningen, hvis dørene er åbne, sagde han.

 

At dørene lukkes, betyder, at pressen og øvrige tilhørere skal forlade lokalet, efter at sigtelsen er læst op.

 

Det er således uvist, hvad der har ledt op til, at politiet mener, at den 54-årige står bag den voldsomme forbrydelse.

 

Dommer Allan Gaardbo valgte på baggrund af bevisførelsen i retten at varetægtsfængsle manden i fire uger.

 

– Der er fundet en begrundet mistanke for, at han har gjort sig skyldig i de punkter, han sigtes for, siger han.

 

Ifølge dommeren overvejer den sigtede mand, om han vil kære beslutningen om fængsling til landsretten.

 

Anholdelsen af den 54-årige mand skete, en uge efter at politiet noget usædvanligt valgte at frigive en lydfil fra overfaldet.

 

Politiet har ikke ønsket at fortælle, hvor lydfilen stammer fra. På optagelsen kan man høre en mand, der gentagne gange råber “Læg dig ned!”.

 

Efterfølgende har politiet modtaget flere tip fra borgere, der mente at genkende stemmen. Det er uvist, om disse henvendelser har haft en betydning for, at politiet fokuserer på den pågældende mand. Skriver Ritzau.

 

Det skete
Natten til 30. april blev læge Charlotte Asperud overfaldet og slået ihjel i sit hjem i Tisvildeleje, mens hun sov.

 

Tirsdag besluttede dommer Allan Gaardbo ved Retten i Helsingør at varetægtsfængsle en 54-årig mand i sagen.Han er sigtet for drab og for at have forsøgt at røve den 58-årige læge. Noget gik ifølge anklagemyndigheden af uvisse årsager galt under forbrydelsen, og han fik ingen værdier med sig fra boligen.I stedet tæskede han angiveligt lægen voldsomt. Hun fik 19-20 slag i hovedet med en stump genstand, og ifølge anklagemyndigheden kan der have været tale om et koben.Efter knap et døgn døde Charlotte Asperud af sine kvæstelser. 
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…