Hvide forårsvine på menuen

Hvidvin og forår står godt til hinanden, og i denne uge forkæler Den Korte Avis’ vinhandlerpanel med bud på en række forskellige hvidvinstyper, som alle har det til fælles, at de kan drikkes til enhver lejlighed – og vejret behøver ikke engang at være godt. De glider ned helt af sig selv!

 

Hvidvin

 

Weingut Heribert Boch, 2018 Trittenheimer Apotheke, Riesling Trocken, Trittenheim, Mosel, Tyskland – Normalpris 169 kr. – Tilbudspris 99 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Her er der tale om en stor tysk hvidvin lavet på Riesling druer, som er plukket i en af de bedste marker på bjerget Trittenheimer Apotheke. Der er flot balance mellem frugt og syre, og vinen lever op til de bedste traditioner i tysk vinproduktion. Den er eminent god som ledsager til retter med knivmuslinger.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

 

Azienda Vitivinicola Tola, 2018 Grillo, Sicilia DOC, Partinico, Italien – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 79 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Grillo er en gammel siciliansk druesort, som giver en frisk og frugtig vin, som på grund af sin behagelige syre kan minde om en god Chardonnay fra Bourgogne. I munden føles den elegant med smag af både citrus og fersken. En rigtig terrassevin.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Journey’s End Winery, 2017 Weather Station, Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 89 kr. ved køb af 6 flasker.

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

 

Denne lækre hvidvin er fremstillet af Sauvignon Blanc druer, som har vokset ved foden af Hottentot Mountains med klimatisk indflydelse af kølige vinde fra False Bay. Titlen ”Weather Station” – Vejrstation stammer fra midten af det 17. århundrede, da de første Sauvignon Blanc vinstokke blev plantet tæt på en lokal vejrstation. Denne er i dag en del af Cape Wine Academy, men hjalp i sin tid vinbønderne med at bestemme druernes optimale plukkedag.

 

Importør: Vinslottet, Greve

 

Domaine Fernand Laroche, 2018 Chardonnay, Cuvée Gentilhomme, Vin de Pays d’Oc, Frankrig – Normalpris 89,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 129,95 kr. På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

 

Firmaet er mest kendt for sine vine fra Chablis, hvor det har været aktivt siden 1850’erne, men de mange erfaringer er nu også udbredt til vinområder langs Middelhavet i Sydfrankrig. Går fint med en højt belagt rejemad eller en kulmule med hvide asparges og beurre blanc.

 

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Bodega Sur Andino, 2018 Mirla Bay, Sauvignon Blanc, Leyda Valley, Casablanca, Chile – Kampagnepris 49,95 kr. hos udvalgte Meny- og Sparbutikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Her har vi en flot vin til den rigtige pris. Den er delikat med duft af citrus og mynte, og i smagen finder vi stikkelsbær og lyse moreller. Den høje frugtsyre fremkalder en behagelig friskhed i glasset og minder os om, at kølig blæst fra Stillehavet har gjort stor gavn under druernes modning. Passer fint sammen med kyllingesalat og alt godt fra havet.

 

Importør: Amka, Randers

 

Rødvin

 

Domaine Vieux Telegraphe, 2017 Mégaphone, Ventoux AVC, Bédarrides, Rhônedalen, Frankrig.

 

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Bag denne vin, der er lavet på 80% Grenache og 20% Syrah, står brødrene Daniel og Frederic Brunier, hvis far, Henri Brunier, i 1988 overdrog sønnerne den berømte vingård Vieux Telegraphe. De to havde allerede før den tid været engageret i vinavl på domænet La Roquette, hvor de fortsat laver supergode vine. Markerne i Ventoux på 7 hektarer er købt til hen ad vejen, og druerne herfra vinificeres med al mulig hensyntagen til Ventoux-bjergenes særlige terroir.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Casa Sud Vini, 2017 1930 Appassimento Primitivo, Puglia IGP, Faggiano, Apulien, Italien – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Stadig flere italienske vinbønder ønsker at producere vine med kraft og fylde som Amaroner, og overalt i støvlelandet bruger man med flid den traditionelle appassimento-metode. Teknikken består i at lade druerne tørre ind til rosiner og så gære dem. Det giver en ekstra kraftdimension til flaskeindholdet.

 

Forhandler: Mega Vin, Odder

 

Læs også
Kom marts du søde milde!

Casa Riolite Vini, 2017 Lo Stivale – The Blend, Vino Rosso d’Italia, Padua, Italien –

Kampagnepris 99,95 kr. hos MENY.

 

Denne bamsevin er kreeret af en af Italiens nye topvinmagere, Matteo Bernabei. Han har blandet most af Negroamaro druer fra Sicilien med Sangiovese druer fra Toscana og Corvina druer fra Veneto, og dette eksperiment har han med rette fået megen ros for. Ros skal også lyde til den unge danske forretningsmand Kenneth Pellegrino, Star Wine Consult, som har fundet vinen, der i øvrigt passer fint til både svinekoteletten og grillbøffen.

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Union de Producteurs, 2015 Emilio, Bordeaux ABC, Saint-Emilion, Frankrig – Normalpris 94,95 kr. – Tilbudspris 51,50 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

For 15 år siden udnævnte den amerikanske komediefilm Sidesways Merlot-vin til vin for tabere, og i USA faldt salget af denne type vin med 50 %. Det grinte vi meget af, for i Europa vidste vi, at ”tabervinen” var en vinder, og at Merlot druen er toneangivende i topvinområderne Saint-Emilion og Pomerol. Ingen Merlot ingen Petrus. Så drik bare denne Emilio, og føl dig klogere.

 

Læs også
Putin serverer dårlig vin

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Bodegas Sierra Cantabria, 2016 Codice, La Mancha, Vino de la Tierra de Castilla, Laguardia, Spanien – Kampagnepris 71,50 kr.

 

Bag bodegaen står vinmager Marcos Eguren, der er 4. generation af familien Eguren. Den har vinøse interesser rundt omkring i Spanien og bl. a. laver nogle fremragende Rioja vine. Aktuelle Codice er fra La Mancha og fremstillet på Tempranillo. Der er meget hindbær i duften, og smagen er rund og fin, så vinen passer utrolig fint til forårslam.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…