Hvert femte barn, der fødes i Frankrig, får et arabisk/muslimsk navn

Hvert femte barn, der fødes i Frankrig, får et arabisk/muslimsk navn.

 

Men det franske navn Marie er næsten forsvundet

Til gengæld har debatten om pædofili i  form af biskoppers og præsters misbrug af messedrenge  og afsløringen af udbredt  sodomi blandt homoseksuelle i Vatikanets præsteskab  medført, at-det næsten er gået af brug at opkalde  et barn efter Jomfru Marie.

 

I 1900 fik 20,5 procent af franske  børn navnet Marie. I dag er det kun 0,3 procent af børn i katolske familier, som døbes Marie.

 

Forsker har set på udviklingen af børnenavne – og andet

Det er en forsker ved navn Jérome Fourquet, som har taget temparaturen på udviklingen i det franske samfund i en afhandling “L’Archipel Francais” på forlaget Seuil.

 

Helt objektivt analyserer han udviklingen med børnenavne, med ægteskaber, med religioner, med spisevaner og med forbrug af akiohol og narkotika.

 

For femten år siden  drak franskmænd på 15 år og derover i snit 11,7 liter alkohol . I dag kun 6,9 liter.

 

Forbruget af hash er på femten år steget fra 4 pct til 11 pct.

 

Homoseksualitet

I 1986 mente 25 procent af franskmændene, at hnomoseksualitet var en sygdom, man måtte kunne helbrede.  Og 16 procent mente, at homoseksualitet var en seksuel perversitet, som måtte bekæmpes.

 

I dag har selv den katolske kirke droppet sin bandlysning af homosekualitet. Kun i det muslimske mindretal bliver homoseksualitet forkastet som uacceptabelt. Her mener 23 procent af de unge mellem 18 og 24 år også, at en kvinde skal være jomfru,  når hun bliver gift.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Det synspunkt deles kun af ni procent af andre franske unge i samme aldersgruppe.

 

Angelsaksiske navne

Det sårer den galliske stolthed over det franske sprog, at 12,5 procent af forældre kan finde på et give deres børn et angelsaksisk navn. Dog ikke forskeren Fourquet. Han nøjes med nøgternt at konstatere, at Kevin er det mest udbredte af de importerede navne.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…