”Er det dig fra ’Skiverundt’?” – tyrkisk/arabisk mand slog ejer af lokalt netmedie ned på åben gade

I Skive udgives en mindre nyhedsside, der hedder ”skiverundt.dk”. Den beretter om dagligdagen i lokalsamfundet.

 

Det kan lyde meget fredsommeligt, men det er det ikke nødvendigvis. Den erfaring gjorde nyhedssidens ejer, da han torsdag aften luftede sin hund på Holstebrovej.

 

Han fik pludselig et knytnæveslag i hovedet.

 

Da den 40-årige avismand kom gående med hunden, trådte en anden mand hen til ham og spurgte: ”Er det dig fra ’Skiverundt’?”

 

”Ja,” blev der svaret, og så ramte knytnæven. Det oplyser politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive til skivefolkeblad.dk

 

Gerningsmanden og hans aggressioner

Gerningsmanden beskrives som tyrkisk/arabisk af udseende med tatoveringer op til øret. Han er angiveligt 25-35 år, 180 centimeter og spinkel af bygning.

 

Der er jo altid en mulighed for, at et signalement er forkert. Men den væsentligste usikkerhed om signalementet i denne sag synes altså at være, om manden var tyrkisk eller arabisk.

 

Hvorfor den tyrkiske eller arabiske voldsmand slog løs på avisejeren, vides ikke. Men han havde åbenbart nogle stærke aggressioner over for ”skiverundt.dk”, siden han specifikt spurgte til nyhedssiden, inden han slog.

 

Ikke-vestlig voldskultur

Normalt er det jo sådan i Danmark, at hvis man er utilfreds med, hvad en avis skriver, så holder man op med at læse den, eller også skriver man et kritisk læserindlæg. På fredelig og demokratisk vis.

 

Læs også
I Skive arrangerer man svømning, der gør Danmark mere muslimsk

Men den tanke faldt tilsyneladende ikke den tyrkisk eller arabisk udseende mand ind. Hvad det end var, som gjorde ham ond i sulet over for avisen, så mente han tilsyneladende, at det rette svar var vold og ikke demokratisk debat.

 

Med den ikke-vestlige indvandring har vi fået en øget voldskultur til Danmark. Sagen fra Skive kunne se ud til at være et udtryk for dette.

 

I denne sag har volden den særlige dimension, at den bruges til at ramme ytringsfriheden.

 

Bør ikke komme bag på nogen

Når man slår en mand, fordi man er utilfreds med hans avis, så synes formålet klart: Man vil true ham og eventuelt andre til tavshed en anden god gang.

 

Det er uhyrligt, at sådan noget kan ske i dagens Danmark. Men det bør ikke komme bag på nogen.

 

https://www.skivefolkeblad.dk/artikel/gik-tur-med-hunden-40-arig-slaet-med-knytnaeve-ved-pizzeria

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…