Gennem de sidste ti år har Folketinget uddelt over 50.000 statsborgerskaber – det kan forandre Danmark for altid

Arkivfoto af tilfældige mennesker fra København: Privat

Når Folketinget igen træder sammen på tirsdag til en ny sæson, betyder det også, at Danmark vil blive beriget med endnu flere statsborgere.

 

Således vil der i Folketinget i løbet af efteråret blive afleveret de traditionelle hyldesttaler til udlændinge, ”der vil det danske samfund”, som det lyder fra talerstolen, i forbindelse med uddelingen af danske statsborgerskaber.

 

To gange om årets kastes danske statsborgerskaber i grams af Folketingets flertal minus Dansk Folkeparti.

 

Det svipsede i foråret på grund af folketingsvalget, men de i alt 1.406 personer, der dengang stod til at få dansk statsborgerskab vil blive overført til listen sammen med dem, der indstillet til dansk statsborgerskab her til efteråret, oplyser Udlændinge- og Integratiomsministeriet

 

Hvor mange det så alt i alt vil blive til i år,  er endnu uvist.

 

Over halvtreds tusinde på ti år

Til gengæld ligger det helt fast, at Folketingets flertal gennem de sidste ti år har uddelt over 50.000 tusinde danske statsborgerskaber.

 

Helt præcist har i alt 55.123 udlændinge i perioden fra 2009 til og med 2018 fået dansk statsborgerskab.

 

Men der er dog forskel på, hvem det er, der ifølge festtalerne ”vil Danmark”, også selvom de får dansk statsborgerskab.

 

Således er langt over de fleste af de statsborgerskaber, der i løbet af de sidste ti år er blevet uddelt, ikke gået til folk, der for manges vedkommende bestemt ikke ”vil Danmark”.

 

Snarere tværtimod.

Læs også
Østrig vil afvise statsborgere, der har kæmpet for IS – herhjemme har Lars Løkke sagt, at det er umuligt

 

I alt 85 procent er gået til ikke-vestlige indvandrere

Af de i alt 55.123 danske statsborgerskaber, der ifølge Danmarks Statistik er blevet uddelt i perioden 2009 – 2018, er de 46.720 gået til ikke-vestlige indvandrere.

 

Nu er ikke-vestlige indvandrere et vidt begreb, der også omfatter ikke-muslimske befolkningsgrupper som eksempelvis kinesere, indere og vietnamesere for slet ikke at tale om sydamerikanere, der ikke har problemer med at integrere sig.

 

Til gengæld er det almindeligt anerkendt, at det er befolkningsgrupper fra de muslimske lande, der giver integrationsproblemer med parallelsamfund og bandekriminalitet ned skyderier, sprængstofattentater og kriminalitet i almindelighed.

 

Når man i dag taler integration, handler det således udelukkende om problemer med muslimer, og et e ironisk nok også til den befolkningsgruppe, langt størstedelen af statsborgerskaberne uddeles.

 

Over 30.000 statsborgerskaber til muslimer

En gennemgang, som Den Korte Avis har foretaget på grundlag af Danmarks Statistiks tabeller over tildeling af dansk statsborgerskab viser, at næsten 31.000 af dem kommer fra lande, hvor islam er den officielle religion

Læs også
Helt ude af kontrol: Befolkningstilvæksten af ikke-vestlige er nu fire gange så stor som den danske, og der er primært tale om muslimer

 

Vurderet på national oprindelse er der for nogle af landenes vedkommende tale om folk, der ikke gør sig synderligt bemærket. Måske fordi de er så få.

 

Men til gengæld er der andre grupper, der virkelig har formået at gøre sig bemærket på den negative måde i form af især kriminalitet.

 

Og de udgør med 23.312 tildelte statsborgerskaber  halvdelen af samtlige ikke-vestlige indvandrere, både muslimer og ikke-muslimer, som har fået dansk statsborgerskab i løbet af de seneste ti år.

 

Over tre tusinde statsborgerskaber til somalier

Gruppen udgøres af indvandre fra blot fem nationer, og som i perioden har fået dansk statsborgerskab

 

Irakere: I løbet af de sidste ti år har i alt 9.841 irakere fået dansk statsborgerskab. Alt i alt boede der 1. januar i år 33.089 irakere i Danmark, og af dem havde i alt 22.685 dansk statsborgerskab.

 

Læs også
60.000 har på 10 år fået dansk statsborgerskab – det vil DF bremse, men Folketinget siger nej

Afghanere: I løbet af de sidste ti år har i alt 8.780 afghanere fået dansk statsborgerskab. Alt i alt boede der 1. januar i år 19.088 afghanere i Danmark, og af dem havde de 9.475 dansk statsborgerskab.

 

Tyrkere: I løbet af de sidste ti år har i alt 3.355 tyrkere fået dansk statsborgerskab. Alt i alt boede der 1. januar i år 63.819 tyrkere i Danmark og af dem havde de 34.356 dansk statsborgerskab.

 

Somaliere: I løbet af de sidste ti år har  i alt 2.866 somaliere fået dansk statsborgerskab. Alt i alt boede der 1. januar i år 21.227 somaliere i Danmark og af dem havde i alt 12.447 fået dansk statsborgerskab.

 

Iranere: I løbet af de sidste ti år har i alt 1.425 iranere fået dansk statsborgerskab. Alt i alt boede der 1. januar i alt 21.432 iranere i Danmark, og af dem hade de 12.208 dansk statsborgerskab.

 

Udvis udenlandske kriminelle, lyder det enstemmigt fra Folketinget

Folketingets forskellige partier er uenige om mangt og meget, og det gælder især på udlændingeområdet.

 

Men én ting er der dog overvejende enighed om, og det er, at udenlandske kriminelle og især bandemedlemmer skal udvises.

Læs også
Kampen mod islamisering må ikke ende som symbolpolitik

 

Nu er problemet blot det, at Folketinget selv har forhindret en sådan udvisning.

 

Ifølge en opgørelse fra Nationalt Efterforskningscenter har 70 procent af medlemmerne i indvandrerbanderne dansk statsborgerskab, skriver Berlingske Tidende.

 

Her kan man da virkelig tale om, at  Folketingets måde at handle på svarer til det gamle danske talemåde om, at den ene hånd ikke ved, hvad den anden gør.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.statistikbanken.dk/10021 (Tabelkode: FOLK2)

 

https://www.statistikbanken.dk/10025 (Tabelkode: DKSTAT)

 

Læs også
Politikere siger nej til at kræve håndtryk for at blive dansk statsborger – de afslører deres uvidenhed om islam

https://www.berlingske.dk/samfund/knap-hvert-tredje-medlem-af-gadebanderne-har-udenlandsk-pas

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…