Bistandsklienten Hamdi H. og en anden havde smadret en mand med vild kørsel i deres luksusbiler – så fik dommeren nok

Colourbox

Hamdi H. grinede vantro og hånligt, da dommeren læste sin kendelse op i retssalen i Berlin:

 

Hamdi H. og en anden ung mand ved navn Marvin N. havde kørt vildt om kap og over for røde lys midt i Berlins hjerte – på det berømte strøg Kurfürstendamm.

 

De kørte i kæmpestore, tunge luksusbiler, og i et kryds ramte de en mand i en jeep, der kørte frem for grønt. Da man fandt offeret, havde han ikke én hel knogle tilbage i kroppen – så voldsomt havde sammenstødet været. ”Som at blive kørt over af et tog”.

 

Ulykkesstedet beskrives som ”en ruinhob”.

 

De to udviste med deres kørsel en total foragt for andres liv. Så fik dommeren nok: De blev idømt fængsel på livstid for mord!

 

Hvordan havde de råd til de biler?

Det er ikke oplyst, hvilken etnisk baggrund Hamdi H. og Marvin N. har. Derimod står det klart, at Hamdi er bistandsklient, mens Marvin er dørvogter.

 

Man ville ikke umiddelbart forestille sig, at de skulle have råd til en Audi A6 3.0 TDI Quattro, 225 PS og en Mercedes Benz AMG CLA 45, 380 PS.

 

Men enten må det have været nogle vældig sparsommelige unge mænd. Eller også må de have haft andre indtægtskilder end deres socialhjælp og lave løn.

 

Det var mord

De kom til at holde ved siden af hinanden på Kurfürstendamm. De kendte lidt til hinanden og besluttede sig for at køre ræs ned ad det befærdede strøg.

 

I første omgang kørte de fra det ene røde lys til det andet. Men da Marvin kom bagud, fortsatte han med at køre – og det vilde opgør fortsatte igennem flere røde lys. Med 170 km i timen.

 

Dommeren sagde, at de to mænd måtte have været fuldt ud klar over, at de udsatte andre trafikanter for meget alvorlig fare. De fortsatte deres kørsel til trods for, at ”ingen bilist i verden kunne regne med at bevare kontrollen over sin bil” under disse omstændigheder.

 

Derfor blev de ikke bare dømt for uagtsomt manddrab, som det ellers normalt vil ske i disse sager. Dommeren slog fast, at de med vilje udsatte andre for så stor en risiko, at forbrydelsen måtte takseres som mord (”betinget forsæt”).

 

En mand med rygrad

Det kom fuldstændig bag på de to unge mænd. Et familiemedlem råbte: ”Det er ikke jeres alvor!”. Og Hamdi grinede altså hånligt ad dommeren, mens han klappede i sine hænder.

 

Dommen i Berlin kan blive omstødt. Faktisk var de to allerede én gang blevet dømt for mord i denne sag. Men det blev omstødt ved en højere retsinstans med henvisning til, at der var uklarhed i grundlaget for dommen.

 

Men dommer Mattias Schertz, der havde dommerforsædet i den nye retssag, veg ikke en tomme. Han fastholdt dommen for mord og gjorde sig umage for at give en begrundelse, der ikke kan afvises ved den højere instans.

 

En mand med rygrad.

 

https://www.welt.de/vermischtes/plus190898847/Berliner-Urteil-gegen-Raser-Gleich-drei-Mordmerkmale-fuehrt-der-Richter-an.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…