Politikere fra Liberal Alliance siger nej til burkaforbud – det er liberalisme, der går amok

Flere folketingsmedlemmer fra Liberal Alliance siger, at de vil stemme nej til det burkaforbud, som deres egen regering foreslår.

 

Det er en usædvanlig situation, at et regeringsparti ikke kan sikre sine folketingsmedlemmers opbakning til et forslag fra den regering, som de selv sidder i.

 

Denne manglende politiske disciplin styrker indtrykket af et parti, der har problemer med at bære regeringsansvaret.

 

For bare kort tid siden så man det samme i forbindelse med de politiske forhandlinger omkring jul.

 

Regeringen kan nu blive afhængig af Socialdemokratiets stemmer for at få burkaforbuddet vedtaget.

 

Socialdemokrater gør sig kostbare

Socialdemokratiet har endnu ikke meddelt, hvordan man vi stille sig i den ny situation.

 

Det er jo ikke ualmindeligt, at et oppositionsparti siger: Vi vil ikke stille vores stemmer bag regeringens forslag, når regeringen ikke engang har styr på sine egne folk.

 

Socialdemokraterne kunne være fristede til at gøre dette i den situation, der nu er opstået.

 

Foreløbig gør socialdemokraterne sig kostbare og holder kortene tæt til kroppen. På den måde får de udstillet regeringens pinlige problem.

 

Formentlig ender det dog med, at Socialdemokratiet stemmer for et burkaforbud, hvis de kan få nogl fodaftryk på det.

Læs også
FN går imod burkaforbud – de lukker øjnene for, at mange forbrydelser bliver begået i ly af burka

 

Et sådant forbud har folkelig opbakning, og det falder naturligt ind i partiets nye stramme kurs i udlændingepolitikken.

 

Kvindeundertrykkelse

Men denne sag er ikke kun opsigtsvækkende på grund af de parlamentariske manøvrer. Den drejer sig om vigtige principper.

 

De politikere, der afviser burkaforbuddet, gør det under henvisning til deres liberale principper: Myndighederne skal ikke bestemme, hvordan det enkelte individ skal gå klædt.

 

Nu er der her tale om en klædedragt, der er ekstremt kvindeundertrykkende. Den har intet med et frit personligt valg at gøre. Den er påtvunget.

 

Der findes jo ikke en muslimsk mand, der kunne drømme om frivilligt at iføre sig en sådan tilslørende, tung og hæmmende beklædning.

 

Læs også
Politibetjent omfavner islamisk ekstremist – formanden for Dansk Politiforbund jubler!

Sagen er bare, at de muslimske mænd har magten, og mørkemændene bruger den til at påtvinge kvinder dette vandrende fængsel.

 

Angreb på frit og åbent samfund

Men sagen drejer sig ikke alene om kvindeundertrykkelse. Den drejer sig i det hele taget om de værdier, som vi vil bygge vores samfund på.

 

Et samfund er jo ikke bare en tilfældig samling enkeltindivider. Skal det fungere, må det bygge på nogle grundlæggende fælles værdier og normer.

 

Frihed og åbenhed er således fundamentale værdier i vores samfund. Men man kan ikke have et frit og åbent samfund, hvis man ikke kan se folks ansigt.

 

Hvis ansigtet er skjult, bryder en stor del af kommunikationen mellem borgerne simpelt hen sammen. En helt grundlæggende forudsætning for, at samfundet kan fungere som samfund, forsvinder.

 

Liberalisme, der går amok

Læs også
Vejen er nu banet for et burkaforbud i Holland – det åbne samfund forsvarer sig

Det er selvfølgelig helt forventeligt, at liberale politikere har et samfundssyn, der lægger meget stor vægt på individets frihed.

 

Men her rider man nogle principper, der faktisk betyder, at en fundamental forudsætning for et frit og åbent samfund falder bort.

 

Det er liberalisme, der går amok.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…