Nye regler satte ikke en bremser for kviklånene

Den 01. januar 2017 kom der nye regler på markedet for kortfristede lån. Reglerne blev udviklet i samarbejde med blandt andet Forbrugermagasinet Tænk. Reglernes formål var at dæmpe impulslånene, som Forbrugerombudsmanden mente var grobund for at blive dårlig betaler. Et af de nye tiltag var en 48 timers cool-down periode fra lånet blev godkendt til pengene blev udbetalt.

Dette nye tiltag har, desværre for Forbrugerombudsmanden, ikke haft den ventede effekt. Dette kan der være flere årsager til. Den første er at incitamentet til at låne muligvis ikke i så høj grad skyldtes impuls som nød. Derfor havde denne cool-down periode ikke nogen effekt, da låntagere uanset ventetiden havde brug for pengene. Den anden årsag er at mange finansielle institutter har omgået reglerne på en kreativ måde.

 

Kredit frem for lån

En af måderne hvorpå firmaerne omgås reglerne er ved at tilbyde en øjeblikkelig kredit frem for et lån. Slutresultatet er for dig, som kunde, det samme. Du får likvide midler stillet til rådighed øjeblikkeligt. Forskellen gør dog at det kan være vanskeligt at sammenligne lån og vilkår. Derfor tilrådes det at bruge eksempelvis denne side så du nemt kan overskue totalomkostningerne for lånet.

 

Køb på kredit og en kreditkonto er ikke altid den billigste løsning

 

Selvom det for mange kan virke tillokkende at bruge kreditten i forbindelse med et varekøb er det ikke altid den billigste løsning. Eksempelvis tilbyder nogle firmer ”Køb nu og betal i 2019”. Dette vil ofte være en fordel for dig hvis du har midlerne til at tilbagebetale i primo 2019. Hvis du ikke har midlerne, er virkeligheden oftest desværre en anden. For tager vi udgangspunkt i førnævnte eksempel er ÅOP på dette ”tilbud” over 20% hvis du betaler lånet ud igennem dets løbetid. ÅOP på over 20%. Dette kan gøres langt billigere ved at gøre brug af andre tilbud fra andre pengeinstitutter. Derfor er det vitalt for din privatøkonomi at du ikke lader dig lokke og i stedet undersøger alternative lånetilbud. Det er ikke altid det kan lade sig gøre, men lejlighedsvis kan du også presse butikkerne på låneprisen hvis du har et billigere tilbud andetsteds. Viser det sig at du sonderer lånemarkedet og ikke finder et billigere tilbud, er tiden godt givet ud. For så har du konstateret at det lånetilbud du har fået er det billigste.

 

Sørg for at være opmærksom på ydelserne

 

Et lån med kort løbetid vil oftest have relativt store ydelser. Derfor er det vigtigt du kontrollere om du har likviditet til at betale ydelserne inden du stifter lånet. På den måde undgår du at havne i en gældsspiral.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…