Koranen indgår i alle fag – muslimsk gymnasium ejet af islamistisk fond er nu sat under skærpet tilsyn af Undervisningsministeriet

Skærmprint fra promovideo for muslimsk gymnasium

Den ene muslimske friskoler efter den anden er kommet i myndighedernes søgelys.

 

Nu er det også sket for det nyåbnede muslimske gymnasium, Hindholm STX.

 

Gymnasiet åbnede i Fuglebjerg mellem Næstved og Slagelse den 22. august 2016.

 

Der var halalslagtet kød i kantinen og bederum, hvor de nu omkring 40 elever kan bede imellem timerne.

 

For små fire måneder siden blev det afsløret, at skolen har tråde til den islamistiske organisation Milli Görüs. (Kristeligt Dagblad, 30.10.17)

 

Og nu har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Undervisningsministeriet for alvor har fået kig på skolen, skriver Kristeligt Dagblad.

 

Avisen har fået aktindsigt i korrespondancen mellem Styrelsen og gymnasiet.

 

Her fremgår det, at skolen er under skærpede tilsyn. Det har til formål at ”afdække alvorlige bekymringer”.

 

Det drejer sig dels om økonomien og især om, at islam har en rolle i den daglige undervisning.

 

Islam i alle fag

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet skriver i et brev til skolen i januar, at den finder det problematisk, at skolens bestyrelse har bedt lærere i alle undervisningsfag om at inddrage en islamisk vinkel i mindst ét undervisningsforløb, skriver Kristeligt Dagblad og citerer fra brevet:

Læs også
Socialdemokratiet i Sverige frygter det kommende valg – så nu prøver de at lyde strammere i udlændingepolitikken

 

“Styrelsen kan hertil oplyse, at det som udgangspunkt er problematisk systematisk og gennemgående at inddrage en islamisk vinkel i alle fag, da en sådan tilgang i mange tilfælde ikke er forenelig med fagenes læreplaner.”

 

Styrelsen skriver også, at det er svært at se, hvordan en islamisk vinkel kan inddrages i de naturvidenskabelige fag, matematik og oldtidskundskab.

 

Ejes af velpolstret islamistisk fond

Gymnasiet ejes af den tyrkiske Dikev Fond, som har tætte forbindelser til Dansk Islamisk Trossamfund (DIT) og den tyrkiske Milli Görus organisation, som den tyske efterretningstjeneste betegner som islamistisk.

 

Den Korte Avis har fået indblik i Dikev Fondens regnskaber. De viser, at Fonden per 31. december 2016 havde en egenkapital på 36,4 millioner kroner.

 

Det er næste ti millioner kroner mere end i 2014, hvor egenkapitalen var på 26,8 millioner kroner.

 

Læs også
Video fra Sverige: Muslimske piger tvinges til at gå ind bagerst i bussen, drengene skal have de forreste pladser

I øvrigt ejer Dikev Fonden også gymnasiets nabo, den muslimske Mina Hindholm Efterskole.

 

Gymnasiet drives med lån fra Dansk Islamisk Trossamfund

Det er helt åbenlyst, at Hindholm STX ikke kan klare økonomien alene på elevbetaling og statsstøtte.

 

Ifølge gymnasiets hjemmeside er forældrebetalingen for en dagelev på 1.700 kroner og for en kostskolelev på 2.700 kroner om måneden.

 

De 2.700 kroner ligger milelangt under, hvad et tilsvarende ophold på en dansk efterskole brutto koster. Eksempelvis ligger prisen for et ophold på en efterskole i Jylland med undervisning, kost og logi på 9.240 kroner om måneden.

 

Gymnasiet har da også tidligere bekræftet i en pressemeddelelse, at Dansk Islamisk Trossamfund har ydet lån til gymnasiet.

 

Gymnasiet kan således være dybt afhængig af Dansk Islamisk Trossamfund, som ifølge vedtægterne har tre fødte medlemmer i gymnasiets bestyrelse.

Læs også
Sortklædte muslimske fædre besatte friskole og smed den danske leder ud – en lærer måtte flygte gennem et vindue

 

Når man så samtidig på Islamisk Trossamfunds hjemmeside kan læse, at muslimer ikke skal omgås og leve som ”vantro”, er der ikke noget at sige til, at alarmklokkerne ringer hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

 

Læs mere om skolen og se foto af eleverne på skolens hjemmeside her og her

 

Også den muslimske Odense Privatskole ejes af Dikev Fonden

Det er ikke kun det private muslimske gymnasium, Hindholm STX, der ejes af Dikev Fonden med tætte forbindelser til Milli Görüs bevægelsen

 

Det gælder også den muslimske Odense Privatskole.

 

Fonden har tre fødte bestyrelsesmedlemmer i Odense Privatskole, skriver Kristeligt Dagblad, og er nu i lighed med gymnasiet sat under skærpet tilsyn for både økonomi og såkaldt bekymrende undervisning.

 

Læs også
Vi betaler 200 millioner til muslimske friskoler – men vi risikerer at blive kaldt “danskersvin”

Udover Hindholm STX hænger således også Odense Privatskole i øjeblikket i en tynd tråd med henblik på at bevare de statstilskud, der er nødvendige for driften.

 

Hvis Odense Privatskole får frataget sit statstilskud, vil det ikke være første gang, der sker for en muslimsk privatskole i Odense.

 

Muslimske friskoler på stribe bliver afslørede

Sidst på året blev to muslimske friskoler frataget deres millionstore statsstøtte på grund af dels manglende undervisning i demokrati og ligestilling. De havde også rod i økonomien.

 

I år fik Iqra Privatskole indtil videre frataget statsstøtte på 16 millioner kroner på grundlag af en mistanke om tilknytning til Hizb ut-Tahrir.

 

Og nu er problemerne på to nye muslimsk skoler blevet så store, at indgreb kan være på vej.

 

I november sidste år fik Al-Salem skolen i Odense frataget sit statstilskud og måtte lukke. Her kunne skolelederen ikke engang tale dansk, og dele af undervisningen foregik på arabisk.

Læs også

 

Ligeledes sidste år måtte Nord-Vest Privatskole på Tomgårdsvej i Københavns nordvest-kvarter dreje nøglen om efter at have mistet sit statstilskud på årlige 11,6 millioner kroner.

 

Her havde skolelederen delt Hizbolla-relateret materiale på sin Facebook.

 

 

Her kan du læse meget mere om emnet:

https://denkorteavis.dk/2017/politikere-raadvilde-efter-chokafsloering-danmarks-foerste-muslimske-gymnasium-er-forbundet-med-berygtet-islamistisk-bevaegelse/

 

https://www.information.dk/telegram/2017/10/muslimsk-gymnasium-baand-islamistisk-bevaegelse

 

https://denkorteavis.dk/2017/et-slag-i-ansigtet-paa-hizb-ut-tahrir-muslimsk-friskole-med-sympatier-for-den-rabiate-organisation-er-

 

https://denkorteavis.dk/2017/muslimske-friskoler-fik-sidste-aar-200-mio-af-staten-en-skole-midster-stoetten-og-lukker-men-nye-er-paa-vej/

 

https://denkorteavis.dk/2017/muslimsk-friskole-fik-sidste-aar-over-ti-millioner-kroner-i-statsstoette-nu-fortaeller-en-tidligere-skoleleder-den-barske-sandhed-om-skolens-formaal/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…