Imam opfordrer muslimske børn til at faste under Ramadanen – Dansk Folkeparti vil have et forbud

Foto Privat og You tube

Den næste måned er det Ramadan – muslimernes hellige måned, hvor mange muslimer faster.

 

Det betyder, at de ikke spiser eller drikker fra solopgang til solnedgang. Det kan gøre det svært at passe et arbejde og det har skabt debat om sikkerheden, hvis for eksempel buschauffører faster.

 

Et særligt problem er skolebørn, der faster. Det er generelt ikke godt for børn at være uden mad og drikke så mange timer. Og det går ud over indlæringen.

 

Martin Henriksen vil have et forbud.

 

“Folketinget burde forbyde børn under 15 år at faste med mindre det sker i forbindelse med lægebehandling og operation. At fast skader børnene, deres skolegang og integrationen i det hele taget”, siger Martin Henriksen

 

Flere skoleledere er enige.

 

I Sverige har Vingåker Kommune sendt et brev til forældrene, som opfordrer dem til at sørge for at deres børn er mætte, når de går i skole. SVT

 

 

“Sidste år have vi nogle elever, der fik det skidt, mens de var i skole, og de besvimede tilmed, siger Helena Edrenius fra kommunen og hun får støtte fra mange på de sociale medier.

 

Men det er Abd al Haqq, der er imam i Stora moskén i Eskilstuna, imod. Han mener, at børn skal have lov til at faste.

 

“Der er ingen ond vilje fra skolens side, men det viser en manglende forståelse af den lidt mere globalt udstrakte virkelighed.”

Læs også
Video: Ramadan – hundredevis af muslimer indtog lørdag aften Rådhuspladsen for at spise og bede

 

“Hvis hele familien faster og man vil deltage i en af de måske vigtigeste dele af den islamiske religion, så kan man ikke forbyde børn i at udøve deres families tro”, siger han til SVT.

 

Samme debat i Danmark

På Søndervangskolen i Aarhus, hvor 93 procent af eleverne er tosprogede, har man tidligere direkte frarådet forældrene, at børnene faster. Den Korte Avis

 

Det var i 2016, hvor skole forbeholdt sig ret til at give muslimske elever mad og drikke, hvis de fastede. Man ville ikke acceptere, at eleverne var sultne, trætte og uoplagte.

 

I Danmark er der også imamer og andre, som mener, det skal have alvorlige konsekvenser for muslimer, der ikke faster. Tv 2´s dokumentarserie “Moskeerne bag sløret” viste seerne hvor strengt man ser på muslimer som ikke vil faste.

 

”Fornægter man, eller tror man ikke på fasten, er dommen, at man er vantro. Hvis man er stædig og ikke vil faste, så bliver man dræbt. Men det bliver ikke udført i Danmark,” sagde Abu Bilal Ismail i Tv 2 ´s dokumentar.

 

Læs også
Inger Støjbergs syn på Ramadanen får stor folkelig opbakning – men Journalistisk Venstreparti kæmper imod

Martin Henriksen: Det skader integrationen

“Jeg er med på, at skiftende regeringer ikke mener, at der er foreneligt med religionsfriheden at forbyde skolebørn at faste. Men her kan man jo med en vis rimelighed fremføre, at fasten ikke udelukkende er en del af religionen, men også er en tradition, der modvirker integrationen”, siger Martin Henriksen.

 

“Integration giver jo ingen mening, når forældrene sender trætte og sultne børn i skole. Så er det jo indlysende, at de klare sig dårligere. I Danmark spiser skolebørn morgenmad, frokost og aftensmad på sædvanlige tidspunkter. Mange skoler understreger da også vigtigheden af, at børn har spist morgenmad og har en ordentlig madpakke med. Det skal ikke ødelægges af fasten”.

 

“Vi retter derfor påny henvendelse til regeringen, og det bliver denne gang til undervisningsministeren. Vi har rejst det mange gange, og vi bliver ved, ligesom med burkaforbuddet”, siger Martin Henriksen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…