Højkvalitet fra Barolo

Italien har fostret et utalligt antal af fremragende vinproducenter. En af dem, der rager lidt op over andre berømtheder, hedder Mauro Molino, og hans adelsmærke er Barolo-vine i højkvalitet.

 

Hans vingård er på beskedne 12 hektarer, men blandt dem finder man fire enestående enkeltmarker, Vigna Conca, La Serra og Gallinotto samt Gancia, hvor Nebbiolo-druen yder sit bedste på linje med det, vinnyderen går efter, når der søges efter toppen i Barolo-vindistriktet i Piemonte-området.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azienda Agricola Molino blev etableret i 1953 af Giuseppe Molino i landsbyen Annunciata i den østlige del af La Morra kommunen, og han havde næse for at opkøbe land, hvor både jordbundsforhold og klima var optimale for vindyrkning.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Vinen til den gode grillmad

 

 

Ved hans død i 1979 overtog sønnen, Mauro Molino, gården, og så blev der yderligere sat turbo på kvalitetsopbygningen.

 

Mauro Molino havde i 1973 taget ønolog-uddannelse på Scuola Enologica i byen Alba, og efter endt militærtjeneste i 1975 fik han job i Italiens spisekammer, Emilia Romagne, hos vinfirmagruppen CIV i Modena. Han fik kam til sit hår, men hår på brystet og ikke mindst dybtgående kendskab til praktisk vinfremstilling.

 

Arven efter faderen gav Mauro Molino mulighed for en nye karriere som vinproducent, men de fem læreår i Emilia Romagna havde givet ham så megen erfaring, at han ved siden af kunne nedsætte sig som konsulent og rådgiver for lokale vinsammenslutninger.

 

I 1982 laver han sin først Barolo fra Conca vinmarken, og så er lykken gjort og vineventyret startet. Hans foretrukne drue er Nebbioloen, som han formår at trække en fantastisk frugtrigdom ud af, men på gården dyrkes også en smule Barbera og Dolcetto, begge rødvinsdruer, og en enkelt hvidvinsdrue, Arneis, som vokser i Roero nord for Alba.

 

Selv udtrykker Mauro Molino sit valg af beskæftigelse inden for vinens verden således:

 

Læs også
Vinen til de nye studenter

”At dedikere mig fuldt og helt til vinavl var det rigtige valg: Det har givet mig ekspertise og kendskab til mine vinstokke, ladet mig lave vin med lang levetid og skabe etiketter, som har gjort mit navn kendt over hele jorden”.

 

Og hans vine er da også kendetegnet ved elegance med en pæn portion tannin, men er samtidig præget af fylde og frugt, der gør dem let tilgængelige.

 

Mauro Molins børn, datteren Martina og sønnen Matteo er for nylig trådt ind i familieforetagendet. Begge er som faderen gudsbenådede vinmagere med uddannelse fra vinskolen i Alba og er således garanter for fortsat udvikling på mark og i kælder.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Rosévinene venter på sommervarmen

I Danmark importeres aziendaens vine af Theis Vine i Charlottenlund. Det stjernespækkede sortiment ser således ud:

 

Hvidvin

 

2016 M, Roero Arneis DOCG, La Morra. Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 109,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Rødvin

 

2015 Leradict, 1Barbera d’Asti DOCG, La Morra. Normalpris 139,95 kr. – Tilbudspris 119,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Læs også
Vin til Store Bededagsferien

2016 Langhe Nebbiolo DOC, La Morra. Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 119,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

2013 Barolo DOCG, La Morra. Normalpris 249,95 kr. – Tilbudspris 199,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

2013 Bricco Luciani, Barolo DOCG, La Morra. Normalpris 349,95 kr. – Tilbudspris 329,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

2013, Conca, Barolo DOCG, La Morra. Normalpris 549,95 kr. – Tilbudspris 499,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Vin til lunefulde april
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…