Mettes fyreseddel har fået den radikale Morten Østergaard til at gå helt fra snøvsen

Foto: radikale.dk

Grundlovsdag fik den radikale Morten Østergaard en fyreseddel af Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen. Hun meddelte, at Socialdemokratiet ville danne en mindretalsregering uden andre parter. Dermed brød hun med årtiers samarbejde mellem de to partier.

 

Nu kommer Morten Østergaards reaktion, og den vækker undren og forargelse.

 

Baggrunden

Mette Frederiksen har gennem det sidste år gennemført en bemærkelsesværdig omlægning i Socialdemokratiet politik med støtte til en stram udlændingepolitik og en positiv holdning til samarbejde med Dansk Folkeparti.

 

Det kunne kun lade sig gøre i praksis, hvis Mette Frederiksen gjorde sig fri af De Radikale. Og det skete altså Grundlovsdag.

 

Man har talt om et flertal af S, DF og V efter et valg. Men nu dukkede muligheden for et samarbejde mellem S, SF og DF også op i de politiske kommentarer.

 

Det vil efterlade De Radikale tilbage på perronen uden indflydelse i dansk politik.

 

Og det fik Morten Østergaard til at gå fra snøvsen.

 

Han kaldte onsdag sådan et samarbejde for “et rød-brunt kabinet”.

 

“Sådan et rødbrunt kabinet, der med en socialdemokratisk regering med SF og Dansk Folkeparti som grundlag – skulle de være i stand til at øge muligheden for at investere i fællesskabet? Det har jeg svært ved at se,” lød skudsmålet fra den radikale leder i Børsen.

 

Det fik mange til at reagere stærkt, fordi den brune farve historisk er forbundet med de nazistiske stormtropper, SA.

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

 

Kritikken af Morten Østergaard er blandt andet blevet fremført af historiker ved Aarhus Universitet Michael Böss, der i Kristeligt Dagblad kalder det “uhørt”:

 

” Brun er den farve, det nazistiske partis SA-tropper brugte i Tyskland i 1930’erne, så når man i en politisk sammenhæng taler om farven brun, er der ingen tvivl om, hvad det henviser til”, sagde historikeren til avisen.

 

Pia Olsen Dyhr skrev på Twitter:

 

Er rystet og ganske vred over at høre kalde SF et rødt-brunt parti. Det er historieløst! To af SFs tidligere formænd sad i kz-lejr pga deres modstandskamp mod nazisterne! Vildt hvor desperat manden er

 

Bertel Haarder skrev:

At kalde S-DF-samarbejdet “rød-brunt” (Morten Østergaard, RV) er nok det dummeste, der er sagt, siden Nyrup sagde til DF: “Stuerene, det bliver I aldrig!”

 

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

“Jeg synes i virkeligheden, at Morten Østergaard skal tage det roligt. Det eneste, der er sket, er jo i virkeligheden, at Socialdemokratiet vil danne en regering bare med dem selv og uden de radikale. Det er en politisk melding, men derfor behøver man jo ikke bruge skældsord”, siger DF’s Peter Skaarup til TV 2.

 

Og sådan fortsatte det med harske kommentarer til Morten Østergaards udtryk “rød-brune kabinet.”

 

Fredag eftermiddag trak Morten Østergaard så i land:

 

Om kritikken for at trække nazi-kortet, sagde han til P1 “Ugens gæst”.

 

“Jamen, det gør jeg ikke. Og det har jeg ingen planer om at gøre. Derfor er min pointe her: Lyt nu til, hvad jeg siger. Lyt nu til, hvad jeg sagde. Det er en venstreorienteret økonomisk politik. En højreorienteret værdipolitik. Vi kan kalde den rød-gul, hvis det skal være det.”

 

Har ikke forstået hvad der sker

Danmark og det øvrige Europa er kastet ud i en historisk krise på grund af massetilstrømningen fra Mellemøsten og Afrika.

Læs også
Stor strid i rød blok – politisk kaos truer

 

Befolkningernes sammensætning ændre sig i stor hast. Og hele den europæiske kultur er under pres.

 

Det værste ved Morten Østergaards bemærkning er, at den afslører, at han fortsat ikke har forstået, hvad der sker i Europa.

 

Men heldigvis er der andre, det er ved at gå op for, så de kan sætte De Radikale uden for indflydelse.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…