Danskerne låner som aldrig før

Udbydere af kvik- og forbrugslån oplever stor vækst. Kort fortalt regner det med lån i Danmark. Sådan lyder prognosen, efter regnskaberne for 2017 fra de største udlånere blev offentliggjort.

 

Dette kan imidlertid virke modstridende i forhold til, at danskerne generelt set har fået flere penge mellem hænderne. Alligevel låner danskerne som aldrig før.

 

Det er dog ikke alle samfundslag af befolkningen som låner mere. Der er tale om enkelte grupper, hvis økonomi ikke er blevet forbedret.

Gælden vokser

Hvorfor er det så, at nogle folk bliver ved med at tage flere og flere lån? Årsagerne kan være meget forskellige.

 

En stærk trend er at mange køber ting på afbetaling. Eksempelvis har du fundet en telefon, som du gerne vil købe. Den koster 6.000 kr. I stedet for at købe den på én gang er det muligt at sprede betalingen ud over flere måneder. I det tilfælde er der rent faktisk tale om et lån.

 

At købe én telefon på afbetaling kan lyde som en petitesse, men hvis du køber flere ting på afbetaling, skaber du dermed også mere og mere gæld for dig selv. På den måde kan du hurtigt få en stor klatgæld som bare vokser og vokser.

Hvordan kommer du af med din gæld?

Kan du nikke genkendende til ovenstående? Og vil du gerne ud af den dårlige spiral, hvor det ene lån tager det næste? Det er faktisk nemmere, end man skulle tro, at undersøge muligheden for at komme af med din gæld.

 

Det eneste det kræver af dig er, at du først og fremmest sætter dig ned og skaber dig et overblik over din gæld.

 

Måden du gør det på, er at du først og fremmest skal finde ud af, hvilke gældsposter du har, og hvor meget du samlet set skylder. Du kan kontakte dine debitorer for at indsamle alle informationer. Nu kan du beregne, om du kan opnå en besparelse ved at optage et samlelån.

Samlelån

Lån penge og bliv kvit med din gæld? Det kan lyde mærkeligt, men er ikke desto mindre muligt. En løsning på klatgæld kan være at undersøge, om du vil opnå en besparelse ved at samle dine lån.

 

Et samlelån fungerer på den måde, at du får samlet alle dine lån i ét enkelt lån. Dermed skal du kun betale af på ét samlet lån med én rente. Det er vigtigt, at du undersøger at dit samlelån vil give dig en bedre rente end de renter, du allerede betaler på dine lån.

 

Du bør også overveje, om det er vigtigt for dig at komme hurtigt af med din gæld eller have en lav ydelse. En lav månedlig ydelse har den fordel, at du får mere luft i økonomien, men til gengæld vil du være længere tid om at få betalt lånet ud. Omvendt, hvis du vælger en høj ydelse, kommer du til at betale mere om måneden, men kommer også hurtigere af med lånet.

Læs også
Guide: Sådan finder du det bedste lån

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…